tentomek Posted May 7 Report Share Posted May 7 3 hours ago, Velahrn said: Srebrne, tj ze srebra, a nie w kolorze srebrnym? według katalagów raczej tak - STERLING SILVER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted May 7 Author Report Share Posted May 7 4 minuty temu, tentomek napisał: według katalagów raczej tak - STERLING SILVER Gwoli ścisłości - próba 925, ceny zaczynają się od €95 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted May 11 Author Report Share Posted May 11 Kobra 90’s 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted May 19 Author Report Share Posted May 19 Uwaga! Ostatnia szansa na grupowe zamówienie klamer z Włoch, katalogi do wyboru są dostępne tutaj: https://www.guimer.it/ https://acrobat.adobe.com/id/urn:aaid:sc:EU:11fd21ba-6985-4cbf-b549-a2940ebe0c5b Paski wykonuje własnoręcznie, z kruponu bydlęcego o mocno zwartym ziarnie - co jest ważne dla długowieczności paska. Tradycyjne techniki rymarskie - jak ręczne szarfowanie, barwienie, szycie czy natłuszczanie na gorąco od strony mizdry plus sprawne ręcę dają rezultat, który dość poważnie różni się od pasków ogólnodostępnych na rynku. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted May 20 Author Report Share Posted May 20 Garniturowiec dla Michała. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted September 30 Author Report Share Posted September 30 Lekka teczka codziennego użytku, zaprojektowna na zamówienie, na podstawie prl'owskich - roboczych. Łatwy w demontażu pas okalający i wygodne kieszenie na portfel i telefon. Skóra bydlęca buttero z garbarni Walpier w kolorze whisky, wszystkie elementy metalowe - pełen mosiàdz. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post maciej.rutecki Posted October 1 Popular Post Report Share Posted October 1 19 godzin temu, Zbyt napisał: Lekka teczka codziennego użytku, zaprojektowna na zamówienie, na podstawie prl'owskich - roboczych. Łatwy w demontażu pas okalający i wygodne kieszenie na portfel i telefon. Skóra bydlęca buttero z garbarni Walpier w kolorze whisky, wszystkie elementy metalowe - pełen mosiàdz. A zamawiającym byłem ja. Na wstępie chciałem się przywitać. Zdaje sie, że to chyba pierwszy mój komentarz na tym forum, choć zarejestrowany jestem od ponad roku, ale jakoś nie mialem okazji cokolwie napisać. I chyba ta okazja nadeszła mogąc się pochwalić torbą wykonaną przez @Zbyt Poszukiwałem torby skórzanej, ale nie woła roboczego do pracy, na laptopa, podróżnego itp. Tylko dla siebie, kiedy ma się na tyle dużo rzeczy, że nie chce sie wypychać kieszeni (typu: klucze, telefon, powerbank, portfel i -- opcjonalne, jako największza -- mała parasolka), a za mało na plecak czy normalną pełnowymiarową torbę. A jednocześnie zdecydowanie odpadają wszelkie nerki, małe listonoszki itp. Wysyłając pierwszą wiadomość dałem przykład torby, która mi się podobała, jako jakiś punkt odniesienia. Nie opisywałem szczegółów wykonania, tylko zastosowanie, zdając się na doświadczenie Jonatana, gdyż nie chciałem przy pierwszym tego typu projekcie robić sobie jakiś wyobrażeń, które potem mogą okazać się niepraktyczne i niekoniecznie tym co chciałem. Wiecie: jak pierwszy raz idzie się do krawca po garnitur na miarę -- tak do końca nie wie się, czego się chce. No i zależało mi na polskim rzemieślniku. Do meritum; powstała lekka (nieco ponad 1kg), mała (ok. 34x27x10 cm) torba, skóra whisky buttero, okucia w mosiądzu. Projekt wzorowany na dawnych PRLowskich torbach, z rzadkim obecnie pasem, który okala całą torbę (demontowalny). Co do samego zamówienia i realizacji: polecam. Doskonały kontakt, spora elastyczność w zmianach, z resztą chyba mieliśmy podobną wizję na tą torbę. Byłem informowany na bieżąco o postępie prac i propozycjach zmian, czy usprawnień. Jestem bardzo zadowolony z efektu i dziękuję. Fajnie jest współpracować z kimś, kto robi coś z sercem i pasją. Załączam kilka zdjęć torby. Jeśli za dużo (szukałem w regulaminie), to proszę dać znać. 15 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted October 2 Author Report Share Posted October 2 @maciej.rutecki Dziękuje bardzo za obszerną recenzje. Dodam od siebie, że środek to jest dziwne, ale fajne combo: panel - kieszeń wykonana ze świńskiej tłoczonki z lat 80 o ciekawym kolorze - garbarnia Kępice oraz j skóry cielęcej z fabryki Crocket and Jones, gdzie z jednej skóry wycinają jedną cholewkę, a reszta to 'odpady' 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyt Posted Thursday at 07:03 PM Author Report Share Posted Thursday at 07:03 PM Custom Torba na laptopa, portfel i telefon. Ręcznie barwiona przeze mnie skóra bydlęca wyprawy roślinnej z Włoch, Boki torby zszywane ręcznie, woskowaną nicią szewską, a w tle ulica Łokietka, Wrocław. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts