dsc Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Witam, biorac pod uwage tematyke forum oraz sklonnosci butofilcze czesci uzytkownikow postanowilem, ze podziele sie zestawem zdjec z niedawnej wizyty w fabryce AS:) http://s1120.photobucket.com/albums/l49 ... 20Sargent/ Milego ogladania, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Ekstra! Dzięki piękne za te zdjęcia, super się oglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Takie "zwiedzanie" jest ogólnodostępną możliwością, albo wymaga wysokich zdolności krasomówczych? Zdjęcia rewelacyjne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Wow. Dzięki. Napisz proszę coś więcej o tej wizycie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Zdjęcia super, ale buty na nich wyglądają jak "nie chcę tego kupić". To kwestia etapu produkcji, czy AS rzeczywiście mają takie nie najlepsze wykończenie? O ile pamiętam Immune wypowiadał się o nich dość chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Wizyta ustawiona byla droga email'owa, wlasciciele nie maja nic przeciwko jesli chce sie zobaczyc jak wyglada proces produkcyjny, nawet jesli nie zamierzamy nic kupowac. Zaloga fabryki jest w 95% brytyjska i sa to szczerze przemili ludzie, oprowadzajacy mnie pracownik dzialu projektowego (Brian) pokazywal wszystko z detalami, prosil pracownikow o zaprezentowanie jak wygladaja poszczegolne etapy produkcji, nigdy nie popedzal itp. Praktycznie wszyscy byli usmiechnieci, z checia rozmawiali i zupelnie nie przeszkadzala im moja obecnosc czy tez obiektyw aparatu. Najbardziej zaskoczyl mnie chyba mlody chlopak na samym koncu procesu produkcyjnego, ktorego jedynym zadaniem bylo polerowanie butow na lustro. Siedzial sobie osobnik na krzesle, ze szmatka, pastami Saphir'a na stole i trzaskal lustro za lustrem na butach robionych na zamowienie. Co do zdjec to prezentuja one podstawowy proces produkcyjny butow RTW (z wyjatkami), jest tam dosc sporo kleju, laczenia termicznego itd. Szycie wystepuje (GYW, zapomnialem spytac o inne metody), ale jak widac nie na kazdym etapie. Postaram sie do niektorych zdjec dorzucic komentarze, zeby bylo wiadomo, co na nich jest. Pszemau, co rozumiesz przez nienajlepsze wykonczenie? szczerze mowiac nie wiem jak to sie prezentuje w porownaniu do procesow produkcyjnych innych marek. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Pszemau, co rozumiesz przez nienajlepsze wykonczenie? szczerze mowiac nie wiem jak to sie prezentuje w porownaniu do procesow produkcyjnych innych marek. Trudno mi to dokładnie opisać, ale np. na zdjęciu 71 (brązowe broguesy) krawędzie naszytego noska czy pryszwy w miejscach, gdzie ona się schodzi, wyglądają jakoś nieładnie, ostre, trochę poszarpane, bez życia - może po prostu bredzę, może to kwestia kiepskiego monitora albo but jeszcze nie jest w takiej wersji, w jakiej pojedzie do klienta. Taka luźna obserwacja. Proszę się nią nie przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Czy chodzi o to zdjecie: ? Wydaje mi sie, ze krawedzie sa wycinane zabkowanym ostrzem stad 'postrzepienie'. Wszystkie buty fotografowane na polkach to finalne wersje, zdjecia robione byly w showroom'ie. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Tak, to to zdjęcie. Nie chcę dużo marudzić, w sumie ładne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Marudzic mozna ile wlezie, kwestia preferencji. Nie pracuje dla nich, wiec z maczeta nie bede nikogo ganial za krytyke;) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 8 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Szybki update, jesli ktos bylby zainteresowany zakupem to cenowo wyglada to tak: Exclusive (podstawowa linia) - 350-400 GBP Handgrade (polka wyzej) - 780-800 GBP Bespoke - 2500 GBP Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Ceny fabryczne nie powalają i są praktycznie takie same jak u dystrybutorów, ale pewnie podali Ci ceny off the line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 8 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Wydawalo mi sie, ze sa to ceny MSRP (manufacturer suggested retail price). Off the line? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Problem z tą marką jest taki, że ceny MSRP to w zasadzie ceny fabryczne, bo praktycznie nikt nie sprzedaje po takich kwotach tych butów. Alfred Sargent z tego co wiem nie sprzedaje w sklepie fabrycznym ani niekontynuowanych modeli, ani seconds. Zdecydowana większość tych butów trafia do resellerów takich jak chociażby Edwards of Manchester lub Shoe Healer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 od końca września AS ma nową stronę internetową. Są wskazane wszystkie modele i jest możliwy zakup poprzez kontakt mailowy. Równolegle w np. finepairofshoes pojawiła się ich rozbudowana kolekcja butów. Niestety model culford, który bardzo mi się podobał, zmienił się w cambridge (są podobno użyte lepsze materiały i zmiana kopyta nr 89>87) i podrożał o kolejne 50 funty, no i jeszcze obecny kurs... Skontaktowałem się z AS, ale jego cena bezpośrednio od producenta jest taka sama jak w finepairofshoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 9 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 Zakup przez email byl mozliwy od dawna, Chay jest zwolennikiem nowoczesnych metod komunikacji (patrz blog, FB, nowa strona). Sam szykowalem sie na Cambridge, znam Twoj bol;) Pozdrawiam, dsc. EDIT: Culford'y maja jeszcze tutaj: https://www.shoehealer.co.uk/product_de ... imgstate=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 Dla miłośników modelu Culford - podobno wyprodukowano dużą ilość tych butów i spodziewany jest rzut do resellerów już pod koniec listopada. W końcu trzeba wyczyścić inventory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 Dla miłośników modelu Culford - podobno wyprodukowano dużą ilość tych butów i spodziewany jest rzut do resellerów już pod koniec listopada. W końcu trzeba wyczyścić inventory. hm. Podniesiona cena dla modelu cambridge plus kurs funta sprawiły, że porzuciłem marzenia i kupiłem już herringi keswick (wizualnie zbliżone), ale jeśli to prawda to może DSC zrealizuje plan AS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 W temacie: http://www.permanentstyle.co.uk/2012/05 ... ctory.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi