The-Bigwig Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Może je upychasz? Może nie dajesz na półkę coraz cieńsze - coraz wyżej, tylko jak leci? Cytuj
andrzej k. Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie upycham , grube trzymam osobno - ale być może jest ich za dużo ... jak leży 8-10 jeden na drugim to pewnie ciężar odgrywa rolę ... może to jednak za mała garderoba jest problemem Cytuj
Misza Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja robię tak: składam jeden bok, drugi, a potem zwijam tworząc walec. Oszczędność miejsca i chyba trochę rozwiązuje problem, o którym piszesz. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja robię tak: składam jeden bok, drugi, a potem zwijam tworząc walec. Oszczędność miejsca i chyba trochę rozwiązuje problem, o którym piszesz. Nie myślałem o tym. Sam doszedłeś do tego? Cytuj
Misza Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Tak, po tym, jak przy składaniu sweterków, jak koszule, w szufladzie zrobiło się ciasno i brakowało miejsca na nowy. Zwijanie też polecam przy szalikach . Cytuj
mkarp69 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Część mojej garderoby tutaj: http://notonlytie.blogspot.com/2013/02/ ... ys-na.html i kwestia przechowywania spodni, bo to zawsze był dla mnie problem. Równe składanie i upychanie na półkę, gniecenie... oj nie należę do cierpliwych. Marynarki i garnitury są w szafie. Cała reszta na wieszakach. Wieszak to zdecydowanie najlepsza opcja, nawet dla t-shirtów, jeśli możemy sobie na to pozwolić. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Misza, miałeś fajny pomysł. Jutro spróbuję wcielić w życie. Ja z kolei spodnie trzymam na normalnych poprzecznych rurkach w wieszakach. Z tym, że nie jedna para/jeden wieszak, a po 3+. Zrobiłem to bo jeśli dobrze się je złoży bez zagięć - to napór kolejnych par dobrze je prostuje. A pary na górze mają dobrą podstawę i moim zdaniem również się prostują. Cytuj
Misza Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Dla mnie powieszenie dobrze spodni z kantem w ten sposób jest niewykonalne. Ale wieszanie za nogawki sprawdza się rewelacyjnie. Cytuj
White Haven Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Tylko do tego to już trzeba mieć wysoką szafę. U mnie większość rzeczy ląduje w garderobie na wieszakach. 15 metrowa metalowa rura póki co wystarcza Cytuj
Sekret Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Gdzie można kupić dobre wieszaki do wieszania spodni - za nogawkę. Cytuj
bartazz Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 http://www.wieszakidrewniane.pl/oferta,20,Listwowe.html Nie wiem jak z jakością, ale kiedyś ta strona była wspominana na forum. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Ikea, ale te z materialem od srodka chwytaka Cytuj
Sekret Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Dzięki Panowie, podjadę do IKEI i porównam to co tam mają z wieszakami firmy Arex. Na stronie nie ma cen ale porozmawiałem z Panem przez tel i można zamówić indywidualnie. Cytuj
Vickson Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad sposobem przechowywania moich pasków. Na allegro wyczaiłem taki organizer: http://allegro.pl/pudelko-organizer-skr ... 30863.html Pytania mam 2: czy ktoś z Was przechowuje paski w ten sposób i czy się nie niszczą (odkształcają) ? czy cena jest uczciwa jak na taki przedmiot ? Dzięki Cytuj
Petrikauer Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Moim zdaniem paski powinny swobodnie zwisać w szafie, tak jak krawaty. Ja używam wieszaków do krawatów z Jysk za klika złotych, z których każdy ma po dwa uchwyty na paski (na dole). (Edit: "paski" zamiast "krawaty") Cytuj
Vickson Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 z których każdy ma po dwa uchwyty na krawaty (na dole). Chciałeś napisać "z których każdy ma po dwa uchwyty na paski (na dole)"? Dzięki. Poszukam takich Cytuj
Arthur Hastings Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Pomóżcie proszę. Czy taki wieszak nadaje się do wieszania na nim garnituru bez krzywdy dla niego oczywiście?Powiem tylko, że wymierzyłem już wieszak jaki posiadam na jeden z garniturów i ma takie same wymiary jak ten:http://allegro.pl/wieszak-profilowany-z-poprzeczka-i-klamrami-42-cm-i3298066390.html zatem czy coś takiego nadaje się Waszym zdaniem, bo niczego lepiej profilowanego i drewnianego nie udało mi się na tym serwisie znaleźć.Pozdrawiam,Arthur Hastings Cytuj
Misza Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Nadaje się. Im szerszy w miejscu, gdzie zaczynaja się rękawy marynarki, tym lepiej (w granicach rozsądku oczywiście ). Cytuj
constantin Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 nie jest to najlepszy wieszak do wieszania marynarki, ale w sumie nie widać jaki ma profil, czy ma np. różnicowaną grubość i czy jest prosty czy wygięty w jedna stronę? Cytuj
pirat Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jednym ze sposobów na ulepszenie wieszaka tj. zwiększenie profilu tak aby dobrze wypełniał ramiona marynarki, jest wieszania 'fajnej' marynarki na 'niefajnej' marynarce. 1 Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 To już ten lepszy http://allegro.pl/wieszak-lux-splaszczane-ramiona-42-cm-bez-pop-i3297096456.html Cytuj
andershep Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 przydatny stojak - E. Zegna - projekt A. Citterio Cytuj
Misza Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Panowie, dziś ustalam szczegóły w sprawie zamawianej szafy. Jakieś patenty, ciekawe rozwiązania, praktyczne półki, które warto zamówić? Cytuj
paparazzo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Panowie, dziś ustalam szczegóły w sprawie zamawianej szafy. Jakieś patenty, ciekawe rozwiązania, praktyczne półki, które warto zamówić? Jeśli szafa dodatkowo ma mieścić buty, rezygnuj z różnego rodzaju wysuwanych półek, koszyków itp - szkoda miejsca po 5-7cm po obu stronach. Zwykłe dwa pręciki wystarczą a każdy dostawca może je zamontować. Jeśli szafa jest wysoka nie decyduj się na mechanizmy typu opuszczana belka. Podobnie szkoda miejsca a efekt podobny jeśli zastosujesz zwykły drążek z hakiem do ściągania ubrań (sprawdzone przez wiele lat). W szafie przemyśl liczbę miejsca na długie płaszcze. Najczęściej wolne miejsce niewykorzystane na długie płaszcze/spodnie a przez np. marynarki/koszule warto zamienić na półkę. Przydaje się niska wysuwana półka/szuflada podzielona na równe kwadraty (niczym herbaciarka). Ułożysz tam krawaty, spinki, zegarek ale również pasek do spodni. Jak najmniej wewnętrznych szuflad: Mechanizmy boczne zabierają jedynie miejsce. Jeśli już coś ma być zamknięte pomyśl raczej o "klapce" opuszczanej/podnoszonej na zawiasach. Jeśli półki w szafie to wg zasady: im półka wyżej tym jej wysokość większa. Jeśli szafa będzie miała przesuwne drzwi - zastosuj domykacze. W projekcie zaznacz kilka miejsc, w których zamiast półek pozostaną jedynie otwory na bolce. Dzięki temu będziesz miał 'bufor', ktory zawsze dowolnie zmodyfikujesz powiększając przestrzeń na wysokość lub zwiększając liczbę półek. W projekcie dopisz 1, 2 (lub więcej wedle uznania) półki luzem. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi