Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zbyt Napisano 27 Wrzesień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2020 (edytowane) Jako, że jest to mój pierwszy post, Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Jestem z drugiego pokolenia rzemieślnikiem skórzanym. Od 2012 zajmuje się tym zawodowo, a przez 5 lat prowadziłem pracownie w Londynie, specjalizując się w tradycyjnych metodach rymarskich i kaletniczych. W moich autorskich wyrobach, skupiam się na integralności, funkcji i trwałości produktu. Poniżej prezentuje dla was, jeden z moich ulubionych bespoke projektów - portfel wykonany dla rzemieślnika bonsai z UK. Skóra wyprawy dębowej od J&JF Bakers w kolorze dark stain i london tan. Proces każdego projektu, zaczyna się od konsultacji z klientem, prezentowane są rysunki, potem papierowe mock-ups, na których ustala się wymiary, detale i praktyczne rozwiązania. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, z zamysłem otworzenia pracowni. Jestem otwarty na nowe projekty, a także renowacje i naprawy jakościowych toreb i teczek ze skóry. Jonatan Staniec https://mesleather.tumblr.com/ Edytowane 5 Styczeń 2021 przez Zbyt 19 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2020 Cześć, nie wiem jak to się stało że nie widziałem tego wątku, bardzo fajne rzeczy i warsztat, miło mi zobaczyć, jako że też coś tam dłubię:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 14 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2020 @eye_lip 'coś tam dłubie' to nazbyt skromnie napisane : ) Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 15 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 Prezentuje wam klasyczny bilfold, który właśnie wykonałem na zamówienie dla świetnego rzemieślnika. Koniecznie sprawdźcie jego prace, 100% kaligrafia i 'sign painting' http://www.luminorsignco.com/ 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 16 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 Bardzo mi się podoba, że nie używasz farby elastyczniej do wykańczania krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 16 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2020 @pablocito lubię surowy styl, ale to zależy kto będzie oceniał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 19 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2020 W temacie puryzmu, walizka którą robiłem na zamówienie z 6mm skóry podeszwowej wyprawy dębowej. Aquitaine, Francja, 2018. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 27 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Dwie prace ze szkarłatnym zamszem w środku, z archiwum 2015. Lekka teczka na dokumenty dla farmaceuty i listonoszka dla stałej klientki. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Niebarwiona skóra pięknie się starzeje. Mam taki odchył, że co roku robię kilka aktualnych zdjęć pierwszej teczki, którą zrobiłem na własny użytek i porównuję je z wcześniejszymi. Z roku na rok, kolor jest coraz lepszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 27 Październik 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 @metiuso tak, to chyba pierwszy powód dla którego chciałem pracować w skórze... podeślij na priv, chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 1 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 The Ace folio w kilku odsłonach. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 19 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2020 Witam ponownie. Mam parę mocarnych pasów - sampli, z klamrami miedzianymi oraz jeden wąski ze stalową. Zalegają mi w szafie, dlatego puszcze w promocji za 150zł, ktoś chętny? 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zbyt Napisano 5 Styczeń 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2021 Przedstawiam wam ostatnią pracę, wykonaną dla @wa000 Teczka z bydlęcej skóry garbowania roślinnego, z garbarni w Kaliszu. Cała uszyta ręcznie. Okucia - pełny mosiądz. . MOV_0020.mp4 24 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 7 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 W zapomnianej szufladzie starej komody, znalazłem niemiecką ceramikę. W środku znajduje się czarna kostka woskowej laki do listów, pachnie piżmem. Pozostałości po jakimś aficionado, który oniegdaj mieszkał w tej wrocławskiej kamienicy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 Wykończyłeś nią krawędzie paska czy jak?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 7 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 @pablocitono nie, krawędzie paska na focie są zrobione edge kotem. Tym woskiem też próbowałem i działa, na matowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 11 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Dwukomorowa, lekka teczka wykonana kilka lat temu. Okucia stalowe, miedziane nity. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 12 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2021 Z kategorii: INNE... bo chyba nikt nie lubi plastikowych smyczy. €66/300pln 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 18 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Mój kolejny wypust to duffel zrobiony na zamówienie. Wpływ marynarskich worków płóciennych sprzed lat. Ręcznie robiony hak. Chętnie podejmę się wykonania kolejnego, opcjonalnie ciężkie płótno. krótki film 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 @Zbyt zmień dostępność filmiku, żeby nie trzeba było prosić o autoryzację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 26 Styczeń 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 Ręcznie pleciony pas. 80-86cm w pasie. 500pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 8 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Konserwacja, wymiana rączek i zapięć, lata 40te, 60te, lata 70te też. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 15 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2021 Nadesłane wczoraj po 2 latach użytkowania. Cross hatch russia leather z Baker's tannery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 10 Sierpień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2021 https://www.permanentstyle.com/2014/04/bespoke-leather-folio-mes-leather.html 6lat minęło od mojego ostatniego spotkania z Simonem Crompton. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 16 Sierpień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2021 Bardzo lekka teczka biznesowa na laptop i parafernalia. Wykonana ze skóry bydlęcej według mojego projektu, pod zamówienie klienta. Mosiężne okucia robione na zamówienie, nity - pełen mosiądz, podszewka - burgundowy zamsz. Cena w granicach 3000-4000zł, w zależności od typu skóry i ustalonych detali. Polecam się i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, Jonatan Staniec. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi