Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 1 godzinę temu, djmakus napisał: chybaś nowy Wspólne zakupy Oczywiście były zakupy z CT czy TML bo skoro można załapać się na promo 4 w tańszej cenie + dodatkowy kod rabatowy to czemu nie, jeśli ktoś zna swój rozmiar? Ktoś tu kogoś nie zrozumiał. Kolega pytał o zakup grupowy a nie chętnych na multibuy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Takie też były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Mogę prosić o szczegóły? Wydawało mi się, że przy takim przerobie jaki ma CT, zawracanie im głowy kilkunastoma (dziesięcioma?) koszulami jest niepoważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 3 minuty temu, Michał W. napisał: Mogę prosić o szczegóły? Wydawało mi się, że przy takim przerobie jaki ma CT, zawracanie im głowy kilkunastoma (dziesięcioma?) koszulami jest niepoważne. Zdaje się, że jedynym sensem zamówień grupowych z forum jest rozbicie kosztu przesyłki (który jest dość wysoki) na kilka osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 To takie krakowsko-poznańskie klimaty edit: Faktycznie, prawie 90zł za przesyłkę to sporo, ja zawsze zamawiam na angielski adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Jakie 90 zł? Funt kosztuje dychę? Wysyłka CT do Polski to ok. 9 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Jak się zamawia przez ten "polski" sklep to cena za wysyłkę wynosi 89,95 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 33 minuty temu, Kyle napisał: Jakie 90 zł? Funt kosztuje dychę? Wysyłka CT do Polski to ok. 9 funtów. Takie jak powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Moja pomyłka, a właściwie nieprecyzyjny komunikat. Miałem na myśli chętnych na multibuy Ja chętnie skorzystam. Jak ktoś jeszcze to piszcie na PW. Mogę się tym zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 29 minut temu, Michał W. napisał: Takie jak powyżej Tak tylko informacyjnie - można zamówić wprost z angielskiego sklepu i wychodzi sporo taniej. Dla porównania: 4 x koszula (multibuy) z angielskiej wersji sklepu - 100 funtów + ok. 9 funtów za wysyłkę do Polski. Koszt za jedną koszulę 27,25 funta, tj. ok. 138 zł. Koszt całego zamówienia ok. 554 zł. 3 x koszula (opcja kup dwie trzecia gratis, nie ma odpowiednika czteropaka) - 750 zł + 90 zł za wysyłkę do Polski. Koszt za jedną koszulę ok. 280 zł. Koszt całego zamówienia 840 zł Innymi słowy zamówienie z polskiej wersji sklepu kosztuje o ponad 50% drożej mimo że dostajemy jedną koszulę mniej. Fajnie nie? Generalnie CT z tą polską wersją strony robi sobie chyba trochę jaja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Ciekawe ja mam troche ponad 44 zl standard shiping ze sklepu Pl Ostatnio przy zamówieniu za ponad 700 zl miałem w tej cenie express shiping 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Pojęcia nie mam skąd te różnice. Pamiętam tylko że na początku, kiedy pojawiła się polska wersja sklepu nie było aż takiej przebitki. U mnie nawet nie ma wyboru standard shipping. Spróbuję jeszcze z zalogowanym kontem. EDIT Niestety dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 1 godzinę temu, White Haven napisał: Jak się zamawia przez ten "polski" sklep to cena za wysyłkę wynosi 89,95 zł. Dziwne, kiedyś testowałem czy zakup z wersji sklepu dedykowanej dla Polski nie jest bardziej opłacalny i pokazywało wysyłkę za ok. 45 zł. Godzinę temu, White Haven napisał: Tak tylko informacyjnie - można zamówić wprost z angielskiego sklepu i wychodzi sporo taniej. Kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Dnia 7.10.2016 o 12:52, White Haven napisał: Nie wiem czy już nie było, ale CT wprowadziło naszą walutę do wyboru w swoim sklepie internetowym. Wysyłka 45 zeta. Masz racje po tyle była wysyłka w momencie otwarcia - odkopałem swój stary post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Moje ceny są z dziś. 44,95 za expres z 24.01 Pomijając że zakup 3 koszul z sale to niecałe 300 zl z przesyłką w sklepie PL. Ja kupujew zależności co lepiej wychodzi czy PL czy EN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Dobra już mam. Koszt wysyłki wydaje się być uzależniony od wartości zamówienia. Jak wziąłem trzy najtańsze (te spoza wyprzedaży) za łącznie 378 zł to wyskoczyła do wybrania opcja standard shipping za 45 zł. Swoją drogą jakoś nigdy nie przywiązywałem wagi do cen jednostkowych tych koszul bo i tak zawsze brałem 4 pak, który miał stałą cenę. A tu faktycznie w pewnych warunkach (przy najtańszych koszulach) może opłacać się branie z tej polskiej wersji sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Koszula winchester bez krawata da radę? Niebieska w kratkę walijską, do tego granatowa havana - pierwsza u mnie w szafie i mam watpliwosci czy bez będzie dobrze, a krawat akurat odpada z pewnych względów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Pokaż fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Dzisiaj juz fotografki nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Może wyglądać, jakbyś zdjął krawat po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Mam prośbę o poradę dotyczącą wyboru rozmiaru w CT. Do tej pory kupowałem głównie w Wólczance/Lambert, jednak ostatnio zauważyłem potrzebę uzupełnienia szafy o klasyki (biała button-down), które niestety ciężko dostać w PL (poza Milerem). Moje wymiary to: - 182 cm wzrostu, - kołnierzyk 38, - 91 cm w klatce, - 78 cm w pasie. Kupowałem dotychczas koszule w rozmiarze 38/176-182 w wersji wyszczuplonej. Po skróceniu rękawa do 63/64 cm mogę powiedzieć, że leżą na mnie nieźle - można by lekko poprawić taliowanie i zwęzić rękaw, żeby było lepiej. Obawiam się jednak, że Extra Slim w CT może się okazać zbyt małe w klatce. Ponadto dochodzi kwestia długości rękawa, gdzie wydaje mi się, że lepszą opcją będzie 86 cm (mam jeden nieszczęsny egzemplarz od JB 38-85, gdzie rękaw mógłby być o ten 1 cm dłuższy, choć muszę przyznać, że dużo bardziej komfortowa jest ona w klatce). Zastanawiam się, czy najlepszą opcją w tej sytuacji nie będzie dla mnie "zapolować" na egzemplarz z drugiej ręki, który rozwieje większość wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 4 minuty temu, jack13th napisał: Moje wymiary to: - 182 cm wzrostu, - kołnierzyk 38, - 91 cm w klatce, - 78 cm w pasie. Kupowałem dotychczas koszule w rozmiarze 38/176-182 w wersji wyszczuplonej. Po skróceniu rękawa do 63/64 cm mogę powiedzieć, że leżą na mnie nieźle - można by lekko poprawić taliowanie i zwęzić rękaw, żeby było lepiej. Obawiam się jednak, że Extra Slim w CT może się okazać zbyt małe w klatce. Ponadto dochodzi kwestia długości rękawa, gdzie wydaje mi się, że lepszą opcją będzie 86 cm (mam jeden nieszczęsny egzemplarz od JB 38-85, gdzie rękaw mógłby być o ten 1 cm dłuższy, choć muszę przyznać, że dużo bardziej komfortowa jest ona w klatce). Na pewno nie będzie zbyt wąska w klatce. Z tego co pamiętam extra slim fit CT dla kołnierzyka 38 ma około 100 cm w klatce. 10 cm zapasu to sporo. Problem może być z rękawem - koszule OCBD z są w linii "casual", gdzie nie można wybrać długości rękawów, a te w rozmiarze S są przykrótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Mam prawie identyczne wymiary i rozmiar 38 extra slim fit jest jak dla mnie lekko obszerny, więc raczej wybieram 37. Zawsze można też nieco przesunąć guzik przy kołnierzyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 @Zajac Poziomka, fakt, moje przeoczenie, przeglądałem koszule button-down ze zwykłej linii, a te nie są z oksfordu. Czyli w Twojej opinii mógłbym spróbować Extra Slim Fit 38/86? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Teraz, jack13th napisał: @Zajac Poziomka, fakt, moje przeoczenie, przeglądałem koszule button-down ze zwykłej linii, a te nie są z oksfordu. Czyli w Twojej opinii mógłbym spróbować Extra Slim Fit 38/86? Myślę, że spokojnie możesz spróbować. Jesteś bardzo szczupły (dla porównania ja mam kołnierzyk 38, a 102 cm w klatce i 83 cm w pasie) więc na pewno koszula nie będzie za mała, co najwyżej jak napisał @Aver nieco zbyt obszerna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi