Manul Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 7 godzin temu, Wodzu napisał(a): Bo nie jest. A japońskie jest ? Cytuj
Wodzu Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 1 godzinę temu, Manul napisał(a): A japońskie jest ? Określenie „najlepsze” jest zasadniczo subiektywne, ponieważ opiera się na ocenie wartościującej, która zależy od indywidualnych preferencji. Dla jednego więc wszystko co japońskie może być najlepsze, dla drugiego nie. Cytuj
Manul Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Dla mnie najlepsze jest polskie . Bogactwo narodów bierze się głównie z marży w systemie handlowym . Jeżeli będziemy wspierali zagraniczne , nasza marża zawsze będzie niska . Co za tym , kapitał zawsze będziemy pożyczać od obcych . Cytuj
m_wujek Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Chyba trochę za bardzo uogólniasz. Nikt nie powiedział że wszystko "zachodnie" jest najlepsze a polskie nie. Są branże gdzie polscy producenci są w światowej czołówce i nie narzekają na brak zamówień czy niskie marże, a są i takie gdzie nie mamy się czym pochwalić. Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 8 godzin temu, Manul napisał(a): A japońskie jest ? Noże IMO są najlepsze, albo w każdym razie to ścisły top światowy (czego nie da się powiedzieć o polskich). Podobnie jak denim. Albo optyka. Pokaż mi dobrego polskiego producenta obiektywów fotograficznych, noży, albo selvedge denimu. Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 15 godzin temu, Jarek85 napisał(a): Chodzi o Dainite? Rendenbach 1 Cytuj
Manul Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 18 minut temu, Velahrn napisał(a): Noże IMO są najlepsze, albo w każdym razie to ścisły top światowy (czego nie da się powiedzieć o polskich). Podobnie jak denim. Albo optyka. Pokaż mi dobrego polskiego producenta obiektywów fotograficznych, noży, albo selvedge denimu. To stwórzmy to . Zróbmy startup. 👖Świat bardziej potrzebuje nas , niż my Świata . 😎 Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 3 minuty temu, Manul napisał(a): To stwórzmy to . Zróbmy startup. 👖Świat bardziej potrzebuje nas , niż my Świata . 😎 Obawiam się, że ja tylko dżinsy tylko noszę, a nie produkuje ;). Cytuj
Manul Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca To z takim podejściem drugiej Japonii ( to było popularne powiedzenie w latach 70) nie zrobimy tu . Czyli poddajemy się i oddajemy marzę innym ? 😉 Cytuj
Non Vid Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 43 minuty temu, Manul napisał(a): To z takim podejściem drugiej Japonii ( to było popularne powiedzenie w latach 70) nie zrobimy tu . Czyli poddajemy się i oddajemy marzę innym ? 😉 Dokładnie. Oddajemy im marżę w tym, co robią lepiej od nas. Zgarniamy marżę w tym, co robimy lepiej od nich, a przynajmniej w lepszym stosunku jakość/cena. Na tym polega międzynarodowa współpraca rynkowa. Zapraszam do zapoznania się z teorią przewagi komparatywnej: https://mfiles.pl/pl/index.php/Przewaga_komparatywna Cytuj
Manul Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca To co proponujesz to tylko gadanie . Słusznie zauważyłeś , że to tylko teoria . Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 1 godzinę temu, Manul napisał(a): To z takim podejściem drugiej Japonii ( to było popularne powiedzenie w latach 70) nie zrobimy tu . Czyli poddajemy się i oddajemy marzę innym ? 😉 Ja nie mam ambicji zmieniania świata. Mam swoje poletko - malutką przychodnie, którą obrabiam - i staram się to robić dobrze. Natomiast oczywiście próbie założenia polskiej marki selvedge denim będę kibicował, a nawet więcej - obiecuje, że kupię parę spodni ;). Cytuj
Manul Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 🍵 jako komentarz napiję się japońskiej matchy . Bardzo kosztownej . Aż się przestraszyłem , że tyle wydałem na w sumie zwykłą herbatę .😎 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi