Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy podeszwa to sznurek wzmacniany gumą na krawędziach? 

Edit: teraz widzę, że przy białych jest również zdjęcie podeszwy. Nie było pytania ;)

Edytowane przez WojKow
Opublikowano

Hej,
czy ktoś z tutaj obecnych jest w stanie porównać długość marynarek w tym samym rozmiarze z poszetka.com i SuSu? Zgodnie z tabelą rozmiarów marynarki z poszetki powinny być krótsze od tych z SuSu. Ja noszę w SuSu 94 i z długością są na styk, zastanawiam się czy te z poszetki rzeczywiście wypadają mocno krótsze czy może z uwagi na inne proporcje itp. nie jest to widoczne.

Opublikowano
W dniu 26.06.2020 o 16:50, Dubbing napisał:

Hej,
czy ktoś z tutaj obecnych jest w stanie porównać długość marynarek w tym samym rozmiarze z poszetka.com i SuSu? Zgodnie z tabelą rozmiarów marynarki z poszetki powinny być krótsze od tych z SuSu. Ja noszę w SuSu 94 i z długością są na styk, zastanawiam się czy te z poszetki rzeczywiście wypadają mocno krótsze czy może z uwagi na inne proporcje itp. nie jest to widoczne.

Lazio SuSu ?

Opublikowano

Nowość: krawaty z grenadyny i szantungu
https://bit.ly/poszetka_grenadyna

Wykonane z rzadko spotykanego i prestiżowego jedwabiu. Grenadyna w swej tradycjonalnej wersji tkana jest na wiekowych krosnach do produkcji żakardu. Tylko dwie tkalnie na świecie mogą uzyskać tak unikalny splot włókien. Jedna z nich dostarcza materiał na nasze krawaty.

Bardzo istotnym elementem krawata jest jego wkład oraz konstrukcja. Sprężyste wnętrza do naszych krawatów wykonujemy we Włoszech z wełniano- bawełnianych włókien. Bezpodszewkowa forma nadaje lekkości i obniża formalność. Dla zachowania idealnej symetrii utrwalamy kształt stosując dodatkowe rygielki przy szerszym i węższym końcu.

Tkaniny pochodzą z włoskiego Como, krawaty ręcznie szyte w naszej pracowni.

106567747_3056932764398706_5713912116178106271984_3056932884398694_8136524638924

106428078_3056932784398704_4704149025971106552295_3056974744394508_6496126946082

106457637_3056975701061079_5191433311686

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Widziałem rozmiarówkę. Moje obawy biorą się z tego, że według niej rozmiat 48L ma 76cm długości a w SuSu zgodnie z ich rozmiarówką powinno to być 78cm. 2cm dla kogoś kto ma 190cm wzrostu może robić dość istotną różnicę. Najlepiej będzie pewnie po prostu zamówić i przymierzyć w domu

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, Dubbing napisał:

Widziałem rozmiarówkę. Moje obawy biorą się z tego, że według niej rozmiat 48L ma 76cm długości a w SuSu zgodnie z ich rozmiarówką powinno to być 78cm. 2cm dla kogoś kto ma 190cm wzrostu może robić dość istotną różnicę. Najlepiej będzie pewnie po prostu zamówić i przymierzyć w domu

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Liczone od karczku 76 cm.

Opublikowano

Nie zwalniamy w temacie krawatów.

• Tym razem 3 fold, jedwab 83% oraz len 17%. 
  • Tkanina zoastała utkana w jednej z najbardziej prestiżowych włoskich tkalni z rejonu Como (ta sama co grenadyny) sięgającej swoją tradycją 1907 roku. 
  • Ręcznie krojony i szyty w Polsce przez naszą krawcową Panią Barbarę.
  • Wnetrze krawata tworzy najwyższej jakości podwójny włoski wkład wełniano-bawełniany.

eng_pl_sea-blue-pastel-linen-silk-tie-58

eng_pl_pastel-rouge-linen-silk-tie-5818_eng_pl_pastel-orange-linen-silk-tie-5817

eng_pl_pastel-rouge-linen-silk-tie-5818_

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DonAlex napisał:

A jak wypada 38 tej koszuli https://www.poszetka.com/product-pol-5446-Koszula-maklerka-z-okraglym-kolnierzem.html

W stosunku do 39 Milera? 

Tzn. Czy rozmiarowka jest prawidłowa na stronie, bo możliwość 2cm różnicy to sporo.

Mogę się posłużyć opinią naszego Klienta:

"ZR identyczna, MT bardzo podobne - mają węższe plecy, mankiety / przedramię. 
Miler wypada inaczej - skaczą co dwa rozmiary, mają mniejsze wcięcie w talii i są ogólnie większe"
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 minut temu, Cineos napisał:

Rzeczywiście Miler trochę obszerniejsza w talii, lecz krótsze rękawy

A jak kołnierz? Czy mógłbyś zmierzyć ile cm jest przy poszetce? Czy odpowiada tabeli. Bo miler ma przy 39 rzeczywiście 39.5cm A przy poszetce jest napisane że 39 ma 40,4