The-Bigwig Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Może je upychasz? Może nie dajesz na półkę coraz cieńsze - coraz wyżej, tylko jak leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Nie upycham , grube trzymam osobno - ale być może jest ich za dużo ... jak leży 8-10 jeden na drugim to pewnie ciężar odgrywa rolę ... może to jednak za mała garderoba jest problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Ja robię tak: składam jeden bok, drugi, a potem zwijam tworząc walec. Oszczędność miejsca i chyba trochę rozwiązuje problem, o którym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Ja robię tak: składam jeden bok, drugi, a potem zwijam tworząc walec. Oszczędność miejsca i chyba trochę rozwiązuje problem, o którym piszesz. Nie myślałem o tym. Sam doszedłeś do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Tak, po tym, jak przy składaniu sweterków, jak koszule, w szufladzie zrobiło się ciasno i brakowało miejsca na nowy. Zwijanie też polecam przy szalikach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkarp69 Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Część mojej garderoby tutaj: http://notonlytie.blogspot.com/2013/02/ ... ys-na.html i kwestia przechowywania spodni, bo to zawsze był dla mnie problem. Równe składanie i upychanie na półkę, gniecenie... oj nie należę do cierpliwych. Marynarki i garnitury są w szafie. Cała reszta na wieszakach. Wieszak to zdecydowanie najlepsza opcja, nawet dla t-shirtów, jeśli możemy sobie na to pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Misza, miałeś fajny pomysł. Jutro spróbuję wcielić w życie. Ja z kolei spodnie trzymam na normalnych poprzecznych rurkach w wieszakach. Z tym, że nie jedna para/jeden wieszak, a po 3+. Zrobiłem to bo jeśli dobrze się je złoży bez zagięć - to napór kolejnych par dobrze je prostuje. A pary na górze mają dobrą podstawę i moim zdaniem również się prostują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Dla mnie powieszenie dobrze spodni z kantem w ten sposób jest niewykonalne. Ale wieszanie za nogawki sprawdza się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Tylko do tego to już trzeba mieć wysoką szafę. U mnie większość rzeczy ląduje w garderobie na wieszakach. 15 metrowa metalowa rura póki co wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Gdzie można kupić dobre wieszaki do wieszania spodni - za nogawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 http://www.wieszakidrewniane.pl/oferta,20,Listwowe.html Nie wiem jak z jakością, ale kiedyś ta strona była wspominana na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Ikea, ale te z materialem od srodka chwytaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Dzięki Panowie, podjadę do IKEI i porównam to co tam mają z wieszakami firmy Arex. Na stronie nie ma cen ale porozmawiałem z Panem przez tel i można zamówić indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Ikea to tani, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad sposobem przechowywania moich pasków. Na allegro wyczaiłem taki organizer: http://allegro.pl/pudelko-organizer-skr ... 30863.html Pytania mam 2: czy ktoś z Was przechowuje paski w ten sposób i czy się nie niszczą (odkształcają) ? czy cena jest uczciwa jak na taki przedmiot ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Moim zdaniem paski powinny swobodnie zwisać w szafie, tak jak krawaty. Ja używam wieszaków do krawatów z Jysk za klika złotych, z których każdy ma po dwa uchwyty na paski (na dole). (Edit: "paski" zamiast "krawaty") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 z których każdy ma po dwa uchwyty na krawaty (na dole). Chciałeś napisać "z których każdy ma po dwa uchwyty na paski (na dole)"? Dzięki. Poszukam takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthur Hastings Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Pomóżcie proszę. Czy taki wieszak nadaje się do wieszania na nim garnituru bez krzywdy dla niego oczywiście?Powiem tylko, że wymierzyłem już wieszak jaki posiadam na jeden z garniturów i ma takie same wymiary jak ten:http://allegro.pl/wieszak-profilowany-z-poprzeczka-i-klamrami-42-cm-i3298066390.html zatem czy coś takiego nadaje się Waszym zdaniem, bo niczego lepiej profilowanego i drewnianego nie udało mi się na tym serwisie znaleźć.Pozdrawiam,Arthur Hastings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Nadaje się. Im szerszy w miejscu, gdzie zaczynaja się rękawy marynarki, tym lepiej (w granicach rozsądku oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 nie jest to najlepszy wieszak do wieszania marynarki, ale w sumie nie widać jaki ma profil, czy ma np. różnicowaną grubość i czy jest prosty czy wygięty w jedna stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Jednym ze sposobów na ulepszenie wieszaka tj. zwiększenie profilu tak aby dobrze wypełniał ramiona marynarki, jest wieszania 'fajnej' marynarki na 'niefajnej' marynarce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 To już ten lepszy http://allegro.pl/wieszak-lux-splaszczane-ramiona-42-cm-bez-pop-i3297096456.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 przydatny stojak - E. Zegna - projekt A. Citterio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Panowie, dziś ustalam szczegóły w sprawie zamawianej szafy. Jakieś patenty, ciekawe rozwiązania, praktyczne półki, które warto zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Panowie, dziś ustalam szczegóły w sprawie zamawianej szafy. Jakieś patenty, ciekawe rozwiązania, praktyczne półki, które warto zamówić? Jeśli szafa dodatkowo ma mieścić buty, rezygnuj z różnego rodzaju wysuwanych półek, koszyków itp - szkoda miejsca po 5-7cm po obu stronach. Zwykłe dwa pręciki wystarczą a każdy dostawca może je zamontować. Jeśli szafa jest wysoka nie decyduj się na mechanizmy typu opuszczana belka. Podobnie szkoda miejsca a efekt podobny jeśli zastosujesz zwykły drążek z hakiem do ściągania ubrań (sprawdzone przez wiele lat). W szafie przemyśl liczbę miejsca na długie płaszcze. Najczęściej wolne miejsce niewykorzystane na długie płaszcze/spodnie a przez np. marynarki/koszule warto zamienić na półkę. Przydaje się niska wysuwana półka/szuflada podzielona na równe kwadraty (niczym herbaciarka). Ułożysz tam krawaty, spinki, zegarek ale również pasek do spodni. Jak najmniej wewnętrznych szuflad: Mechanizmy boczne zabierają jedynie miejsce. Jeśli już coś ma być zamknięte pomyśl raczej o "klapce" opuszczanej/podnoszonej na zawiasach. Jeśli półki w szafie to wg zasady: im półka wyżej tym jej wysokość większa. Jeśli szafa będzie miała przesuwne drzwi - zastosuj domykacze. W projekcie zaznacz kilka miejsc, w których zamiast półek pozostaną jedynie otwory na bolce. Dzięki temu będziesz miał 'bufor', ktory zawsze dowolnie zmodyfikujesz powiększając przestrzeń na wysokość lub zwiększając liczbę półek. W projekcie dopisz 1, 2 (lub więcej wedle uznania) półki luzem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi