lisciofcb Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Na szycie koszuli na miarę chyba jeszcze finansowo nie jestem gotowy Zazwyczaj lubię łowić okazje na wyprzedaży koszul Lamberta, chociaż powoli przestaję wchodzić w slim-fit, który jeszcze rok temu leżał na mnie idealnie Dlatego myślałem na tym etapie jeszcze o poszukaniu czegoś gotowego, wiadomo, marka marce nierówna, nawet właściwie posiadając 2 koszule Lamberta z mankietem na spinki, w jednej rękawy są dłuższe w drugiej krótsze, mimo iż teoretycznie rozmiar ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Hmm no to może TM Lewin? Ich najdłuższe rękawy mają 96,5 cm - mierzone najpierw od środka pleców do ramienia i do tego dodana długość od ramienia do końca rękawa. Zerknij sobie na rysunek tutaj (http://www.tmlewin.co.uk/Size-Chart-Tab ... GB,pg.html) i zmierz w ten sposób koszulę, która najlepiej na tobie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Jaki MTM co do koszul w Warszawie polecacie? House of Tudors (80$ za koszulę) czy jest coś lepszego pod względem cena/jakość przy podobnym funduszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Z jakoscia house of tudor / ms fashion jest roznie. Generalnie kiedys bylo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Sebastian Żukowski ma ciekawą ofertę. Kilku forumowiczów u niego szyje koszule w cenie nieznacznie wyższej od podanej przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Hmm no to może TM Lewin? Ich najdłuższe rękawy mają 96,5 cm - mierzone najpierw od środka pleców do ramienia i do tego dodana długość od ramienia do końca rękawa. Zerknij sobie na rysunek tutaj (http://www.tmlewin.co.uk/Size-Chart-Tab ... GB,pg.html) i zmierz w ten sposób koszulę, która najlepiej na tobie leży. Dzięki, spróbuję poszukać. Pytanie może wyda się dziwne, ale jak mierzyć w przypadku mankietów na spinki? Miarę zdejmuje się z zapiętego już mankietu czy z rozłożonego? A dokładniej, jak mierzone jest to przez sprzedawców, żeby nie okazało się że zmierzę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Nie wiem jak u innych, ale do TM Lewin mierzyć trzeba z zapiętym mankietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekwb Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Faktycznie, zmienili ostatnio. Ale extra slim=tailored. Taliowanie to generalnie nie problem, nie potrzeba do tego Turbasy, chociaż pani dorabiająca sobie chałupniczo skracaniem jeansów może sobie nie poradzić. Najlepiej popytać w sklepach typu Vistula/Bytom itd. kto się u nich zajmuje poprawkami krawieckimi. Jak tak znalazłem swoją krawcową i poza terminowym realizowaniem zleconej pracy nie mam jej nic do zarzucenia. Ok, dzięki. Zajdę po drodze i spróbuję się wypytać Panowie, czy ktoś z Was użytkuje/posiada aktualnie koszule TML? Znalazłem w zasadzie jeden ich krój, który powinien mi pasować (the buckingham slim fit) ale w ofercie nie mają takich koszul. A przynajmniej nie rzuciły mi się w oczy. Jeżeli ktoś posiadałby ich koszule proszę o info - pomogłoby mi to w doborze rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Faktycznie mocno pozmieniali wygląd strony i kategorie koszul. Natomiast ichnia wyszukiwarka dalej reaguje na zwrot "buckingham" wypluwając 2 strony koszul. Co prawda w ich opisie nie ma ani słowa o przynależności do tego podtypu rozmiarowego. Proponuję skontaktować się z obsługą sklepu i dopytać się jak to na tą chwilę wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Jakby ktoś z forumowiczów przymierzał się do zakupów w TML, prośba o kontakt, chętnie się dołączę (zarówno koszule jak i akcesoria). Jeśli podzielić przesyłkę i podatek na więcej osób kwota za koszule jest naprawde atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Jaki podatek? Ostatnio jak sprawdzałem Wlk. Brytania była jeszcze w UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Tez bylem zdziwiony przy poprzednim zamowieniu. Wyszczególnione były trzy pozycje (niestety nie mam screena z tamtego ekranu). 1. Kwota za zamówione produkty. 2. [tu z pewnością coś było] 3. Dostawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Aż sprawdzę u siebie (o ile jej nie wywaliłem) jak wrócę z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Może po prostu VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Jestem szczupły i zastanawiam się jak wybrać odpowiednie dopasowanie koszuli typu casual - np. klasycznej białej oxford button down. W moim przypadku zawsze w grę wchodzą poprawki krawieckie ale nie wiem nawet czego wymagać w tym wypadku. Wiadomo, że koszule tego typu występują w krojach regular. Abstrahując już od kwestii mojej sylwetki, efekt przeważnie jest taki, że rękawy są strasznie szerokie, na plecach tworzy się "żagiel" a po wsadzeniu koszuli w spodnie powstają okropne fałdy. Na ile "luzu" można sobie pozwolić w porównaniu do koszul dopasowanych (slim fit)? Jakie są generalne zasady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Jestem szczupły i zastanawiam się jak wybrać odpowiednie dopasowanie koszuli typu casual - np. klasycznej białej oxford button down. Na ile "luzu" można sobie pozwolić w porównaniu do koszul dopasowanych (slim fit)? Jakie są generalne zasady? Generalna zasada jest taka, że koszule "typu casual" nosi sie w takich samych rozmiarach jak koszule "garniturowe" - zwracasz uwagę na numer kołnierzyka, długość rękawa i szerokość w klatce/brzuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Generalna zasada jest taka, że koszule "typu casual" nosi sie w takich samych rozmiarach jak koszule "garniturowe"Skoro powinny być dopasowane to czemu robione są w kroju regular? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Generalna zasada jest taka, że koszule "typu casual" nosi sie w takich samych rozmiarach jak koszule "garniturowe"Skoro powinny być dopasowane to czemu robione są w kroju regular? Bo krój regular jest dla jednych dopasowany, a dla innych jest to wór. Sprzedawcy wiedzą, że "tatusiowie", którzy też noszą takie koszule cenią sobie "wygodę" i nie zwracają uwagi na dopasowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 W komentarzach pod najnowszym wpisie Szarmanta znalazłem taką radę (Dariusz.Klosowski@wp.pl) dot. kołnierza typu tab (collar): "Kołnierz typu Tab w Polsce najlepiej nosi(-ł) Andrzej Olechowski. Aby wyglądał świetnie po zapięciu guzika przy szyi/stójce powinna być przerwa na węzeł krawata co najmniej 2 cm. No i jego wyłogi po zapięciu powinny być wyoblone (duża długość wyłogu kołnierza), a nie płaskie, aby wyłogi kołnierza nie ściskały węzła krawata." Nie wiem, na ile zawarte powyżej informacje są banalne, ale jeśli nie wprowadzają w błąd, może się komuś przydadzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celtik Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Nie znalazłem odpowiedniego działu - postanowiłem napisać więc w tym... Szukam koszulę męską (w kratę) na co dzień do pracy, koniecznie długi rękaw (z uwagi na tatuaże na rękach). Moją uwagę zwrócił ten produkt - http://allegro.pl/wrangler-twill-check- ... 33695.html, coś stonowanego do jeansów, chinosów, buggy. Będę wdzięczny za wszelki namiar na "coś" w podobnej stylistyce, budżet do 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Nie znalazłem odpowiedniego działu - postanowiłem napisać więc w tym... Szukam koszulę męską (w kratę) na co dzień do pracy, koniecznie długi rękaw (z uwagi na tatuaże na rękach). Moją uwagę zwrócił ten produkt - http://allegro.pl/wrangler-twill-check- ... 33695.html, coś stonowanego do jeansów, chinosów, buggy. Będę wdzięczny za wszelki namiar na "coś" w podobnej stylistyce, budżet do 200 zł viewtopic.php?f=1&t=2385 Ciężko Ci pomóc, bo koszul casualowych w kratę są miliony. Jeśli podoba Ci się ta, którą wkleiłeś to ją bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Jak myślicie, z jakiego materiału jest ta koszula? Widział ktoś może podobną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Jak myślicie, z jakiego materiału jest ta koszula? Widział ktoś może podobną? https://www.google.pl/search?q=chambray ... 66&bih=673 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Jest to koszula dżinsowa ,zdjęcie to ja w podobnej Bossa .Ostatnio widziałem nawet fajne dżinsowe koszule w Massimo Dutti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Rewelacja, Panowie. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi