damiance Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 witajcie, wybieram się za parę dni do Amsterdamu. Po raz pierwszy. Na forum wiele wskazówek nie znalazłem gdzie warto udać się na "Bespokowe" zakupy. Kiedyś kolega gccg wspominał o sklepie Zwartjes - już mam go na celowniku .. jakie inne sklepy warto odwiedzić ??? dzięki i pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Przy placu katedralnym jest ogromny dom towarowy Bijenkorf, na trzecim piętrze mają sporo fajnych butów, niedaleko placu [za pałacem] jest dom Magna Plaza, w nim również 2 ciekawe sklepy z butami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 Jeśli chodzi o: - cygara to otwarta trochę ponad miesiąc temu pierwsza La Casa del Habano http://www.lacasadelhabano.com/web/inde ... a-apertura Mogą mieć kilka ciekawych edycji regionalnych, których u nas nie ma szans uświadczyć. Podejrzewam, że są tam też do kupienia ostatnie limitady, których w PL brak. - nakrycia głowy i nie tylko http://www.english-hatter.nl/ - wszystko (w odpowiedniej cenie ) http://www.pauw.nl/#/men/nl/collections/2/2 Z tego co kojarze jest też holenderska wersja styleforum, czyli stijlforum ale nie wiem czy cos tam znajdziesz ciekawego. Na Twoim miejscu sprawdziłbym czy na styleforum nie ma jakiegoś watku o tym mieście. Na szybko znalazłem http://www.styleforum.net/t/23538/13-ho ... what-to-do Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2012 dzięki koledzy ! na SF znalazłem bezcenne porady Be wary of hitting a coffee shop, then shopping for clothes after. You may end up purchasing more than you intended to. On the other hand, you might wind up with some interesting patterns and combinations you wouldn't have otherwise thought of pairing together. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Hester van Eeghen : http://hestervaneeghen.com/mensShop.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Dzielnica czerwonych latarni wszyscy mi to polecają - jest na liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 25 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2018 Byłem ostatnio parę dni w Niderlandach, w tym w Amsterdamie, to zajrzałem z ciekawości do flagowego salonu SuitSupply (Willemsparkweg 37-41, otwarte do 20, we czwartki nawet do 21, parę minut spacerkiem od Rijksmuseum, zatem można łatwo połączyć strawę duchową ze strawą sartorialną). Salon jest naprawdę spory, mam wrażenie, że był kilkakrotnie rozbudowany: trzy poziomy, zaadoptowane patio itd. Jest chyba wszystko z obecnej kolekcji, przynajmniej w popularnych rozmiarach (46, 48) do przymiarki jakieś dwadzieścia garniturów, są też rzeczy z poprzednich sezonów (np. fajne kamizelki/ ocieplacze z wełny VBC, których teraz nie widzę na stronie). Sporo klientów i obsługujących ich doradców, ludzie przymierzają rozmiar za mały garnitur i jeszcze szpilkami doradca zaznacza, co wyszczuplić, no całe Suit Supply Co do samego asortymentu: na mnie akurat Havana bardzo słabo leży, a to oznacza, że właściwie nie mam czego tam w marynarkach szukać, bo są same Havany :-/ Niestety, pozornie wieli wybór jest tak naprawdę bardzo ubogim wyborem. Dobre wrażenie na żywo (w relacji do cen) zrobiły na mnie koszule. Buty natomiast takie sobie, z wyjątkiem najdroższej linii (made in Italy, 350 euro), która wyglądają naprawdę przyzwoicie. Po drodze z Rijksmuseum do Suitsupply leżą dwa sklepy z luksusową męską odzieżą PAUW: jeden bardziej casual (Incotex, Aspesi, Jacob Cohen), drugi najwyższa półka męskiej elegancji (Kiton, Loro Piana, Cuccinelli, Attolini i inne). W tym drugim ciekawy wybór akcesoriów: paski z krokodyla czy strusia, poszetki Drake’s, spinki Tatteosian. Mają tez buty Bottoni i Saint Crispin’s – i choć nie jestem (w porównaniu do innych Forumowiczów) zapalonym butofilem, to te drugie spowodowały u mnie opad szczęki Podsumowując zatem, dla miłośników SuSu bardzo wygodna opcja zobaczenia właściwie całej kolekcji na żywo (oczywiście też jest część MTM), a przy okazji można też zahaczyć o sartorialny high-end, wszystko położone nieopodal turystycznego szlaku. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Pozwolę sobie odkopać temat. Będę niedługo leciał przez Amsterdam i będę miał kilka godzin przesiadki. Widziałem, że jest salon SuitSupply na lotnisku oraz jeden w mieście. Aktualnie głównie poszukuję spodni i płaszcza, ewentualnie coś innego. Jakieś sklepy oprócz SuitSupply warte zahaczenia? Może do SuSu wejść tylko na lotnisku, a resztę czasu spędzić na coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Sklep na lotnisku jest bardzo mały. Jeśli interesuje Cię sama marka, lepiej wybierz się do tego w centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 https://www.munro-tailoring.com/ To może bardziej MTM niż RTW, ale szyją w tej samej fabryce co SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 @pmichal SuSu, ściśle mówiąc, to ma w centrum trzy sklepy. Główny, na przeciwko niego MTM oraz SuStudio dla pań - całkiem fajny. Inne de Bijenkorf Amsterdam - dom handlowy z raczej upmarketowymi rzeczami Zwartjes van 1883 - można pomacać spory wybór Crockett&Jones i nie tylko PAUW - Loro Piana, Jacob Cohen, Drake’s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi