suede Napisano 20 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2024 18 minut temu, ravine napisał: Macaroni - brak kieszonki, nie wiadomo czy jest kontrafałda, bo zdjęcia tego nie pokazują Posiadam w swojej szafie - nie ma kontrafałdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2024 Zamów w Proper Cloth. Zrobią Ci dokładnie taką, jaką chcesz, tj spełniającą wszystkie cztery punkty. I są bardzo konkurencyjni w stosunku do polskich MTM... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 23 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2024 W dniu 20.09.2024 o 17:55, ravine napisał: E-merceria - zawsze gładka plisa, nie wiadomo czy jest kontrafałda, brak kieszonki - chociaż na mailu powiedziano mi że można poprosić w uwagach do zamówienia) Jasne, można napisać maila, ale... To akurat zaleta. Oni szyją pod zamówienie. Możesz de facto dogadać wszystko. Czyli w cenie RTW masz de facto MTM. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 25 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2024 Hej, Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z koszulami polskiej marki figaretti? W internecie wyczytałem, że jest to mała firma z Krakowa. Pytam dlatego, że odgrzebalem w szafie ich koszule, którą prawdopodobnie mam od ok 20 lat. Na temat kroju, techniki wykonania nie potrafię się wypowiedzieć. Ale jakoś materiału dla mnie bardzo dobra. Bawełna dość gruba, nie mnie się łatwo, fajnie się układa. Zastanawiam się, czy ktoś spotkał w sklepach ich produkty i ma podobne odczucie? Załączam zdjęcie materiału. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń Może kogoś z Forumowiczów zainteresuje jak układają się rozmiarowo koszule Turnbull & Asser. Otóż zakupiłem 2 sztuki używane ( po 40 zł ). Ale nie widzę na nich żadnych śladów noszenia . Są niewyprasowane, przed chwilą wyjęte z paczki .Rozmiar 18 ( 46 cm regular) . Ja mam w klatce ok 116 i w pasie 102. Są trochę za obszerne , jednak odpowiednie pod szyją . Aha , pod pachami szew prowadzony na prosto, bez tych sartorialnych dwoistości . Załączam trzy fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 9 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń Jeszcze jeśli można , to taka mała porada dla ewentualnych chętnych na koszule T&A . Niestety są to koszule obszerne. Dotyczy to w zasadzie wszystkich parametrów . Szczególne ramion , piersi , bicepsów . Na długość przypominają koszule nocne . Są dobrze za pośladki . W gotowcach można iść w Taylor fit , ale jest ryzyko iż będzie za ciasno w pasie jeśli ktoś jest kawał chłopa . Ja ułomkiem nie jestem , pod szyją 18 jest ok, a reszta jak widać . Z drugiej strony jak ktoś napisał kiedyś na forum , dżentelmen w samej koszuli się nie pokazuje , gdyż ta garderoba zalicza się do bielizny 🤣, dlatego zawsze powinna być pod marynarką, lub swetrem . A wtedy ta obszerność nie ma znaczenia . Teraz co do tkaniny. W moim przypadku jest to popelina. Ale ktoś kiedyś napisał , że są popeliny i popeliny . Zgadzam się . Po zaprasowaniu , wczoraj nie wygniotła się specjalnie . W dotyku nie jest zimna . Raczej jedwabna i przyjemna . Kołnierzyk jest bardzo sztywny. Taka już jego konstrukcja. To by było na tyle . Jeżeli są zainteresowani to mogę zamieścić fotki detali , jak to uszyte itp. Aha, guziki są bardzo cieniutkie . Nie spotkałem się jeszcze z takimi . Przez to koszula bardzo łatwo się zapina .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi