pirat Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Panowie nie chcę się czepiać ale pod wskazanym linkiem opis: Szlachetny two-ply z najlepszej jakości egipskiej bawełny. Żywe kolory, gęsty splot, łatwość prasowania i delikatny połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Hmmm... Powiem szczerze, że splot na żywo nie sprawiał wrażenia zbyt gęstego. (coś jak luxury twill u TM Lewin tylko dużo cieńszy i generalnie delikatniejszy) W każdym razie miałem tą koszulę na sobie jakieś pół godziny przy 30 C i się praktycznie nie spociłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Koszule z Orchidei odebrane (tym razem przywieźli mi gratisowo do domu) i po raz trzeci wracają do poprawki. Przy karczku powstają dziwne załamania materiału, a dodatkowo szwy wewnętrzne, uformowane w takie specyficzne trójkąciki prześwitują przez kieszeń. Gdybym nie miał akurat nadmiaru wolnego czasu pewnie by mnie to zaczęło już trochę wkurzać, ale nic tam bawimy się dalej - Bar Tholomai Z tym gnieceniem może być poważniejszy problem niż pierwotnie myślałem. Ponosiłem jedną z koszul (odprasowaną pierwotnie "na żyletę") kilka godzin po domu i wyglądało to tak sobie. Kłopot głównie w tym, że na tym materiale widać każde, nawet najmniejsze załamanie. W miejscach, w których koszula pracuje praktycznie od razu tworzą się zmarszczki. Szczególnie widać to na zgięciach rękawów, których prasowanie sobie chyba na przyszłość odpuszczę. Co do prasowania to jest średnio-łatwe. Zagniecenia da się rozprasować bez większych problemów, ale trzeba to robić na mokro (ze spryskiwaczem), sama para nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Ja mam zasadę co do materiału, gdzie nie mam podanej wartości splotu, że materiał ściskam w dłoni (tak aby zgnieść go prawie w kulkę) i dopiero oceniam go pod kątem przydatności. Głównie tylko szlachetniejsze materiały wyglądają dobrze po takim zabiegu, ale czasami na tańszych, z przez fakturę i wzór, nie widać zgnieceń (jak np. w tej niebieskiej w kratkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Tholomai Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 @White Haven - Dzięki za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Z racji tego, że będę się zdecydowanie sporo ruszał to odpuszczę sobie ten materiał, bo obawiam, że po godzinie może wyglądać jak po wyjęciu z pralki w trakcie wirówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kdso Napisano 1 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Moje ulubione koszule pochodzą z Banana Republic, wykonane są z miłego w dotyku, łatwo prasującego się i niegniotąvego materiału. Problemem jest tylko amerykańska rozmiarówka, kupiłem o rozmiar mniejszy niż zawsze a tak są jak dla mnie cały czas zbyt szerokie. Po mojej przygodzie z gniotącą się niemiłosiernie koszulą miałem uraz do Vistuli. Ostatnio jednak postanowiłem dać szansę koszulom Lambertowi, na razie nie jest źle. Mimo wszytsko uważam i Vistulę, i Lamberta za stanowczo zbyt drogie w stosunku do jakości – te marki można kupować tylko na wyprzedażach. Moimi ostatnimi udanymi zakupami są koszule ze sklepów Marc O’Polo i Osovski – dobrze wygladają, nie gniotą się i mają dobry stosunek ceny do jakości. Jeśli chodzi o koszule casual, rządzi Peek & Cloppenburg, zwlaszcza marka Fynch Hatton. A teraz kusi mnie, żeby wypróbować angielski marki, o których piszecie, tylko lepiej byłoby wcześniej przymierzyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Do końca dnia szukam chętnych na zakup łącznie 4-5 koszul (4 za 100 albo 5 za 125 funtów) w CT. Info na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Przedłużam termin, czekam na zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 No, ja to wszystko rozumiem, że powinienem znać wszystkie skróty dot. około forumowych spraw na pamięć. Moja wina... Ale co to, do cholery, jest CT... Będzie mi łatwiej zdecydować. Podobno przyznanie się do braku wiedzy, to dobry początek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Charles Tyrwhitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 PS. Może ktoś chciałby też wypróbować grenadynę z CT w cenie 30 funtów za sztukę przy zakupie dwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekwb Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 saint benji, jeśli cały czas szukasz osoby do zamówienia koszul z CT ja chętnie z jakąś testową na pierwszy raz bym się podłączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 List of Shirtmakers Selling Fine Dress Shirts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 List of Shirtmakers Selling Fine Dress ShirtsDzięki:) 90 % butów Kiton'a akceptuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Oglądając galerię THE PRINCE OF WALES STYLE GUIDE można dojść do wniosku, że dla Księcia Karola, koszule inne niż Turnbull and Asser nie istnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Marks&Spencer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 News sprzed tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Miałem dzisiaj na sobie koszulę z Lantiera (Cotonificio Albini) i pomimo tego upału prawie jej nie czułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Panowie, nic, tylko kupować bawełnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 A jak zdrożeje - sprzedać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Super pomysł, opatentujemy to i wymyślmy dla tego nazwę.... hmmm, ekonomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 A jak zdrożeje - sprzedać!Jak w "Ziemii Obiecanej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Panowie, powiedzcie mi tylko co to jest to "coś" na plecach bo pierwszy raz widzę coś takiego na oczy :] http://sklep.vistula.pl/product-pol-118 ... stula.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Jest to "zakładka" (nie znam dokładnej nazwy), która zwiększa swobodę ruchów. Podobne patenty są stosowane w kieszeniach sportowych marynarek, dla zwiększenia ich pojemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 @miszel: jak stoisz prosto nie ma nadmiaru materiału, a jak się schylasz to nie strzela materiał wzdłuż pleców, bo zapas wychodzi spod zakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi