p_b Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Moim zdaniem we Wrocławiu jest nisza, która aż prosi się o zagospodarowanie. Jest to chyba jedyne duże miasto w Polsce bez porządnej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Druga sprawa, na ulicy Grodzkiej 5 w najbliższy czwartek zostanie otwarty salon z obuwiem marki Loake, marynarkami bez konstrukcji i podszewki wykonywanymi w Polsce oraz torbami szytymi podobno przez polskiego rzemieślnika. Sklep nazywa się BROGS , można znaleźć ich na facebooku. BROGS otwiera się ostatecznie w niedzielę, 13 września o 12;00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Od wielu lat mieszkam we Wrocławiu, jednakże pochodzę z Legnicy (50 min. autem lub pociągiem) , ostatnio znalazłem taki film na Youtube o mistrzu szewskim z tego miasta, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Koledzy, Niedługo będę musiał rewitalizować wstawki gumowe w obcasach kilku par butów - chodzi o same elementy gumowe w tyle obcasa (chodzę dość energicznie "z pięty" i szybko ścieram te okolice), skórzane wierzchniki przodów obcasów mają się dobrze. Gdzie polecalibyście zlecić stosowną naprawę? Na Poleską mam dość daleko (choć nie wykluczam przebijania się tam), natomiast co do Małopanewskiej mam wątpliwości - o ile zelowanie wyszło bez zarzutu, o tyle operacja na obcasach moich trzewików budzi mieszane uczucia (zamiast np. naklejenia/nabicia wstawki drewnianej/skórzanej z cienkim a twardym wierzchem gumowym otrzymały grubą a przez to plastyczną warstwę gumy). Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspirujący Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Czy we Wrocławiu znajdę szewca, który zajmuje się produkcją obuwia na miarę? Oczywiście obuwie taneczne odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Koledzy, Niedługo będę musiał rewitalizować wstawki gumowe w obcasach kilku par butów - chodzi o same elementy gumowe w tyle obcasa (chodzę dość energicznie "z pięty" i szybko ścieram te okolice), skórzane wierzchniki przodów obcasów mają się dobrze. Gdzie polecalibyście zlecić stosowną naprawę? Na Poleską mam dość daleko (choć nie wykluczam przebijania się tam), natomiast co do Małopanewskiej mam wątpliwości - o ile zelowanie wyszło bez zarzutu, o tyle operacja na obcasach moich trzewików budzi mieszane uczucia (zamiast np. naklejenia/nabicia wstawki drewnianej/skórzanej z cienkim a twardym wierzchem gumowym otrzymały grubą a przez to plastyczną warstwę gumy). Jakieś sugestie? Jak mi się przecierają pięty to zanoszę buty do zakładu przy ul. Żelaznej 44a i jestem raczej zadowolony - choć tam wymieniają cały flek zamiast naklejać cienkiej warstwy gumy, więc nie wiem czy kolegę to urządza. Muszę jednak zaznaczyć, że używają fleków z dość solidnej i trudno ścieralnej gumy (wytrzymuje dłużej niż fabryczna w G&B ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Te gumowe koncowki na obcasie wymienialem ostatnio u szewca przy Stanislawowskiej. Koszt 20zl. Moge podrzucic zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Dzięki Panowie! Rozpoznam oba namiary. Faktycznie, wolałbym utrzymać skórzaną część obcasa, ale jeśli guma byłaby twarda i wytrzymała, to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Szewc na Żelaznej 44A. Z czystym sumieniem polecam. Koszt wymiany tego o czym napisałeś koło 12-15 zł o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Poszukuję kaletnika z Wrocławia, który odprułby z kaptura puchowej kurtki kołnierz ze sztucznego futra i wstawił na to miejsce nowy. Problemem jest gruba skóra z futrzanego kołnierza, którym chce zastąpić stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Kuśnierz może zrobić to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 7 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Może być kuśnierz. Chodzi o to by mieli sprzęt żeby przebić gruby materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszychu1993 Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Któryś z szyjących u Pani Wandy Fok wie może, ile wynosi cena za igłę w przypadku szycia samej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Poszukuję krawca we Wrocławiu celem uszycia wełnianej szarej kamizelki. Czy jest ktoś mi w stanie polecić jakieś sprawdzone miejsce oraz przedstawić szacunkowy koszt takiej usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Przejrzałem internety i znalazłem kilka pracowni krawieckich, które szyją we Wrocławiu i okolicach. Dostałem odpowiedź m.in. od firmy: 1. Diuk - koszt kamizelki 290zł - http://www.diuk.pl/ 2. Plus Collection - http://uslugikrawieckiewroclaw.pl/ 3. Vistula MTM 4. Bytom MTM Pytanie do Was, czy ktoś miał styczność z tymi pracowniami i może coś więcej powiedzieć na temat jakości? Kolejna kwestia - nigdy nic nie szyłem samodzielnie i nie znam realiów - pytanie czy uszycie kamizelki należy do prostych zabiegów i każdy krawiec, który zajmuje się szyciem powinien podołać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Zobacz tu: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3469-portfolio-wanda-fok-wrocław/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Zobacz tu: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3469-portfolio-wanda-fok-wrocław/ Dzięki, przeglądałem ale nie udało mi się nigdzie znaleźć kontaktu telefonicznego ani tu ani w sieci do p. Wandy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Internety mówią: http://www.zsz5wroclaw.home.pl/cechy.html Możesz też napisać pw do kolegów co u niej szyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Moderacja czuwa wątek oczyszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Wkrótce wybieram się na kilka dni do Wrocławia i korzystając z okazji, chciałbym zapytać Kolegów z tego miasta, czy jest jakiś sklep który warto odwiedzić (głównie pod kątem butów)? Oczywiście nie oczekuję cudów i zdaje sobie sprawę z oferty stacjonarnej w Polsce. Jednakże, w Gdańsku jest sklep klasycznebuty.pl, w Poznaniu w Miler Spirits & Style mają Berwick i Loake, także może i we Wrocławiu istnieje podobne miejsce? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Jest takie miejsce; Brogs, ul. Grodzka 5. Mają wybór podstawowych, klasycznych modeli Loake 1880 a od niedawna także pięć modeli Berwick. Plus stosowne kosmetyki, utensylia do pielęgnacji i prawidła. Poza tym bardzo fajne marynarki a przede wszystkim przemiłą atmosferę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 We Wrocławiu bardzo słabo. Poza adresem, który podał kolega wyżej, możesz sobie co najwyżej zmierzyć Krokiety u Berga w Renomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 co najwyżej zmierzyć Krokiety u Berga w Renomie. Tzn., że kupić już nie można? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Oj tam, czepiasz się słówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Ok, rozumiem sytuacje i dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi