Jan M. Krawczyk Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Kurcze, no nie wiem. Na pewno ciekawie to wygląda. Ale ja jakoś lubię tą czystość monków i gładką podeszwę. Niemniej, przy jeansach to pewnie się komponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 3 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2015 Czy ktoś z posiadaczy meerminów antique oak calf mógłby wrzucić jakieś zdjęcia ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Czy Meermin informuje o realizacji/wysyłce butów z MTOG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Mnie ostatnio nie poinformowali. Dopiero po 3 mailach z dopytywaniem się dlaczego nie mam żadnych informacji o wysyłce (a było już po planowanym terminie), moje zamówienie się "odnalazło" i wysłali je ekspresowym kurierem (doszło w 2 dni). Jeżeli jest już blisko terminu/po terminie wysyłki, to na Twoim miejscu bombardowałbym ich do skutku mailami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Wysyłka miała być w sierpniu więc w zasadzie mają jeszcze 2 tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Ale pomęczyć mailami zawsze można. U mnie dwa razy się obudzili po mailach i faktycznie przyszło do pół tygodnia. Choć to może czysty zbieg okoliczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Ja zamawiałem oksfordy na kopycie Hiro w G. Moje trzecie podejście do Meermina, jak na razie to wynik jest 2:0 dla Hiszpanów . Zobaczymy czy coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Ja zamawiałem oksfordy dark brown museum calf na kopycie Olfe. Teraz czekam na powrót koniakowych longwingów z cordovanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 A ja czekam na longwingi i trzewiki z kordowanu. Trzewiki powinny wkrótce przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Czekam na reklamację balmorali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Panowie ma ktoś z was Bluchers - Chestnut country calf ? to bodajże kopyto RUI , coś możecie o nich powiedzieć, o samym kopycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Kopyto RUI jest brzydkie jak zbyt krótka łódka. Jest krótkie i pękate, patrząć z góry masz wrażenie, że to pierwsze okrągłe buty jakie kupiłeś... Na nodze drażni zbyt płytka pięta, zbyt szybko kończące się miejsce na palce. Noszę buty 43-44, zazwyczaj 9 lub 91/2 są wystarczające. ShortWingi RUI zamówiłem 10 i wmawiam sobie, że są dobre, myślę, że jak bym zamówił 11 to było by o.k. Jedene pocieszenie w tym kopycie, że jak zamówisz buty 1 numer większe to nie będzie zaburzonej proporcji, nie będą się wydawać za długie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Kopyto RUI jest brzydkie jak zbyt krótka łódka. Jest krótkie i pękate, patrząć z góry masz wrażenie, że to pierwsze okrągłe buty jakie kupiłeś... Na nodze drażni zbyt płytka pięta, zbyt szybko kończące się miejsce na palce. Noszę buty 43-44, zazwyczaj 9 lub 91/2 są wystarczające. ShortWingi RUI zamówiłem 10 i wmawiam sobie, że są dobre, myślę, że jak bym zamówił 11 to było by o.k. Jedene pocieszenie w tym kopycie, że jak zamówisz buty 1 numer większe to nie będzie zaburzonej proporcji, nie będą się wydawać za długie... To opinia kogoś, kto nie trafił we właściwe kopyto. RUI faktycznie jest obszerniejsze, tylko że dla niektórych to zbawienne, bo nie każdy wchodzi w Hiro. Cała reszta (płytka pięta, miejsce na palce) to ocena wynikająca z cech stopy i złego dopasowania, a nie wady buta. To tak tylko, gdyby ktoś odniósł wrażenie, że nie warto. Nie warto tylko wtedy, kiedy RUI nie pasuje na naszą stopę. Sprawa niezwykle indywidualna i nie zasługuje na tak kategoryczną ocenę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 no bluchery są tylko w kopycie RUI, nie widzę żadnych innych sensowych longwingów w cenie jaką proponuje meermin. zawsze wydawało mi się, że mam obszerną stopę, ale w sumie były by to moje pierwsze lepsze buty oprócz monków z vistuli. hmm, bedzie trzeba jeszcze popytać i pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 no bluchery są tylko w kopycie RUI, Są też na Hiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Są też na Hiro tak tak, ale nie w tym kolorze, który bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 To opinia kogoś, kto nie trafił we właściwe kopyto. Faktycznie, jesli ktoś ma standardowe stopy - NIE KUPOWAĆ RUI... to kopyto dla okrągłostopych z niskim podbiciem Za to meermin ma u mnie spore plusy za wykonanie ( oprócz obcasa) i jakość skóry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Faktycznie, jesli ktoś ma standardowe stopy - NIE KUPOWAĆ RUI... to kopyto dla okrągłostopych z niskim podbiciem Za to meermin ma u mnie spore plusy za wykonanie ( oprócz obcasa) i jakość skóry!!! Samopoczucie niczego tutaj nie zmieni. Producenci wiedzą trochę lepiej jakie stopy są standardowe i gdzie. Nie jest tajemnicą, że przeciętny Polak ma dość szeroką i masywną stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Ja Rui sobie chwalę. Fajne, masywne kopyto na gorszą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 To kopyto wg mnie sprawdza się w trzewikach. Proporcje są zrównoważone wyższą cholewką. Naprawdę, nie mam powodu do narzekań. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Moje właśnie doszły: + świetne wykonanie, przepiękny kordowan - najsztywniejsze buty jakie miałem na nogach słaba podeszwa. Niby Danite, ale bardzo twarda i sztywna. Porównanie do Danitów w butach z półki wyżej, wypada bardzo kiepsko. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Bardzo ładne E.G. Galway Moje mają być dziś lub jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Bardzo ładne E.G. Galway Dokładnie. To już nawet nie jest "inspiracja", to poza jakością podeszwy, wierna kopia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Fajne. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Świetne, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi