Szydlowsky Opublikowano 3 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2025 W dniu 5.08.2025 o 21:32, Szydlowsky napisał: I jak rozmiarówka / czy wymiary spodni zgadzają się z tabelą / ? Ostatecznie wziąłem 2 pary, W34 są na styk a W36 trochę luźne - jeśli rzeczywiście się skurczą to powinny być ok / wymiary podane na stronie są zgodne z rzeczywistością jakby ktoś miał wątpliwości / Fajna jakość i co mi się podoba że nie trzeba czekać na jakieś dziwne promocje żeby kupić dobry jeans za normalne pieniądze ? 2 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 https://www.weargustin.com/store/jeans-424-banana-selvedge Dla bananowej młodzieży: 70% bawełna, 30% banan. Pomysł crowdfundingu ciekawy. Niestety podatki i opłaty nie są w cenie, tak że podaję raczej jako ciekawostkę. 4 1 Cytuj
void Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Ciekawa firma. Te jeansy są nie z denimu, tylko z wełny https://www.weargustin.com/store/jeans-429-pendleton-wool-5-pocket-midnight Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 5-pockets z wełny to nic nowego. Miałem takie od Incotex, świetne. Bardzo polecam te w tej cenie, 2 czy 3 kolory, z greckiego sklepu nie korzystałem: https://www.incrocio.gr/en/trousers/richard-j-brown-milano-wool-pants-1.html Mam ten model w wersji letniej (bawełna/len), rozmiar 34, mogę pomierzyć Cytuj
void Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Od lat się przymierzam do wełnianych spodni, ale jeśli założę takie garniturowe w kant (niczym z SS) to do niczego w moim życiu nie będą pasować Za krój Incotex z góry dziękuję, już widzę że są wąskie (poza tym mój rozmiar dla biodrówek to 36"). Jutro sprawdzę czy ten Gustin obsłuży Polskę. Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2025 Dodam tylko, że to nie Incotex (pisałem o innych), nie biodrówki (chyba że patrzysz z perspektywy klasycznego, wysokiego stanu), nie tak wąskie jak na zdjęciu (dołem 19 cm) i rozmiar 34 ma w pasie 91 cm, czyli nie tak mało. Jeśli jednak nie jesteś przekonany, odradzam, bo wysyłka jest droga. 1 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 W dniu 3.09.2025 o 08:17, Szydlowsky napisał: jeśli rzeczywiście się skurczą to powinny być ok po namoczeniu w dość ciepłej / nie gorącej / wodzie zauważalnie się skurczyły . Na tyle że czuć lepsze dopasowanie . gruby materiał robi robotę, nie wrócę do Lee101 Edit : Przed namaczaniem miały 94 cm w pasie , teraz jest 91 cm , czyli można przyjąć że ten cal się skurczą tak jak to podają na stronie , długości nie sprawdzałem ale też się zbiegły w tym wymiarze. 3 Cytuj
void Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 W dniu 3.09.2025 o 08:17, Szydlowsky napisał: Ostatecznie wziąłem 2 pary, W34 są na styk a W36 trochę luźne - jeśli rzeczywiście się skurczą to powinny być ok W takim razie te W34 zwrócisz? Sprawnie idą zwroty do Red Tornado? Cytuj
void Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 Dlaczego Benzak wydaje się być zupełnie nieobecny w sieci? Kiepski? Za drogi? Kupno-zwrot wewnątrz UE zapowiada się prosto. Podoba mi się że oferuje rozmiarówkę co 1", a nie aż co 2". Przy tej cenie to powinna być norma. Nie wiem po co pcha się w "vanity sizing", gdzie W35 ma 37", ale mogę to przeboleć, skoro są tabelki. Przykładowe spodnie: https://benzakdenimdevelopers.com/collections/15-5-oz-kojima-selvedge/products/b-02-regular-straight-15-5-oz-kojima-selvedge Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 Na razie zostawiam, mam w planach zjechać parę kg więc może się przydadzą ? Nigdy nic nie zwracałem więc nie pomogę . Cytuj
Jarek85 Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 1 godzinę temu, void napisał: Dlaczego Benzak wydaje się być zupełnie nieobecny w sieci? U nas na forum nieobecny, ale na przykład na Reddicie ma trochę pochlebnych recenzji. Sam zastanawiam się nad tym modelem: https://benzakdenimdevelopers.com/collections/bdd-711/products/bdd-711-special-1-low-tension-14-oz-rht tylko czekam, czy będzie jakaś promocja na Black Friday albo przed świętami. A co do vanity sizing to nie oni jedyni. Właśnie zamówiłem sobie dżinsy The Unbranded Brand w rozmiarze 34, który naprawdę jest 36 ?♂️ 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 20 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 W dniu 18.10.2025 o 11:30, Szydlowsky napisał: po namoczeniu w dość ciepłej / nie gorącej / wodzie zauważalnie się skurczyły . Na tyle że czuć lepsze dopasowanie . gruby materiał robi robotę, nie wrócę do Lee101 masz na myśli że są wygodniejsze niż 101? mi trochę 101 przeszkadzają (mimo to noszę) przy zgiętych kolanach przy biurku - mocno uciskają Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 20 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 26 minut temu, Krzysiek_W napisał: masz na myśli że są wygodniejsze niż 101? mi trochę 101 przeszkadzają (mimo to noszę) przy zgiętych kolanach przy biurku - mocno uciskają myślę ze krój mi lepiej odpowiada, wyższy stan, nieprzesadny slim, materiał jest dosyć sztywny ale się powoli dopasowuje Jaki masz model z Lee 101 ? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 20 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 3 godziny temu, Szydlowsky napisał: myślę ze krój mi lepiej odpowiada, wyższy stan, nieprzesadny slim, materiał jest dosyć sztywny ale się powoli dopasowuje Jaki masz model z Lee 101 ? 101Z Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 20 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 Godzinę temu, Krzysiek_W napisał: 101Z One są raczej regular, miałem kiedyś podobny problem jak wziąłem mniejszy rozmiar, w pasie się rozciągneły - były dobre ale nogawki okazały się zbyt dopasowane i rzeczywiście "uciskały w zgięciu kolan" mam jezcze te spodnie to były 101z w rozmiarze 32 , 33 były już w nogawce ok ale trochę luźne w pasie ? W przypadku tych Red Tornado / SD-107/ radzę sobie odjąć ten cal z szerokości w pasie i długości od wymiarów podanych w tabelii tak jak piszą sprzedawcy . Ja tylko namoczyłem, a co się wydarzy po praniu to trudno powiedzieć, jak nie wybrudzę to wypiorę za rok ? Jednak moderatorzy nadal czujni, a mówią że to forum umarło Cytuj
Velahrn Opublikowano 20 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 32 minuty temu, Szydlowsky napisał: One są raczej regular, miałem kiedyś podobny problem jak wziąłem mniejszy rozmiar, w pasie się rozciągneły - były dobre ale nogawki okazały się zbyt dopasowane i rzeczywiście "uciskały w zgięciu kolan" mam jezcze te spodnie to były 101z w rozmiarze 32 , 33 były już w nogawce ok ale trochę luźne w pasie ? W przypadku tych Red Tornado / SD-107/ radzę sobie odjąć ten cal z szerokości w pasie i długości od wymiarów podanych w tabelii tak jak piszą sprzedawcy . Ja tylko namoczyłem, a co się wydarzy po praniu to trudno powiedzieć, jak nie wybrudzę to wypiorę za rok ? Jednak moderatorzy nadal czujni, a mówią że to forum umarło Staramy się, żeby nie było bałaganu po prostu. Załóż temat tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/forum/5-oddam-–-kupię-sprzedam/ Spełniasz wszystkie warunki, aby mieć do 12 ogłoszeń o sprzedaży rocznie :). 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 20 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2025 56 minut temu, Velahrn napisał: Załóż temat tutaj: I o numerze ogłoszenia nie zapomnij. Numerek musi być, bez numerka jest bałagan i bezhołowie. Cytuj
papiez_ Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia Polecajka https://allegro.pl/oferta/lee-101-r-dry-japan-premium-17oz-luzne-spodnie-jeansowe-w32-l34-18235659916 Fajny, ciężki denim 17oz tkany i szyty w Japonii - od Lee jakby ktoś akurat szukał jeansów w spoko cenie. Cytuj
void Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia Zostało W31 i W30. Stan 32cm w jeansach to dobra rzecz. Cytuj
lubo69 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego The breaker of legs, jedyne 33oz. Do kompletu kurteczka The breaker of arms. Dla miękiszonów dostępne cieniaski 20oz. https://cultizm.com/collections/sosobrothers?utm_source=Klaviyo&utm_medium=email&_kx=3_6eq2w4jqd4bZoeSnrrSS5gx2BFgvw0Zb05lUyss2LClbIEDQyi6chgXfN0b2tn.Wmfvfh Cytuj
Jarek85 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego To już dawno można kupić na stronie producenta, tylko tam są robione na zamówienie i można sobie dopasować detale. Czeka się 4-6 tygodni, bo są szyte w Tajlandii pod indywidualną specyfikację. Na stronie Cultizmu widzę, że już nie ma pełnej rozmiarówki, chociaż mailing dopiero co poszedł, więc pewnie dostali po jednej sztuce z każdego rozmiaru. Zdaje się, że to był najcięższy denim dopóki Naked & Famous nie wypuścił tego: https://nakedandfamousdenim.com/blogs/naked-and-famous-denim/super-heavyweight-40oz-the-worlds-heaviest-denim-jean Cytuj
void Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego Jaki jest cel kupowania tak grubego denimu? Jako motocyklista stawiałem na cordurę, wstawki z kevlaru, czy grubej skóry. Rozumiem pokaz możliwości producenta, ale od strony nabywcy - dlaczego? Cytuj
lubo69 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego Ja nie widzę sensu innego niż posiadanie rzeczy wyjątkowej, acz praktycznie bezużytecznej. Niektóre dżinsy 20-23oz potrafią być całkiem wygodne po rozbiciu, ale 33 czy 40oz są chyba jak Patek - nie dla siebie, tylko dla kolejnych pokoleń Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi