Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.08.2025 o 21:32, Szydlowsky napisał:

I jak rozmiarówka / czy wymiary spodni zgadzają się z tabelą / ?

Ostatecznie wziąłem 2 pary, W34 są na styk a W36 trochę luźne - jeśli rzeczywiście się skurczą to powinny być ok / wymiary podane na stronie są zgodne z rzeczywistością jakby ktoś miał wątpliwości / 

Fajna jakość i co mi się podoba że nie trzeba czekać na jakieś dziwne promocje żeby kupić dobry jeans za normalne pieniądze ? 

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od lat się przymierzam do wełnianych spodni, ale jeśli założę takie garniturowe w kant (niczym z SS) to do niczego w moim życiu nie będą pasować

Za krój Incotex z góry dziękuję, już widzę że są wąskie (poza tym mój rozmiar dla biodrówek to 36").
Jutro sprawdzę czy ten Gustin obsłuży Polskę.

Opublikowano

Dodam tylko, że to nie Incotex (pisałem o innych), nie biodrówki (chyba że patrzysz z perspektywy klasycznego, wysokiego stanu), nie tak wąskie jak na zdjęciu (dołem 19 cm) i rozmiar 34 ma w pasie 91 cm, czyli nie tak mało. Jeśli jednak nie jesteś przekonany, odradzam, bo wysyłka jest droga.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.09.2025 o 08:17, Szydlowsky napisał:

jeśli rzeczywiście się skurczą to powinny być ok

po namoczeniu w dość ciepłej / nie gorącej / wodzie zauważalnie się skurczyły . Na tyle że czuć lepsze dopasowanie . 

gruby materiał robi robotę, nie wrócę do Lee101 

Edit

Przed namaczaniem miały 94 cm w pasie , teraz jest 91 cm , czyli można przyjąć że ten cal się skurczą tak jak to podają na stronie , długości nie sprawdzałem ale też się zbiegły w tym wymiarze.

20251014_152950.jpg

20251014_152938.jpg

20251018_082439.png

• Like 3
Opublikowano
W dniu 3.09.2025 o 08:17, Szydlowsky napisał:

Ostatecznie wziąłem 2 pary, W34 są na styk a W36 trochę luźne - jeśli rzeczywiście się skurczą to powinny być ok

W takim razie te W34 zwrócisz? Sprawnie idą zwroty do Red Tornado?

Opublikowano

Dlaczego Benzak wydaje się być zupełnie nieobecny w sieci? Kiepski? Za drogi? Kupno-zwrot wewnątrz UE zapowiada się prosto.

Podoba mi się że oferuje rozmiarówkę co 1", a nie aż co 2". Przy tej cenie to powinna być norma.

Nie wiem po co pcha się w "vanity sizing", gdzie W35 ma 37", ale mogę to przeboleć, skoro są tabelki.

Przykładowe spodnie:

https://benzakdenimdevelopers.com/collections/15-5-oz-kojima-selvedge/products/b-02-regular-straight-15-5-oz-kojima-selvedge

Opublikowano
1 godzinę temu, void napisał:

Dlaczego Benzak wydaje się być zupełnie nieobecny w sieci?

U nas na forum nieobecny, ale na przykład na Reddicie ma trochę pochlebnych recenzji. Sam zastanawiam się nad tym modelem:

https://benzakdenimdevelopers.com/collections/bdd-711/products/bdd-711-special-1-low-tension-14-oz-rht

tylko czekam, czy będzie jakaś promocja na Black Friday albo przed świętami.

A co do vanity sizing to nie oni jedyni. Właśnie zamówiłem sobie dżinsy The Unbranded Brand w rozmiarze 34, który naprawdę jest 36 ?‍♂️

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 18.10.2025 o 11:30, Szydlowsky napisał:

po namoczeniu w dość ciepłej / nie gorącej / wodzie zauważalnie się skurczyły . Na tyle że czuć lepsze dopasowanie . 

gruby materiał robi robotę, nie wrócę do Lee101 

masz na myśli że są wygodniejsze niż 101? mi trochę 101 przeszkadzają (mimo to noszę) przy zgiętych kolanach przy biurku - mocno uciskają 

Opublikowano
26 minut temu, Krzysiek_W napisał:

masz na myśli że są wygodniejsze niż 101? mi trochę 101 przeszkadzają (mimo to noszę) przy zgiętych kolanach przy biurku - mocno uciskają 

myślę ze krój mi lepiej odpowiada, wyższy stan, nieprzesadny slim, materiał jest dosyć sztywny ale się powoli dopasowuje :-D 

Jaki masz model z Lee 101 ? 

Opublikowano

Godzinę temu, Krzysiek_W napisał:

101Z

One są raczej regular, miałem kiedyś podobny problem jak wziąłem mniejszy rozmiar, w pasie się rozciągneły - były dobre ale nogawki okazały się zbyt dopasowane i rzeczywiście "uciskały w zgięciu kolan" mam jezcze te spodnie to były 101z w rozmiarze 32 , 33 były już w nogawce ok ale trochę luźne w pasie ?

W przypadku tych Red Tornado / SD-107/ radzę sobie odjąć ten cal z szerokości w pasie i długości od wymiarów podanych w tabelii tak jak piszą sprzedawcy . Ja tylko namoczyłem, a co się wydarzy po praniu to trudno powiedzieć, jak nie wybrudzę to wypiorę za rok ?

Jednak moderatorzy nadal czujni, a mówią że to forum umarło ;-)

Opublikowano
32 minuty temu, Szydlowsky napisał:

One są raczej regular, miałem kiedyś podobny problem jak wziąłem mniejszy rozmiar, w pasie się rozciągneły - były dobre ale nogawki okazały się zbyt dopasowane i rzeczywiście "uciskały w zgięciu kolan" mam jezcze te spodnie to były 101z w rozmiarze 32 , 33 były już w nogawce ok ale trochę luźne w pasie ?

W przypadku tych Red Tornado / SD-107/ radzę sobie odjąć ten cal z szerokości w pasie i długości od wymiarów podanych w tabelii tak jak piszą sprzedawcy . Ja tylko namoczyłem, a co się wydarzy po praniu to trudno powiedzieć, jak nie wybrudzę to wypiorę za rok ?

Jednak moderatorzy nadal czujni, a mówią że to forum umarło ;-)

Staramy się, żeby nie było bałaganu po prostu.

Załóż temat tutaj:

https://forum.butwbutonierce.pl/forum/5-oddam-–-kupię-sprzedam/

Spełniasz wszystkie warunki, aby mieć do 12 ogłoszeń o sprzedaży rocznie :).

• Oceniam pozytywnie 1
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To już dawno można kupić na stronie producenta, tylko tam są robione na zamówienie i można sobie dopasować detale. Czeka się 4-6 tygodni, bo są szyte w Tajlandii pod indywidualną specyfikację. Na stronie Cultizmu widzę, że już nie ma pełnej rozmiarówki, chociaż mailing dopiero co poszedł, więc pewnie dostali po jednej sztuce z każdego rozmiaru.

Zdaje się, że to był najcięższy denim dopóki Naked & Famous nie wypuścił tego:

https://nakedandfamousdenim.com/blogs/naked-and-famous-denim/super-heavyweight-40oz-the-worlds-heaviest-denim-jean

Opublikowano

Jaki jest cel kupowania tak grubego denimu?
Jako motocyklista stawiałem na cordurę, wstawki z kevlaru, czy grubej skóry.

Rozumiem pokaz możliwości producenta, ale od strony nabywcy - dlaczego?

Opublikowano

Ja nie widzę sensu innego niż posiadanie rzeczy wyjątkowej, acz praktycznie bezużytecznej. Niektóre dżinsy 20-23oz potrafią być całkiem wygodne po rozbiciu, ale 33 czy 40oz są chyba jak Patek - nie dla siebie, tylko dla kolejnych pokoleń