Skocz do zawartości

Forumowe spotkanie pokerowe - Warszawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakis czas temu zostalem sprowokowany do zorganizowania spotkania pokerowego dla forumowiczow. Jako ze pokerem zajmuja sie zawodowo od kilku lat, a na forum jest kilka osob zainteresowanych tematem, zdecydowalem sie przyjac wyzwanie:)

Pod uwage bralem i rozwazalem kilka opcji w roznych warunkach i na rozne potrzeby. W pokera moglibysmy pograc gdzies prywatnie w domu lub zaprzyjaznionym pubie, w klubie pokerowym, w kasynie, na zamknietej imprezie lub na organizowanym turnieju. Kazda z tych opcji ma plusy, minusy oraz rozne koszty.

Ostatecznie pragne poinformowac o dwoch imprezach ktore mam nadzieje odbeda sie z Waszym udzialem:

1. Proponujemy spotkanie pokerowe zapoznawczo-edukacyjne.

Cel to zapoznanie sie z gra w gronie jedynie forumowiczow, poznanie zasad, lekkie rekreacyjne pogranie oraz przesianie zainteresowanych tematem od tych niezainteresowanych:) oraz przygotowanie sie do imprezy nr 2:)

Miejsce to Winiarnia Tibilisi na Chmielnej ( podobno tradycyjne juz miejsce forumowych spotkan)

Termin - wstepnie czwartek 20 pazdziernika godz 20 - Termin i godz jest tylko propozycja nad ktora mozemy podyskutowac.

Ja sam mam wszelkie potrzebne akcesoria ( czyli karty, zetony itd.), przydaloby sie jedynie ok 3 metrow sukna lub jakis tweed na przyklad:)) ale i bez tego mozna sobie poradzic.

2. To impreza z cyklu Texas Hold'em Challange na ktora otrzymalismy zaproszenie

Jest to impreza organizowana przez firme Pokerstars ( z ktora wspolpracuje), Pure Sky Club oraz firme PG Promotion, majaca na celu propagowanie pokera Texas Hold'em wsrod amatorskich graczy.

Impreza rozpocznie sie szkoleniem z zasad gry oraz kilku turniejow ktorych struktura i zasady beda dostosowane dla uczestnikow amatorskich.

Impreza odbedzie sie w Klubie http://www.pureskyclub.com/ - zarowno klub jak i impreza dostepne sa jedynie dla czlonkow klubu - i dlatego bede potrzebowal dane wszystkich chetnych do wziecia w niej udzialu - imie i nazwisko na priv. ( mysle ze bedzie mozna zabrac osoby towarzyszace ale tego jeszcze dokladnie nie wiem - impreza oczywiscie nie jest organizowana tylko dla nas:) )

Impreza jest calkowicie darmowa. Jednak dzieki sponsorom przewidziano wiele aktrakcji, upominkow oraz nagrod w turniejach oraz zapewnione beda wyjatkowo dobre warunki do gry, doskonale stoly, zawodowi krupierzy itd

Tydzien temu odbyla sie pierwsza impreza z cyklu na ktorej do wygrania byly m.in Samochod Mazda na weekend, zestawy zetonow itp.

ponizej wrzucam kilka zdjec z tejze imprezy.

Mysle ze oba spotkania dla osob ktore chcialyby poznac czym jest poker Texas Hold'em, spotkac sie z innymi forumowiczami lub po prostu spedzic fajnie czas sa ciekawa propozycja.

Chetnie udziele wszelkich informacji

Zapraszam do dyskusji, zadawania pytan, ustalania terminu pierwszego spotkania, propozycji, pomyslow i wszelkich uwag.

Pozdrawiam

wojtek

post-987-13658920866219_thumb.jpg

post-987-13658920866499_thumb.jpg

post-987-13658920866716_thumb.jpg

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Z tego co wiem to będzie to raczej forma pokera rozbieranego, gdzie krawaty i poszetki oraz woskowane sznurowadła przybyłych wędrują do puli.

Z racji godziny oraz powszechnie panującej duchoty w Tbilisi proponuję spotkanie w formule bardzo smart.

Opublikowano

Nie każdy nas wpuści z żetonami i kartami do siebie. A ja do baszty nie wracam. :|

Sprawę grania w knajpie trzeba chyba uzgodnić z właścicielem lokalu - najlepiej niech ogłosi zamkniętą imprezę. Inaczej policja może to uznać za nielegalny hazard. Tak mi się wydaje w każdym razie.

Opublikowano

gra bez pieniedzy jest oczywiscie legalna.

ALe zgadzam ze ze najlepiej uspokoic z gory wlasciciela, powiedziec jakie mamy planym i zapewnic o legalnosci naszych poczynan.

Generalnei sytuacja prawna pokera w Polsce jest dosc szczegolna, niejednoznaczna i ocierajaca sie o absurdy i sprzecznosci.

Opublikowano

Z przyjemnością bym dołączył ale we czwartek o 23:50 mam spotkanie u notariusza ;) i powinienem wtedy być w pełni władz ... ;)

Który notariusz pracuje o tej godzinie? Czyżby zaczęli odczuwać skutki otwarcia zawodu (a może wręcz przciwnie) :lol: .