Krakus ;) Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Świetny pomysł na wykorzystanie przestrzeni pod spadem na garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Ale raczej jest to "garderoba" niż garderoba. Ale fakt pomysł dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Cóż na wyłączność jej nie mam, a na czterech facetów w domu tylko ja mam w miarę klasyczny gust. (i jako takie zamiłowanie do porządku) Generalnie do garderoby Patricka Batemana z American Psycho jej dość daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Ja niestety mam tylko szafę do dyspozycji i nieustannie usiłuję tłumaczyć, że nie ma w niej miejsca i to, że jeszcze drugie tyle się zmieści nie znaczy, że można je tam umieścić zganiatając wszystko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Witam, chciałem prosić o radę w zakresie przechowywania poszetek. Fajnie było kiedy miałem ich 5, przy 10 też dało się jakoś to trzymać. Aktualnie zrobiło się około 100 i mam nieco problem z ich przechowywaniem. Na stosie się nie da - jedwabne się ześlizgują. Na kilku stosach zajmuje to zbyt dużo miejsca. Czy macie koledzy jakiś magiczny sposób na przechowywanie poszetek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Kartonowe pudelko z ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Nie mam aż tylu poszetek (staram się regularnie pozbywać tych, których nie używałem dłużej niż kilka miesięcy), ale pewnie zbierze się dobrych 30-40 sztuk. Do ich przechowywania używam dwóch rzeczy, drewnianego pudełka po pasku w którym przechowuję jednokolorowe, gładkie chustki oraz obrotowego wieszaka na którym wieszam te kolorowe. Najlepszy patent na jaki wpadłem (ponieważ drewniany stacjonarny wieszak obrotowy zajmuje dużo miejsca) to kupienie zawieszki do szafy: Takiej lub Takiej tylko najlepiej drewnianej i przyczepienie do nich poszetek za pomocą tego: Wówczas możemy powiesić jedną lub kilka takich zawieszek korzystając z rury w szafie. Projekt będę wdrażał u siebie w tym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Uważnie wybierałbym te zawieszki z ostatniego zdjęcia. To zawieszki na ścierki kuchenne i mają często ząbkowany chwyt a to prędzej czy później będzie niszczyć kolejne poszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Rzeczywiście, normalnie używam takich zawieszek w przypadku ścierek oraz najmniejszych ręczników łazienkowych, ale testowałem je na poszetkach i nie widzę tutaj żadnego problemu oraz zagrożenia. Wieszam je za róg, "łapiąc" delikatnie jedynie kilka centymetrów materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Widać robią także z gładkim chwytem - będę musiał poszukać. W takim razie to chyba rzeczywiście najwygodniejszy sposób na przechowywanie poszetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trumpett Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Ja proponuję takie rozwiązanie. Kieszenie wiszące z Ikei mają szerokość 22 cm, więc poszetki są złożone na pół i posortowane tematycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Jakich wieszaków używacie do koszul? Czytałem gdzieś ostatnio, że ma to wpływ na koszule i jej użytkowanie oraz wygląd, dlatego czas chyba zrobić porządek w szafie. Byłbym wdzięczny za jakieś odnośniki do sklepów czy na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Jak koszula nie będzie czysta i wyprasowana to żaden wieszak nie pomoże Chociaż kto wie, ja to na przykład używam takich ze specjalnie sprowadzanego dla mnie hebanu a struga je zaprzyjaźniony stolarz. Oczywiście zawieszki tylko ręcznie kute u kowala. Tak na poważnie to nie brałbym wszystkiego przeczytanego w necie na serio. Uwierz, że zwykły drewniany wieszak daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 U mnie wiszą na prostych, drewnianych z ikei w czasie schnięcia i po prasowaniu, chyba jakoś 15 zł za 10 sztuk taki komplet kosztuje. Tak naprawdę nie ma kompletnie różnicy na jakim wieszaku wiszą koszulę, to nie marynarka, że wskutek innych naprężeń zaczyna inaczej leżeć. A szkoda pieniędzy na 30-40 wieszaków wydumanych, no chyba, że ktoś należy do tej grupy ludzi, którzy już wszystko mają Te ikeowe wiszące półki odradzam. Mi po 4 latach dosłownie popękały wskutek jakiejś degradacji materiału, teraz zachowują się jakby były zrobione ze styropianu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Też używam z ikei, ale... po powieszeniu mokrej koszuli na brązowych, wieszaki potrafią zafarbować. Białe są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Do suszenia najlepsze są druciaki pokazane parę postów wyżej przez xkoziola. Wieszaki tego typu rozdają gratisowo przy robieniu prania w pralniach chemicznych. Do normalnego użytkowania na co dzień korzystam z najtańszych drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 całkiem fajne drewniaki na koszule są w Jysk - są dość cienkie no i niezbyt drogie, bodajże 3 sztuki za piątaka, a 9 sztuk za dychę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Kupowałem je wczoraj. 3 sztuki za 6 zł. 10 za 20 zeta. Jakościowo kiepskie - sporo się naszukałem zanim znalazłem zestaw bez pęknięć i odprysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 A jak radzicie sobie Panowie z zapachem w garderobach? Czy ktoś używa starych szaf do przechowywania swoich ubrań? Ja moją kolekcję trzymam w starej dębowej szafie, ktora pachnie poprzednimi włascicielami. Krawaty, szaliki, paski, fulary przechowuję na bawełnianych linkach, zamocowanych do gwoździków wbitych w drzwi od szafy. Drzwi lewe paski, prawe cała reszta. Spodnie zwykłe poskładane w kostke, garniturowe wiszą (tu bede zmieniał z przewieszonych na pół - na wiszące) Koszule na starych drewnianych wieszakach, część z nich wygląda na ręczną robote poprzednich właścicieli szafy. Bielizne w koszach plastikowych dla porządku. Swetry, kardigany, pulowery również złożone, kiedys przechowywałem na wieszakach ale zauważyłem że niezaleznie od użytego wieszaka wełna się rozciąga. Ubrania sportowe - koszulki w kostke jedna na drugiej, natomiast spodnie i większe rzeczy, zwinięte w rulon - po harcersku. Marynarki na wieszakach od garniturów rtw, wiszą poza szafą na długim stojaku. edit: dodałem znak zapytania w pierwszym zdaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 10 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 A jak radzicie sobie Panowie z zapachem w garderobach? Sam nie mam problemu z przykrym zapachem starego mebla, ale w przypadku ubran mniej eleganckich (czyli wszystko poza garniturami i koszulami) mam w szafie zawsze kilka saszetek zapachowych z Rossmanna (w zaleznosci od firmy/zapachu zapach utrzymuje sie od 3 tygodni do 6 miesiecy - swoja droga niezly rozstrzal). Na ubraniach zapachu jakos specjalnie nie ma, ale zawsze przyjemnie sie szafe otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Witam .Jak przechowujecie swetry ??? Rozłożone i wiszące na wieszakach ( podobno wełniane się deformują ) czy złożone na półce ( wtedy powstają niezbyt estetyczne załamania - co robicie w takim wypadku ? ja wkładałem przed złożeniem kartonowe kartki z bloków rysunkowych ale i tak nie pomagało ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 ...czy złożone na półce ( wtedy powstają niezbyt estetyczne załamania...Polecam w takich przypadkach użyć żelazka. Osobiście trzymam złożone, ze względu na wspomniane rozciąganie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Dzięki , spróbuję - ponieważ dotąd nie prasowałem swetrów to mam jeszcze pytanie : prasować przez jakąś szmatkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Ja także trzymam złożone. Choć na wełnianych jakich mam większość czy to grubych czy cienkich nie zauważyłem załamań. Pewnie na cienkiej bawełnie to faktycznie może się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 mnie niestety łamią się wszystkie cienkie - czy to bawełna , czy 100 % wełna czy mieszanki wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi