Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś kupiłem u Witchena portfel, parasol i buty. Parasol jak się zepsuł, dali mi nowy ale też się zepsuł-poddałem się i wyrzuciłem. Buty po jednym sezonie zaczęły się rozklejać, zareklamowałem oddali źle sklejone. Portfel trzymał się najdłużej, ale też się rozleciał. Jakość produktów jest tragiczna a cena zdrowo przesadzona.

Ja bym tego nie brał nawet za taką kwotę. Miałem do tej pory 2 koszule tej marki wykonane właśnie z bawełny merceryzowanej. Materiał był delikatny, z lekkim połyskiem, bardzo podatny na zagniecenia i cholernie ciężki do uprasowania. Koszule bardzo szybko się zużywały - obecnie mam jedną, ale z uwagi na stan listwy, kołnierzyka i mankietów służy mi wyłącznie do chodzenia po domu i prac ogrodowych.

Kupiłem ostatnio dwie tyle że za 70. złotych z przesyłką.

Faktycznie przy ich prasowaniu trzeba uważać, materiał jest zdecydowanie delikatny i szybko się gniecie, dodatkowo śmieszy absurdalna ilość zbędnych logotypów "ukrytych" na koszuli(np. ten przy karku pod kołnierzem, poniżej pasa i w okolicy prawego mankietu).

IMHO w tej cenie którą zapłaciłem można się zastanowić, ale za 60. PLN to już lepiej poszukać czegoś innego(np. przecenionych Montego).

te koszule pojawią lub pojawiły się również w Biedronce.bodajże za 49zł/szt

Kupiłem ostatnio dwie tyle że za 70. złotych z przesyłką.

Faktycznie przy ich prasowaniu trzeba uważać, materiał jest zdecydowanie delikatny i szybko się gniecie, dodatkowo śmieszy absurdalna ilość zbędnych logotypów "ukrytych" na koszuli(np. ten przy karku pod kołnierzem, poniżej pasa i w okolicy prawego mankietu).

IMHO w tej cenie którą zapłaciłem można się zastanowić, ale za 60. PLN to już lepiej poszukać czegoś innego(np. przecenionych Montego).

To chyba cały czas te same koszule, które w Biedronce były już jakiś czas temu. Z ciekawości kupiłem jedną (chociaż na tym forum pewnie nie powinienem się do tego przyznawać ;)) i moim zdaniem nie była warta nawet tych 60 zł. Materiał łatwo się gniecie i zadziwiająco szybko niszczy - już po kilku praniach koszula wyglądała bardzo źle.

Tak, na cały asortyment.

Promocja trwa do końca grudnia, równiez w sklepach Lamberta.

Przepraszam za pytanie.

Czy mógłby ktoś na podstawie doświadczeń z poprzednich lat powiedzieć jak będzie/może wyglądać dalsza wyprzedaż w styczniu?

Dziś wybrałem się do salonu celem przymiarki garnituru. Miałem na sobie garnitur Lantiera, ale po przecenie cena i tak dla mnie kosmiczna 1399zł (materiał wełna 150s) jak również Vistula po przecenie suma prawie 1000zł. Pierwsze pytanie czy jakościowo odczuje różnice na korzyść tego pierwszego? Niestety droższy bardziej przypadł mi do gustu, choć są to tylko detale np. bardziej odpowiadały mi dwa rozcięcią z tyłu.

Czy mogę liczyć, że jeśli udałoby mi się uzbierać troche pieniędzy to jestem w stanie zakupić pierwszy w

cenie ponizej 1000zl (przy rozmiarze 188/104) czy raczej, bedzie to rozmiar chodliwy? Może jednak

czekać na wiekszą wyprzedaż tańszego? Zresztą na chwilę obecną nie dysponuję taką kwotą.

Dziękuję za każdą uwagę i pozdrawiam.

Tak, na cały asortyment.

Promocja trwa do końca grudnia, równiez w sklepach Lamberta.

Przepraszam za pytanie.

Czy mógłby ktoś na podstawie doświadczeń z poprzednich lat powiedzieć jak będzie/może wyglądać dalsza wyprzedaż w styczniu?

W styczniu, podobnie jak w lipcu, w Vistuli zaczynają się dużo większe wyprzedaże. Z wielu cen schodzą znacząco. Zazwyczaj, zależało od sezonu, a konkretnie od strategii firmy, która się zmieniała na przestrzeni ostatnich lat. Obecnie sprzedaż jest masowa i agresywna, wiec obstawiam mocne obniżki. Już teraz jest mały przedsmak - kupując asortyment za 5 tysięcy dostaje się zniżkę 50%. To już zapowiada, co się będzie działo za parę tygodni z cenami.

Sam teraz widzę online garnitury, które kosztują po 1,5 tysiąca, a widziałem je co najmniej 50% tańsze (jeden rekordzista kosztował w sierpniu 399, a teraz wrócił do wyższej ceny).

Lantiery są zazwyczaj zrobione z lepszej wełny (łatwo to wyczuć dotykając), ale niekoniecznie; mają za to lepsze guziki, z rogu bawolego.

Ale sugerowałbym się raczej krojem, wzorem i osobistym poglądem.

Dla mnie cała Vistula ma bardzo wąskie klapy w tym sezonie, wyglądają bardzo sportowo. Bytom po raz pierwszy zrobił na mnie lepsze wrażenie od V.

Ktoś kiedyś powiedział "płaci się za to, co się dostaje". W suitsupply garnitury są z lepszych materiałów i lepsze wykonanie, ale kosztują od 300 euro w górę. W Vistuli można dostać niższą jakość, odpowiednio za powiedzmy 700 zł na przecenach. Bez przecen jest tak drogo jak w suitsupply, ale jakość gorsza.

Poza tym wiadomo, że internetowy model biznesu i szycia garniturów w Chinach obniża znacznie koszty.

5 tysięcy nominalnie nie tak trudno wydać w V. Wystarczy wziąć kolegę ze sobą. Ja kupuję dwa garnitury w cenie nominalnej 2 razy po 1500 zł i on także. A płacimy w sumie 50% ceny.

W Vistuli trafiają się takie modele, które naprawdę warto kupić za 750 zł, ale wiadomo... wszystko zależy. Na styleforum są tacy co garniturami suitsupply gardzą.

Można nimi gardzić, jednak moim zdaniem jest to najlepsza relacja ceny do jakośći. Ceny zaczynają się od 260 euro a sprzedaż internetowa wprowadzona jest od stosunkowo niedawna. Poza tym to chyba jedyne garnitury w takiej cenie szyte na płótnie, a nie klejone.

Tak, to prawda. Ja też jestem osobiście nimi zachwycony. Dobre włoskie tkaniny, a niska cena jest osiągana dzięki szyciu w Chinach.

Mi tylko chodziło o to, że jeśli komuś zależy na budżecie, to może zamiast jednego garnituru SS kupić dwa Vistuli (na przecenach), choć odpowiednio, dwa razy gorsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.