White Haven Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Eee? Ale przynajmniej ja nie żartowałem? I faktycznie ta metoda podziałała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Eee? Ale przynajmniej ja nie żartowałem? I faktycznie ta metoda podziałała 'Żartowniś' ...'Piłeś - nie czytaj! Albo chociaż nie pisz'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Akurat dzisiaj jestem trzeźwy jak dziecko (raz na rok można sobie podarować ) Nie twierdzę, że należy fizycznie wyciąć kawał zamszu z buta, ale delikatne ścięcie wierzchniej zaklajstrowanej warstwy w zasadzie rozwiązało problem. Uszkodzeń skóry po wyszczotkowaniu i zastosowaniu renowatora Tarrago (korekta odcienia koloru) nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 White Haven - nie do Ciebie 'piłem' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 To było do mnie, heh . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Akurat dzisiaj jestem trzeźwy jak dziecko (raz na rok można sobie podarować ) Nie twierdzę, że należy fizycznie wyciąć kawał zamszu z buta, ale delikatne ścięcie wierzchniej zaklajstrowanej warstwy w zasadzie rozwiązało problem. Uszkodzeń skóry po wyszczotkowaniu i zastosowaniu renowatora Tarrago (korekta odcienia koloru) nie widać. Brutalnie wycinać nie warto, bo nie odrośnie Ale faktycznie zetrzeć można delikatnie blokiem/gumą (podobną do pumeksu). Najważniejsze, że się udało i jest zadowolenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 12 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Nie żartowałem Misza - ot trochę delikatności i nie trzeba obrzynać z grubości całego nakładanego noska. Niezupełnie ścieranie pumeksem jak proponuje saphir jest lepsze. Generalnie dążymy do podobnego efektu jakim jest usunięcie zabrudzenia wraz z wierzchnią warstwą skóry. Tylko, że jeśli jest to coś niekruchego typu guma do żucia, gęsty smar itp to szorując pumeksem rozniesie się i wetrze zabrudzenie na większej powierzchni. Natomiast odcinając je delikatnie żyletką pozbywamy się wszystkiego nie czyniąc szkód. Już się nieraz przekonałem, że zamsz to jedna z łatwiejszych do "naprawienia" domowym sposobem skór. Lico jak zniszczysz to niewiele wymyślisz a zamsz można wyprać szarym mydłem, wyszczotkować czy nawet zetrzeć/odciąć z grubości i jest jak nowy. Ostatnio tak reanimowałem naprawdę zniszczone trzewiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Efekt końcowy zaprezentowany w poście: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=9&t=1243&start=560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Eee, spaściłeś - nie mogły wyglądać gorzej, nawet z dziurą A tak poważnie to już bym wolał całe zapastować niż tak jak się zdecydowałeś. Potworkowe się zrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper_z Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 Dołączę się do tematu. Jak usunąć plamę z wody z butów zamszowych? Jakiego preparatu użyć? Renowatora, cleanera czy czegoś jeszcze innego? Pozdrawiam, Kacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 Dołączę się do tematu. Jak usunąć plamę z wody z butów zamszowych? Jakiego preparatu użyć? Renowatora, cleanera czy czegoś jeszcze innego? Pozdrawiam, Kacper Z wody-wody? Bez żadnego chemicznego świństwa, bez soli, tłuszczu itd? Poczekaj aż wyschnie i wyszczotkuj szczoteczką do zamszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 Dokładnie Jak woda-woda okaże się czymś innym to Saphir Omnidaim dobrze sobie radzi w takich sytuacjach Renowator raczej w sytuacjach, kiedy odplamiacze i cleanery nie pomagają, lub kiedy skóra traci swój naturalny kolor. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper_z Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 Dziękuję za odpowiedzi. Co zrobić kiedy w wyniku zamoczenia jeden but lekko zmienił odcień? Czy wciąż traktować to jako plamę i użyć odplamiacza/cleanera czy już renowatora? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 Dziękuję za odpowiedzi. Co zrobić kiedy w wyniku zamoczenia jeden but lekko zmienił odcień? Czy wciąż traktować to jako plamę i użyć odplamiacza/cleanera czy już renowatora? Pozdrawiam. Jeśli to jest plama - to zetrzesz to wraz z zamszem poprzez energiczne szczotkowanie (lub taką gumką do zamszu). Jeśli jest to odbarwienie - potrzebny będzie renowator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper_z Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Jeśli to jest plama - to zetrzesz to wraz z zamszem poprzez energiczne szczotkowanie (lub taką gumką do zamszu). Jeśli jest to odbarwienie - potrzebny będzie renowator. Dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baryl Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Witajcie. Zakupiłem sobie nowe Timberlandy ze skóry zamszowej (króciutkie włosie). Sprzedawca zachęcał mnie do zakupu impregnatu. Jest to normalka, ale pierwszy raz spotkałem się z wymogiem stosowania impregnatu NA BAZIE WODY. Domyślam się, że chodzi tu o uniknięcie wysuszenia skóry. Czy możecie mi w skrócie napisać, które dobre impregnaty bazują na wodzie? Może macie też jakieś inne sugestie? Pzdr Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 www.multirenowacja.pl i życie jest łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baryl Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 3 minutes ago, lolo said: www.multirenowacja.pl i życie jest łatwiejsze. Już tam byłem i nie znalazłem info na temat składu impregnatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 hmmmm... może należało do nich napisać lub zadzwonić z prośbą o podanie składu. Będzie Pan zadowolony, koledzy pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazdej123 Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Cześć Czym różni się to: https://www.facebook.com/studioitempl/photos/a.607351866099568/1564762143691864/?type=3&theater od tego https://cdn.distance.pl/media/catalog/product/cache/115c214887c0ceb08a8a141b1bf854ab/t/a/tarrago-high-tech-nano-protector-400ml-nanoprotector_6.jpg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 @kazdej123 poczytaj w opisach https://multirenowacja.pl/product/search?query=Protector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi