Jump to content

[Polska] Giacomo Conti

Solecalupo
 Share

Recommended Posts

Szukałem tematu o marce Giacomo Conti, okazuje się że nie ma - może warto, aby się pojawił?

Zdarzają się tam ciekawe propozycje wg mnie, a być może szykuje się w końcu większa zmiana skoro marka prezentuje się na tegorocznym Piiti:

Jedyne co o nich pamiętam to tyle że kiedyś uprawiali marketing szeptany w komentarzach u Mr. Vintage. Wiecie, wiele postów chwalących markę i odradzających konkurencję, z różnych nicków/imion, tylko zapomnieli IP zmieniać :D Zajrzałem parę razy do salonu w Łodzi, prędko uciekłem - dużo zamordowanych poliestrów, mikroklap, trochę lamówek na klapach, krótkich marynareczek i takie tam.

• Upvote 1

6 godzin temu, Xune napisał:

Jedyne co o nich pamiętam to tyle że kiedyś uprawiali marketing szeptany w komentarzach u Mr. Vintage. Wiecie, wiele postów chwalących markę i odradzających konkurencję, z różnych nicków/imion, tylko zapomnieli IP zmieniać :D Zajrzałem parę razy do salonu w Łodzi, prędko uciekłem - dużo zamordowanych poliestrów, mikroklap, trochę lamówek na klapach, krótkich marynareczek i takie tam.

To prawda Mr.Vintage o tym pisał (zresztą zdaje się proponowali mu także współpracę ale o ile pamiętam z wpisów nie podjął się jej właśnie ze względu na mało zachęcającą ofertę), niemniej potem zdaje się przepraszali że to wina agencji promocyjnej z którą mieli umowę i ponoć ją wówczas zmienili.

Marynarkę mam jedną od nich z przed kilku lat i fakt z dodatkiem poliestrów ale niewielkim i ramiona niestety z poduszkami więc w odstawce leży, za to chinosy sobie chwalę akurat. Swego czasu organizowali też spotkania z doradcami wizerunku ... i nawet nie były nachalne nastawione na sprzedaż ale faktyczne porady doboru kolorystyki czy stylu ... dla początkujących wg mnie była to całkiem niezła propozycja. Wg mnie mają niewykorzystany potencjał zresztą jak i inne nasze sieciówki niestety.

Kilka lat temu kupiłem od nich garnitur. Jakość, jakością, cena ceną. Drugi raz bym się nie skusił. Muszę natomiast przyznać, że panie doradzające w sklepie (Factory Modlniczka k. Krakowa) zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Byłem 2-3x i zawsze było bardzo miło, na naprawdę przyzwoitym poziomie, zarówno jeżeli chodzi o rozmiarówkę (potrafiły uprzejmie przekazać klientowi, że w czymś wygląda gorzej) jak i fakt, że krawaty były wiązane przez nie węzłem księcia Alberta lub 4-in-handem (zależnie od sprzedającej).

Ich profil pojawia mi się natomiast w proponowanych na fb i widząc stosunek cena/jakośc dziękuję.