p_b Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Moim zdaniem we Wrocławiu jest nisza, która aż prosi się o zagospodarowanie. Jest to chyba jedyne duże miasto w Polsce bez porządnej pracowni. Cytuj
O.v.K. Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2015 Druga sprawa, na ulicy Grodzkiej 5 w najbliższy czwartek zostanie otwarty salon z obuwiem marki Loake, marynarkami bez konstrukcji i podszewki wykonywanymi w Polsce oraz torbami szytymi podobno przez polskiego rzemieślnika. Sklep nazywa się BROGS , można znaleźć ich na facebooku. BROGS otwiera się ostatecznie w niedzielę, 13 września o 12;00. Cytuj
Terminus Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2015 Od wielu lat mieszkam we Wrocławiu, jednakże pochodzę z Legnicy (50 min. autem lub pociągiem) , ostatnio znalazłem taki film na Youtube o mistrzu szewskim z tego miasta, pzdr Cytuj
O.v.K. Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Koledzy, Niedługo będę musiał rewitalizować wstawki gumowe w obcasach kilku par butów - chodzi o same elementy gumowe w tyle obcasa (chodzę dość energicznie "z pięty" i szybko ścieram te okolice), skórzane wierzchniki przodów obcasów mają się dobrze. Gdzie polecalibyście zlecić stosowną naprawę? Na Poleską mam dość daleko (choć nie wykluczam przebijania się tam), natomiast co do Małopanewskiej mam wątpliwości - o ile zelowanie wyszło bez zarzutu, o tyle operacja na obcasach moich trzewików budzi mieszane uczucia (zamiast np. naklejenia/nabicia wstawki drewnianej/skórzanej z cienkim a twardym wierzchem gumowym otrzymały grubą a przez to plastyczną warstwę gumy). Jakieś sugestie? Cytuj
Aspirujący Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czy we Wrocławiu znajdę szewca, który zajmuje się produkcją obuwia na miarę? Oczywiście obuwie taneczne odpada. Cytuj
koz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Koledzy, Niedługo będę musiał rewitalizować wstawki gumowe w obcasach kilku par butów - chodzi o same elementy gumowe w tyle obcasa (chodzę dość energicznie "z pięty" i szybko ścieram te okolice), skórzane wierzchniki przodów obcasów mają się dobrze. Gdzie polecalibyście zlecić stosowną naprawę? Na Poleską mam dość daleko (choć nie wykluczam przebijania się tam), natomiast co do Małopanewskiej mam wątpliwości - o ile zelowanie wyszło bez zarzutu, o tyle operacja na obcasach moich trzewików budzi mieszane uczucia (zamiast np. naklejenia/nabicia wstawki drewnianej/skórzanej z cienkim a twardym wierzchem gumowym otrzymały grubą a przez to plastyczną warstwę gumy). Jakieś sugestie? Jak mi się przecierają pięty to zanoszę buty do zakładu przy ul. Żelaznej 44a i jestem raczej zadowolony - choć tam wymieniają cały flek zamiast naklejać cienkiej warstwy gumy, więc nie wiem czy kolegę to urządza. Muszę jednak zaznaczyć, że używają fleków z dość solidnej i trudno ścieralnej gumy (wytrzymuje dłużej niż fabryczna w G&B ). Cytuj
leonid Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Te gumowe koncowki na obcasie wymienialem ostatnio u szewca przy Stanislawowskiej. Koszt 20zl. Moge podrzucic zdjecia. Cytuj
O.v.K. Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Dzięki Panowie! Rozpoznam oba namiary. Faktycznie, wolałbym utrzymać skórzaną część obcasa, ale jeśli guma byłaby twarda i wytrzymała, to czemu nie Cytuj
MH_fan Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Szewc na Żelaznej 44A. Z czystym sumieniem polecam. Koszt wymiany tego o czym napisałeś koło 12-15 zł o ile dobrze pamiętam. Cytuj
Wincenty Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Poszukuję kaletnika z Wrocławia, który odprułby z kaptura puchowej kurtki kołnierz ze sztucznego futra i wstawił na to miejsce nowy. Problemem jest gruba skóra z futrzanego kołnierza, którym chce zastąpić stary. Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Kuśnierz może zrobić to lepiej. Cytuj
Wincenty Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Może być kuśnierz. Chodzi o to by mieli sprzęt żeby przebić gruby materiał. Cytuj
kszychu1993 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Któryś z szyjących u Pani Wandy Fok wie może, ile wynosi cena za igłę w przypadku szycia samej marynarki? Cytuj
sko Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Poszukuję krawca we Wrocławiu celem uszycia wełnianej szarej kamizelki. Czy jest ktoś mi w stanie polecić jakieś sprawdzone miejsce oraz przedstawić szacunkowy koszt takiej usługi? Cytuj
sko Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Przejrzałem internety i znalazłem kilka pracowni krawieckich, które szyją we Wrocławiu i okolicach. Dostałem odpowiedź m.in. od firmy: 1. Diuk - koszt kamizelki 290zł - http://www.diuk.pl/ 2. Plus Collection - http://uslugikrawieckiewroclaw.pl/ 3. Vistula MTM 4. Bytom MTM Pytanie do Was, czy ktoś miał styczność z tymi pracowniami i może coś więcej powiedzieć na temat jakości? Kolejna kwestia - nigdy nic nie szyłem samodzielnie i nie znam realiów - pytanie czy uszycie kamizelki należy do prostych zabiegów i każdy krawiec, który zajmuje się szyciem powinien podołać? Cytuj
pirat Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Zobacz tu: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3469-portfolio-wanda-fok-wrocław/ Cytuj
sko Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Zobacz tu: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3469-portfolio-wanda-fok-wrocław/ Dzięki, przeglądałem ale nie udało mi się nigdzie znaleźć kontaktu telefonicznego ani tu ani w sieci do p. Wandy. Cytuj
pirat Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Internety mówią: http://www.zsz5wroclaw.home.pl/cechy.html Możesz też napisać pw do kolegów co u niej szyli. Cytuj
waski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Moderacja czuwa wątek oczyszczony. Cytuj
olin Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wkrótce wybieram się na kilka dni do Wrocławia i korzystając z okazji, chciałbym zapytać Kolegów z tego miasta, czy jest jakiś sklep który warto odwiedzić (głównie pod kątem butów)? Oczywiście nie oczekuję cudów i zdaje sobie sprawę z oferty stacjonarnej w Polsce. Jednakże, w Gdańsku jest sklep klasycznebuty.pl, w Poznaniu w Miler Spirits & Style mają Berwick i Loake, także może i we Wrocławiu istnieje podobne miejsce? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj
O.v.K. Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jest takie miejsce; Brogs, ul. Grodzka 5. Mają wybór podstawowych, klasycznych modeli Loake 1880 a od niedawna także pięć modeli Berwick. Plus stosowne kosmetyki, utensylia do pielęgnacji i prawidła. Poza tym bardzo fajne marynarki a przede wszystkim przemiłą atmosferę Cytuj
MH_fan Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 We Wrocławiu bardzo słabo. Poza adresem, który podał kolega wyżej, możesz sobie co najwyżej zmierzyć Krokiety u Berga w Renomie. Cytuj
musa19 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 co najwyżej zmierzyć Krokiety u Berga w Renomie. Tzn., że kupić już nie można? 1 Cytuj
MH_fan Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Oj tam, czepiasz się słówek. Cytuj
olin Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ok, rozumiem sytuacje i dziękuje za odpowiedź! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi