Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Ewentualnie oksfordy Markowskiego - http://www.markowski-chausseur.fr/hubert-forme-195-noir-p20925-fr.html Ktoś się orientuje jakie są koszty dostawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Ewentualnie oksfordy Markowskiego - http://www.markowski-chausseur.fr/hubert-forme-195-noir-p20925-fr.html Ktoś się orientuje jakie są koszty dostawy? Jeżeli się nic nie zmieniło to niestety aż 30 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Zastanowiłbym się na twoim miejscu czy przy takiej kwocie nie pójść już w Yanko od Daniela. Różnica z rabatem niewielka, a w razie czego buty można przymierzyć (w Poznaniu u Tomka), czy też bezproblemowo wymienić rozmiar bez płacenia za wysyłkę zagraniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 nie spieszę się, więc jeszcze się zastanowię Dzięki za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 800 PLN vs. 1260 PLN = 'Niewielka różnica' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Nie koniecznie 800 zależy od kursu i ile weźmie PayPal jeśli ktoś płaci tą metodą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Policzyłem ze sporą 'górką' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Chyba, że tak;) Ps co do meermiów sam czekam na buty od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Mam powyzsze oxfordy i najciezsze walki moja stopa toczy z nimi na odcinku srodstopia. Sa naprawde waskie. Jesli ma sie duza stope, kopyto Rui powinno byc lepszym rozwiazaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Chyba, że tak;) Ps co do meermiów sam czekam na buty od nich I ile zapłaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 800 PLN vs. 1260 PLN = 'Niewielka różnica' Nie koniecznie 800 zależy od kursu i ile weźmie PayPal jeśli ktoś płaci tą metodą.. ostatecznie jak spora może być różnica cenowa +/-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Meerimy z dostawą do Polski to 179,99 euro (info z formularza zamówienia), a Yanko ze zniżką dla użytkownika BwB to 1260 PLN. Kurs Euro jak Wiesz jest płynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 W piątek będę robił przelew więc wtedy mogę dać info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Jak juz tak podbijamy to zawsze mozna dorzucic 40 euro w stosunku do Yanko i kupic Carminy Do konca grudnia jest darmowa wysylka wiec wiekszosc modeli jest za 340 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Jak juz tak podbijamy to zawsze mozna dorzucic 40 euro w stosunku do Yanko i kupic Carminy Do konca grudnia jest darmowa wysylka wiec wiekszosc modeli jest za 340 euro. hehe - Tomek w ten sposób dojdziemy do Lobba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Kurs na PayPalu jest z reguly wyższy o 2,5% od giełdowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Panowie - ale ja pisałem o Yanko w kontekście tych oxfordów Markowskiego - 225 euro z wysyłką po kursie "paypalowskim" może przebić 1.000 zeta. (inna sprawa, że z rozpędu policzyłem sobie rabat u Daniela w wersji dla Sympatyka ) Meerminy oczywiście wyjdą sporo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 za oxfordy Meermin zapłaciłem 776 zł (zamawiane 7.10, przesyłka dotarła 17.10), mbank policzył sobie euro po kursie 4,31 (dodatkowo jeszcze 5 zl za przelew SEPA, jako, ze nigdy nie robiłem chciałem zobaczyć jak funkcjonuje można skorzystać z oferty partenope, w kolekcji zimowej mają już oxfordy za 599 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Panowie - ale ja pisałem o Yanko w kontekście tych oxfordów Markowskiego - 225 euro z wysyłką po kursie "paypalowskim" może przebić 1.000 zeta. (inna sprawa, że z rozpędu policzyłem sobie rabat u Daniela w wersji dla Sympatyka ) Meerminy oczywiście wyjdą sporo taniej. Jakiś czas temu była spora obniżka u Markowskiego. Z tego co pamiętam ok 120 ojro i stąd też o nim pomyślałem. @ Brazzi - 10 dni? Toż to szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Chętnych na buty Markowskiego ostrzegam przed twardą skórą. Moje trzewiki są OK, ale oksfordy na kopycie 191 nie chcą się rozchodzić. Nie wiem co z nimi zrobić - chodzić nie mogę, nie są "praktycznie nowe" żebym próbował je sprzedać, a zbyt je lubię (choć nie wiem za co) żeby oddać czy wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 To tak ja moje Nunes Correa - po 2 latach od zakupu niemal da się w nich chodzić (wcześniej równie dobrze mogły robić za imadła). Myślę, że za dwa kolejne powinny zrobić się w miarę wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 a stosowaliście chemię na zwiększenie elastyczności skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Chemię, tłuszcz i dalej kicha. Chodzi mi po głowie jeszcze zamówienie tego wynalazku Saphira, tylko nie wiem czy to coś akurat na twardą skórę pomoże: http://multirenowacja.pl/shoe-stretch-100ml-rozciagacz-do-obuwia-spray.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Chętnych na buty Markowskiego ostrzegam przed twardą skórą. Moje trzewiki są OK, ale oksfordy na kopycie 191 nie chcą się rozchodzić. Nie wiem co z nimi zrobić - chodzić nie mogę, nie są "praktycznie nowe" żebym próbował je sprzedać, a zbyt je lubię (choć nie wiem za co) żeby oddać czy wyrzucić. Niestety czy stety, słuszna w tym przypadku jest rada, że trzeba kupować od razu wygodne, co akurat nie jest takie proste. Moje oksfordy na kopycie bodaj 195 mierzyłem najpierw 10 (mój zwykły numer, ale tutaj nie byłem w stanie w ogóle wsunąć na stopę), następnie 10,5 (ciasno) i dopiero 11 okazała się OK. Dodam natomiast, że pięta jest głęboka, nie ujawniło się to przy mierzeniu, natomiast przy pierwszym założeniu (odważnie od razu na cały dzień) krawędź cholewki pokaleczła mi kostkę i od tej pory noszę z korkiem pod piętą (wkładki nie stosuję, bo wtedy z kolei brzegi przyszwy by się nie zbliżały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Chemię, tłuszcz i dalej kicha. Chodzi mi po głowie jeszcze zamówienie tego wynalazku Saphira, tylko nie wiem czy to coś akurat na twardą skórę pomoże: http://multirenowacja.pl/shoe-stretch-100ml-rozciagacz-do-obuwia-spray.html Powinno pomóc. Kilka osób już bardzo dziękowało mi za polecenie tego produktu Nie miałem kontaktu ze wszystkim markami, jakie się przewijają, ale z cenowo bardziej przystępnych, oryginalne Bexleye robią na mnie całkiem dobre wrażenie. Te okazyjne (już nie wiem czy to Bexley czy NC) bardzo kiepskie. Lodingi, które miałem w ręku również dość twarde. Czytam, że Markowski podobnie - tu szczerze mówiąc zawiodłem się. Rozumiem, że Meermin wypada tu zdecydowanie lepiej. A jak w tym kontekście wypada Barker, Carlos Sanots, Gordon Bros? Trzeba mieć jeszcze świadomość, że poszczególne marki mogą mieć różne kolekcje (linie). I te najtańsze będą twarde, ale nie wyobrażam sobie, by linie wyższe nie były robione z miękkich skór cielęcych. Także uogólnienia typu - "ta marka robi buty z twardych skór" nie zawsze będą słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi