Popular Post Zbyt Posted September 27, 2020 Popular Post Report Share Posted September 27, 2020 (edited) Jako, że jest to mój pierwszy post, Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Jestem z drugiego pokolenia rzemieślnikiem skórzanym. Od 2012 zajmuje się tym zawodowo, a przez 5 lat prowadziłem pracownie w Londynie, specjalizując się w tradycyjnych metodach rymarskich i kaletniczych. W moich autorskich wyrobach, skupiam się na integralności, funkcji i trwałości produktu. Poniżej prezentuje dla was, jeden z moich ulubionych bespoke projektów - portfel wykonany dla rzemieślnika bonsai z UK. Skóra wyprawy dębowej od J&JF Bakers w kolorze dark stain i london tan. Proces każdego projektu, zaczyna się od konsultacji z klientem, prezentowane są rysunki, potem papierowe mock-ups, na których ustala się wymiary, detale i praktyczne rozwiązania. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, z zamysłem otworzenia pracowni. Jestem otwarty na nowe projekty, a także renowacje i naprawy jakościowych toreb i teczek ze skóry. Jonatan Staniec https://mesleather.tumblr.com/ Edited January 5, 2021 by Zbyt 19 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted October 14, 2020 Report Share Posted October 14, 2020 Cześć, nie wiem jak to się stało że nie widziałem tego wątku, bardzo fajne rzeczy i warsztat, miło mi zobaczyć, jako że też coś tam dłubię:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 14, 2020 Author Report Share Posted October 14, 2020 @eye_lip 'coś tam dłubie' to nazbyt skromnie napisane : ) Dzięki i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 15, 2020 Author Report Share Posted October 15, 2020 Prezentuje wam klasyczny bilfold, który właśnie wykonałem na zamówienie dla świetnego rzemieślnika. Koniecznie sprawdźcie jego prace, 100% kaligrafia i 'sign painting' http://www.luminorsignco.com/ 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted October 16, 2020 Report Share Posted October 16, 2020 Bardzo mi się podoba, że nie używasz farby elastyczniej do wykańczania krawędzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 16, 2020 Author Report Share Posted October 16, 2020 @pablocito lubię surowy styl, ale to zależy kto będzie oceniał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 19, 2020 Author Report Share Posted October 19, 2020 W temacie puryzmu, walizka którą robiłem na zamówienie z 6mm skóry podeszwowej wyprawy dębowej. Aquitaine, Francja, 2018. 7 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 27, 2020 Author Report Share Posted October 27, 2020 Dwie prace ze szkarłatnym zamszem w środku, z archiwum 2015. Lekka teczka na dokumenty dla farmaceuty i listonoszka dla stałej klientki. 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metius Posted October 27, 2020 Report Share Posted October 27, 2020 Niebarwiona skóra pięknie się starzeje. Mam taki odchył, że co roku robię kilka aktualnych zdjęć pierwszej teczki, którą zrobiłem na własny użytek i porównuję je z wcześniejszymi. Z roku na rok, kolor jest coraz lepszy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 27, 2020 Author Report Share Posted October 27, 2020 @metiuso tak, to chyba pierwszy powód dla którego chciałem pracować w skórze... podeślij na priv, chętnie zobaczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted November 1, 2020 Author Report Share Posted November 1, 2020 The Ace folio w kilku odsłonach. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted November 19, 2020 Author Report Share Posted November 19, 2020 Witam ponownie. Mam parę mocarnych pasów - sampli, z klamrami miedzianymi oraz jeden wąski ze stalową. Zalegają mi w szafie, dlatego puszcze w promocji za 150zł, ktoś chętny? 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Zbyt Posted January 5, 2021 Author Popular Post Report Share Posted January 5, 2021 Przedstawiam wam ostatnią pracę, wykonaną dla @wa000 Teczka z bydlęcej skóry garbowania roślinnego, z garbarni w Kaliszu. Cała uszyta ręcznie. Okucia - pełny mosiądz. . MOV_0020.mp4 24 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted January 7, 2021 Author Report Share Posted January 7, 2021 W zapomnianej szufladzie starej komody, znalazłem niemiecką ceramikę. W środku znajduje się czarna kostka woskowej laki do listów, pachnie piżmem. Pozostałości po jakimś aficionado, który oniegdaj mieszkał w tej wrocławskiej kamienicy? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted January 7, 2021 Report Share Posted January 7, 2021 Wykończyłeś nią krawędzie paska czy jak?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted January 7, 2021 Author Report Share Posted January 7, 2021 @pablocitono nie, krawędzie paska na focie są zrobione edge kotem. Tym woskiem też próbowałem i działa, na matowo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted January 11, 2021 Author Report Share Posted January 11, 2021 Dwukomorowa, lekka teczka wykonana kilka lat temu. Okucia stalowe, miedziane nity. 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted January 12, 2021 Author Report Share Posted January 12, 2021 Z kategorii: INNE... bo chyba nikt nie lubi plastikowych smyczy. €66/300pln 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted January 18, 2021 Author Report Share Posted January 18, 2021 Mój kolejny wypust to duffel zrobiony na zamówienie. Wpływ marynarskich worków płóciennych sprzed lat. Ręcznie robiony hak. Chętnie podejmę się wykonania kolejnego, opcjonalnie ciężkie płótno. krótki film 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepo Posted January 18, 2021 Report Share Posted January 18, 2021 @Zbyt zmień dostępność filmiku, żeby nie trzeba było prosić o autoryzację 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted January 26, 2021 Author Report Share Posted January 26, 2021 Ręcznie pleciony pas. 80-86cm w pasie. 500pln 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted July 8, 2021 Author Report Share Posted July 8, 2021 Konserwacja, wymiana rączek i zapięć, lata 40te, 60te, lata 70te też. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted July 15, 2021 Author Report Share Posted July 15, 2021 Nadesłane wczoraj po 2 latach użytkowania. Cross hatch russia leather z Baker's tannery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted August 10, 2021 Author Report Share Posted August 10, 2021 https://www.permanentstyle.com/2014/04/bespoke-leather-folio-mes-leather.html 6lat minęło od mojego ostatniego spotkania z Simonem Crompton. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted August 16, 2021 Author Report Share Posted August 16, 2021 Bardzo lekka teczka biznesowa na laptop i parafernalia. Wykonana ze skóry bydlęcej według mojego projektu, pod zamówienie klienta. Mosiężne okucia robione na zamówienie, nity - pełen mosiądz, podszewka - burgundowy zamsz. Cena w granicach 3000-4000zł, w zależności od typu skóry i ustalonych detali. Polecam się i pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, Jonatan Staniec. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts