rumen Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Proszę się później podzielić opinią na temat jakości materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holmes Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ja mam w obecnej chwili dramatyczną sytuację koszulową, strasznie dużo schudłem i w danym momencie praktycznie dobrze leżą tylko dwie, z mojej całej szafy koszul, biały Lambert two-ply (chociaż przydało by się dopasować trochę w tali, nie slimfit) i czarny VanHeusen (slim) w prążki. Tak po drodze czy ktoś jeszcze miał okazje nosić koszule tej drugiej firmy i czy ew. widział gdzieś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ja mam jedną koszulę Van Heusen. Taka sobie. W Polsce koszule tej marki można znaleźć chyba tylko na ciuchach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holmes Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Jedna z pamiątek po wizycie w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Van Heusen bywają w TKMaxx. Potwierdzam, takie sobie. Nie ma tragedii, ale rewelacji również nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ja mam w obecnej chwili dramatyczną sytuację koszulową, strasznie dużo schudłem i w danym momencie praktycznie dobrze leżą tylko dwie, z mojej całej szafy koszul, biały Lambert two-ply (chociaż przydało by się dopasować trochę w tali, nie slimfit) i czarny VanHeusen (slim) w prążki. Tak po drodze czy ktoś jeszcze miał okazje nosić koszule tej drugiej firmy i czy ew. widział gdzieś w Polsce? Miałem to samo po przestaniu uprawiania kulturystyki, musiałem kompletować garderobę od nowa. Jedyny plus był taki że koszule RTW zaczeły świetnie pasować na moją sylwetkę i mogłem zrezygnować z bespoke. Od zawsze koszule szyte na miarę były dla mnie stratą pieniędzy ale cóż... nie miałem wyjścia Musisz szybko uzupełnić braki w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Caruso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pielegnacjaobuwia_pl Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 W szafie mam mix różnych firm i jakoś żadna poza Ike się nie wyróżnia - po prostu koszule - może jeszcze wyjątkowo wygodne (plus dobrze sie w nich czuję) są według mnie produkty banana repubilc ,ale to takie koszule raczej "luźno" weekendowe. Bardzo lubie też koszule z reserved - za nieduża cene mozna kupic naprawdę przyzwoite wdzianko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Koszul z banana republic nie miałem okazji nosić, ale co do Reserved nie mogę się zgodzić. O ile dobrze pamiętam kosztują ok. 100 zł (za czystą bawełnę), a materiał jest raczej kiepskiej jakości. Za podobną cenę można zamówić coś dużo lepszego w T.M. Lewin albo C.T. (o ile pasuje wam rozmiarówka) Jak ktoś woli kupować w Polsce to ma chociażby niewiele droższe wyprzedażowe Lamberty (na Allegro trafiają się pojedyncze sztuki nawet za 100 zł) i włoszczyznę z Meanswear.pl. Multum innych ciekawych alternatyw padło już w treści tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem koszul z moderntailor.com, to w przypadku materiałów polecam jedynie te z gramaturą >=120g, splocie >=80s i two-ply. Na szczęście przy wyborze można przefiltrować wedle tych kryteriów (poza gramaturą). Zamówienie w sumie paru koszul pokazało, że tylko określając takie parametry można liczyć na w miarę dobrą jakość materiału. Poza tym warto dopłacić te dodatkowe 5 dolarów za łamany karczek z tyłu - zadziwiająco bardzo dokładnie wzór na koszuli pasują. Mankamentem jest to, że chcąc kupić dobry i ciekawy materiał za cenę poniżej 200zł, należy co parę dni sprawdzać ich aktualną ofertę. Dwa bardzo fajne materiały udało mi się kupić tylko refleksem, kiedy zostały dodane do oferty lub przecenione i dosłownie po paru dniach wykupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Ditto, wiekszosc materialow na MT to pomylka, chociaz tych tanszych mozna uzyc do spasowania wymiarow. Jak juz mamy wszystko odpowiednio okreslone, mozna przerzucic sie na materialy drozsze. Metoda na refleks jest dobra;) problem tylko w tym, ze czasami nawet po wybraniu materialu i zlozeniu zamowienia mozna dostac email mowiacy, ze niestety ale dany material sie skonczyl:( Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 http://luxire.com/ http://www.askandyaboutclothes.com/foru ... ess-Shirts Dodatkowo kupony za multizakup oraz facebook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Hmm wydaje się bardzo interesująca oferta, pozostaje jedynie zrobić wywiad na temat opcji MTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Ktos rozumie ich strone internetowa czy tylko ja jestem taki niekumaty? Klikam MTM, pozniej Get Access, dostaje email, potwierdzam, dostaje kolejny email i dalej nie mam nic w sekcji MTM EDIT: dobra juz rozumiem, MTM jeszcze nie dostepne:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Dla zainteresowanych ofertą Orchidei - odpowiedź na mojego maila: "(...)nasza pracownia znajduje sie przy ulicy Ludowej 1 a i klienci sa zawsze mile widziani od godz. 8 do 14.. Oczywiscie chetnie Pana zmierzymy. Proponuje ceny o 20 zl korzystniejsze niz na Allegro. Wszystkie materialy mozna sobie tu obejrzec i probke wziac ze soba.(...)" Chyba tam podejdę w piątek i zamówię na próbę jedną koszulę Zamówiłem próbki materiałów; zobaczymy. Czekam na raport dotyczący materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Czekam na raport dotyczący materiałów Nic jeszcze nie dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 A mi niestety wszystkie fundusze zakupowe poszły na wyprzedaże. Orchidea raczej nie ucieknie - muszę tylko poczekać na następną wypłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Jutro sie do nich wybiore, sprawdze jakosc koszul oraz samych tkanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Firma Orchidea ma w swojej ofercie dość ograniczona ilosc tkanin,wiekszosc to tkaniny niemieckie oraz austryjackie .Trudno ocenic jakosc tych tkanin na podstawie samych wrazen dotykowych, nie znalazlem informacji w probniku odnosnie gramatury oraz splotu ,,s". Z ocena jakosci koszuli powstrzymam do momentu odszycia koszuli wedlug wzoru ,,Barba Napoli",sam jestem ciekaw efektow tego projektu .Po zakonczeniu procesu odszycia pozwole sobie na ofotografowanie obu koszul i zrobienie malego porownania. l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Zamówiłeś koszulę z próbnika za 179 zł czy droższego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Cóż, zobaczymy jak poradzą sobie z moimi wymaganiami, których wysłałem im prawie całą stronę Mnie zachęcił niebieski oxford, na który to materiał poluję od jakiegoś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Cóż, zobaczymy jak poradzą sobie z moimi wymaganiami, których wysłałem im prawie całą stronę Coś Ty tam nawypisywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Wrażenia: koszula jest wykonana z bardzo fajnego materiału, gramatura tak około 130g, mięsisty, przyjemny w dotyku i mało się gniotący. Jestem z niego zadowolony, bardzo na plus. Mankiety i kołnierzyk bardzo starannie wykończone, akurat standardowy "klasyczny" robią dość wysoki i sztywny, taki jak lubię. Jednak przeoczyli moją prośbę, aby był na wyjmowane fiszbinki. Wymiary zrobili bardzo poprawnie, jedynie mankiet jest o jakieś 0.5cm szerszy, ale może to być spowodowane lekko niższym umiejscowieniem dziurek na spinkę. Dziurka w najniższym guziku jest zgodnie ze sztuką pozioma. Moja prośba o łamany karczek została nieuwzględniona. Dodatkowo plisa z przodu nie jest zszywana z listwą co odległość guzika, ale w tym przypadku nie wspomniałem o tym wymaganiu przy zamówieniu. Całość przyszła dość szybko, bo równo po tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Dziurka w najniższym guziku jest zgodnie ze sztuką pozioma.Kiedyś o to pytałem i nie uzyskałem odpowiedzi. Ponieważ każda zasada "sztuki" ma jakieś historycznopraktyczne uzasadnienie, zapytam ponownie: skąd się to wzięło? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Koszula na samym dole powinna być lekko węższa niż w pasie, tak aby trzymała się w lepiej w spodniach. Jest to przez to miejsce, gdzie materiał pracuje, będąc podatnym na rozciąganie podczas chodu. Poziome obszycie dziurki powoduje, że materiał zamiast się napinać, ma ten niecały centymetr luzu, przez co sam guzik jest mniej podatny na urwanie. W praktyce, w moim przypadku przynajmniej, nie ma jakieś większej różnicy, ale czytałem na innych forach, że niektórzy dostrzegają realną różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi