Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drodzy koledzy, jako że nie znalazłem na forum odpowiedniego tematu to zakładam nowy. 

Szukam od jakiegoś czasu butow tassel loaferskóra, gładka bądź groszkowa skóra w kolorze cognac, bądź odrobinę ciemniejszy. Chodzi o kopyto okrągłe - jak np. C&J 341. Mam tzw high instep co nie ułatwia sprawy szczególnie jeśli chodzi o buty wsuwane jak wiadomo. 

Póki co Crockett and Jones Langham 2 są najlepsze wizualnie czy Cavendish, cena jest jednak zaporowa... Szukam więc butów podobnych w cenie do 1300pln

Proszę o sugestie, rady. 

Dziękuję. 

s-l300.jpg

Posted

Sugestia jest taka, żeby przymierzyć. Z 4 par loafersów, które mam, jedne pasują idealnie, jedne były przyciasne i prawie je rozbilem, dwie są luźne, choć że stóp nie spadają. 

Posted

Dziękuję bardzo za odpowiedzi @EgonaxI @roter6.

Namyśliłem się I rozglądam się teraz za Tassel Loafer  w kolorze takim - ciemny brąz. 

Ważne by miały okrągły "Toe shape" oraz by miały pleciony rzemyk. Modele które znam to:

Edward Green Belgravia 

Crockett and Jones Langham 

Same zdjęcia to stary model Löft & Tung oraz Belgravia. 

Koledzy czy jakieś jeszcze modele przychodzą Wam do głowy z takimi wytycznymi? 

Dziękuję. 

2-1050x700.jpg

20191005_224319.jpg

Posted

Alden robi podobny model zarówno ze skór cielęcych jak i z korowanu. Tylko dolar musiałby być po 2 złote żeby starczyło na te z cielęciny a po półtora zeta z kordowanu .Dodatkowo Alden nigdy nie przecenia butów, ani nie sprzedaje rejects/factory seconds.

• Like 1