Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każda wizyta w siłowni to dla mnie okazja do przejrzenia kolorowych magazynów z ostatnich miesięcy, a nawet lat. Leżą wysłużone na parapecie, mają uatrakcyjnić przerwy pomiędzy seriami:)

W miesięczniku Logo z 2009 roku był artykuł "Buty to podstawa".

Poza propozycjami konkretnych modeli (zdjęcie, producent. cena), podano także definicję butów typu oxford i derby, które to wklejam poniżej - have fun.

Dołączona grafika

Dla mniej wtajemniczonych:

Derby

http://en.wikipedia.org/wiki/Derby_shoe

Oxford

http://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_shoe

Opublikowano

To nic. W zeszłym roku mieli listę naj, naj najlepszych oxfordów - na ok. 50 modeli ponad 40 było derby, kilka rzeczywiście oxfordami.

Wydaje mi się, że gdzieś na foum już o tym pisałem.

Łukasz

Opublikowano

w pierwszym numerze LOGO, który się ukazał ładnych kilka lat temu, pisali o krawatach. Między innymi z tekstu wynikało, że w pralni krawat jest rozkładany na czynniki pierwsze, prany i zszywany :)

Opublikowano

w pierwszym numerze LOGO, który się ukazał ładnych kilka lat temu, pisali o krawatach. Między innymi z tekstu wynikało, że w pralni krawat jest rozkładany na czynniki pierwsze, prany i zszywany :)

Może to był skrót myślowy za daleko idący, w sumie jest rozszywany i zszywany od nowa. Chociażby dla wyprasowania.
Tylko w porządnej pralni. Nie w powszechnie dostępnych sieciówkach.
Opublikowano

Może to był skrót myślowy za daleko idący, w sumie jest rozszywany i zszywany od nowa. Chociażby dla wyprasowania.

moje doświadczenie w oddawaniu krawata do pralni jest "incydentalne". Ale jakoś sobie nie za bardzo wyobrażam rozszywanie i zszywanie od nowa. Nawet nie jestem przekonany czy chciałbym aby tak mnie obsługiwano. No chyba że chodzi o rygielek zamykający krawat to jestem w stanie sobie to wyobrazić. Ponadto, niektóre krawaty mają szlufkę przyszytą do wypełnienia, więc to kolejny element do rozmontowania ...

znalazłem w domu takie ustrojstwo do krawatów, chyba do prasowania .. ?

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

To ustrojstwo to zajebisty pomysł, chyba zgłoszę się po pożyczkę :) W mojej pralni krawat jest rozszywany, prany, prasowany i od nowa zszywany - zawsze odbieram jak nowy.

Czy orientujesz się jak bardzo jest rozszywany? :)

... pożyczka przyznana w 5 minut. Bez zaświadczeń :)

Opublikowano

z Interii

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/wiel ... 672271,226

"Dziewięć wagonów pociągu towarowego wiozącego miał węglowy wykoleiło się we Wronkach (woj. wielkopolskie). Ruch kolejowy na linii z Poznania do Szczecina odbywa się teraz drugim torem.

...

- Na odcinku, gdzie doszło do wypadku, ograniczono prędkość do 10 kilometrów na godzinę. Po wypadku 11 pociągów miało łącznie 504 min opóźnienia - powiedział Więcek. (...)"

nie ma to jak statystyka. BTW - jakie było odchylenie standardowe? :)

Opublikowano

Co to była za impreza? Czyżby ostatnie spotkanie forumowe w Warszawie? :-)

Możesz podać namiary na tę pralnię? Mam krawat, w którym zdarzyło mi się zasnąć (a na mnie - czyli na krawacie - inna osoba) i nigdy nie wrócił do poprzedniej formy.

Opublikowano

To ustrojstwo to zajebisty pomysł, chyba zgłoszę się po pożyczkę :) W mojej pralni krawat jest rozszywany, prany, prasowany i od nowa zszywany - zawsze odbieram jak nowy.

Ja również proszę o namiar na pralnię wraz z info o cenie oraz, co chyba najwazniejsze, o tym, czy krawat nie traci "geometrii". Moje doświadczenia z pralniami rozszywającymi krawaty są zniechęcające - gołym okiem widać, że "trójkąt" na dole ma zachwiane proporcje (i widuję sporo takich egzemplarzy na Allegro).

Opublikowano

Co to była za impreza? Czyżby ostatnie spotkanie forumowe w Warszawie? :-)

Możesz podać namiary na tę pralnię? Mam krawat, w którym zdarzyło mi się zasnąć (a na mnie - czyli na krawacie - inna osoba) i nigdy nie wrócił do poprzedniej formy.

Nie, ja odpadłem na etapie Przekąsek Zakąsek :) To była inna okazja, bardziej sfeminizowana i prywatna ;)

Ja również proszę o namiar na pralnię wraz z info o cenie oraz, co chyba najwazniejsze, o tym, czy krawat nie traci "geometrii". Moje doświadczenia z pralniami rozszywającymi krawaty są zniechęcające - gołym okiem widać, że "trójkąt" na dole ma zachwiane proporcje (i widuję sporo takich egzemplarzy na Allegro).

Cytuję za xkozłem: http://www.msg.org.pl/baza-firm/alicja- ... na--F33772