Gość Vislav Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 [...]Postaram się dzisiaj lub jutro pokazać mój "small messenger bag". pozdr.Vslv Jest mniejsza od typowych z wnętrzem na A-4. Dla porównania w tle pozioma i pionowa. W środku jest mniej więcej miejsce na średniej wielkości kalendarz książkowy (lub piersiówkę ) i inne przydatne drobiazgi. Sporo różnych kieszonek i przegródek - typowy organizer. Jest też bardziej płaska. Do tego dłuższy pasek na ramię. Rozwiązanie dla odważnych ze względu na skojarzenia z damską torebką. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Właśnie ostatnio Zrobiłem sobie taką (z pomocą. Zastanawiam się czy nie jest czasem zbyt kobieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Nie widzę w niej nic kobiecego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booe Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Osobiście nie przepadam za listonoszkami,kojarzą mi się z noszeniem kanapek do pracy w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Osobiście nie przepadam za listonoszkami,kojarzą mi się z noszeniem kanapek do pracy w fabryce. Z czymś takim bardziej kojarzą mi się takie śniadaniówki - walizeczki. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Osobiście nie przepadam za listonoszkami,kojarzą mi się z noszeniem kanapek do pracy w fabryce. jakieś preferencje??? Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Na co dzień teczka, w weekendy torebka żony (tudzież dziewczyny jak ktoś nie posiada żony hehe). A na poważnie według mnie takie "pederastki", torebki, piterki - zwał jak zwał nie pasują do garnituru / marynarki, a jedynie do stroju casual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booe Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Osobiście nie przepadam za listonoszkami,kojarzą mi się z noszeniem kanapek do pracy w fabryce. jakieś preferencje??? Vslv Normalna torba formatu A4 ewentualnie aktówka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inecita Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 To się nazywa "pedałówka", bardzo popularna w PRL-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booe Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Miałem na myśli torbę jaką pokazywał chociażby Mr.Vintage na swoim blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Witam Na co dzień teczka, w weekendy torebka żony (tudzież dziewczyny jak ktoś nie posiada żony hehe). A na poważnie według mnie takie "pederastki", torebki, piterki - zwał jak zwał nie pasują do garnituru / marynarki, a jedynie do stroju casual. [...] Normalna torba formatu A4 ewentualnie aktówka. Pozdrawiam Sprowadzając klasyczną męską elegancję wyłącznie do DC związanego z pracą i weekendowych spacerów z żoną/dziewczyną.... - faktycznie wystarczy teczka i damska torebka. Jednak marynarka (rzadziej garnitur) jest również wierzchnim okryciem w innych niekoniecznie formalnych sytuacjach. To właśnie wtedy jest problem z upakowaniem w kieszeniach różnych drobiazgów. Nic tak nie wygląda niechlujnie, jak wypchane kieszenie lekkiej w miarę dopasowanej marynarki i spodni. Raczej trudno w takich sytuacjach posuwać z teczką, lub aktówką. Niestety klasyka nie jest zbyt pomocna. Po prostu znacznie wzrosła ilość gadżetów noszonych ze sobą. Stąd też ten temat. pozdr.vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 22 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Nic tak nie wygląda niechlujnie, jak wypchane kieszenie lekkiej w miarę dopasowanej marynarki i spodni. Raczej trudno w takich sytuacjach posuwać z teczką, lub aktówką. Niestety klasyka nie jest zbyt pomocna. Po prostu znacznie wzrosła ilość gadżetów noszonych ze sobą. Stąd też ten temat. pozdr.vslv Vislav, oczywiście zgadzam się w 100% z powyższym. Jako, że noszę mocno dopasowane marynarki i garnitury, to w garniturze nie ma mowy, abym włożył do kieszeni portfel... Jedynie telefon komórkowy mi się mieści nie deformując marynarki oraz karta od samochodu (jeżdżę Renault). W marynarkach noszonych do jeansów czasem uda mi się upchnąć portfel, ale czuję się niekomfortowo. Kiedyś miałem grubszą, sztruksową, jesienną marynarkę i faktycznie nosiłem do niej taką pederastkę ze wszystkimi niezbędnymi gadżetami, ale to była jakaś płócienna levis'a i nie bardzo mi to pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 większość marynarek ma u dołu po lewej (wew.) kieszeń, w którą idealnie wchodzi portfel na karty. wystarczy się przerzucić z takiego zwykłego portfela na wersję mini na karty i jeden problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 większość marynarek ma u dołu po lewej (wew.) kieszeń, w którą idealnie wchodzi portfel na karty. wystarczy się przerzucić z takiego zwykłego portfela na wersję mini na karty i jeden problem z głowy. Oczywiście można maksymalnie ograniczyć ilość używanych gadżetów, a pozostałe optymalnie "spłaszczyć". Dla eleganckiego wyglądu można zrobić wiele. Nawet używać komórki nie wiele większej od karty kredytowej . Jednak nie każdy ma chęć na gadżetowy ascetyzm. Każda moja torba, jakich kilka posiadam musi zmieścić lustrzankę z zoomem i parę innych drobiazgów. Pytanie dotyczyło zgrabnego opakowania, a nie ascetyzmu pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Kiedyś było, że mężczyzna nie powinien nosić w sytuacjach nieformalnych toreb, które sprawiają wrażenie zbyt kobiecych. Zgodnie z tą regułą mężczyzna może nosić wszelkie rodzaju teczki, duże torby na ramię (typu listonoszki), plecaki i walizki. Kwestią odrębną jest ich dopasowanie stylistyczne i sytuacyjne (ale trudno sobie wyobrazić, że w smokingu ktoś targa torbę z aparatem przez umyślnego, kiedy na imprezie wszyscy tak będą ubrani i wszyscy oczekują, że on będzie robił zdjęcia). Poza tym wypada nieść wszystkie przedmioty, które odciążają kobietę (w tym panowie zakupy!) i wszystkie osoby słabsze. Moim zdaniem zawsze najważniejszym kryterium jest rozsądek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2011 Mój dzisiejszy nabytek. Angielska skórzana torba Ruby Hand Bags trafiona w lumpie. W sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Mój dzisiejszy nabytek. Angielska skórzana torba Ruby Hand Bags trafiona w lumpie. W sam raz Jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Stan prawie jak nówka, całe 38zł zapłaciłem. Świetnej jakości skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Jakiej ta saszetka jest wielkości? Strasznie kojarzy mi się z kobiecą torebką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Popatrz na rączkę aby ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Patrzę, patrzę. Ale po prostu nie mogę sobie wyobrazić tej saszetki w męskiej ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Filip bardzo fajny sprzęt; wielkością to pewnie coś podobnego do fatboy'a maxpedition ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Patrzę, patrzę. Ale po prostu nie mogę sobie wyobrazić tej saszetki w męskiej ręce.Wyobraź sobie, że idę dziarskim krokiem w dwurzędowym granatowym garnitutrze, pasek jest schowany, trzymam ją za rączkę, w środku jest 10k $ oraz kilogram kokainy. 20x20cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Wyobraź sobie, że idę dziarskim krokiem w dwurzdowym granatowym garnitutrze, pasek jest schowany, trzymam ją za rączkę, w środku jest 10k $ oraz kilogram kokainy. Dobre. Od razu dużo lepiej. Jednak gdybyś kiedyś wrzucał jakiś swój zestaw do CMDNS to byłbym bardzo wdzięczny za pokazanie jej na jakimś zdjęciu. Nie musi być w środku nawet 10k $ ani koki Wiesz, też nie mam na celu tutaj nic krytykować, tylko po prostu wyobraźnia mi szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Patrzę, patrzę. Ale po prostu nie mogę sobie wyobrazić tej saszetki w męskiej ręce.Wyobraź sobie, że idę dziarskim krokiem w dwurzędowym granatowym garnitutrze, pasek jest schowany, trzymam ją za rączkę, w środku jest 10k $ oraz kilogram kokainy. 20x20cm Bożesz Ty mój, po co Ci kilogram? Nie zaśniesz do końca życia Dla kolegów z forumowego spotkania, południowo-amerykanskie bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi