Bartek Napisano 21 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2011 Każda wizyta w siłowni to dla mnie okazja do przejrzenia kolorowych magazynów z ostatnich miesięcy, a nawet lat. Leżą wysłużone na parapecie, mają uatrakcyjnić przerwy pomiędzy seriami:) W miesięczniku Logo z 2009 roku był artykuł "Buty to podstawa". Poza propozycjami konkretnych modeli (zdjęcie, producent. cena), podano także definicję butów typu oxford i derby, które to wklejam poniżej - have fun. Dla mniej wtajemniczonych: Derby http://en.wikipedia.org/wiki/Derby_shoe Oxford http://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_shoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2011 Abstrahując od błędów merytorycznych, jak na wyłożenie tematu jak chłopu na roli, to forma obrzydliwie śłitaśna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2011 Ale to o tych brązowych butach dobrze powiedziane. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 22 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2011 To nic. W zeszłym roku mieli listę naj, naj najlepszych oxfordów - na ok. 50 modeli ponad 40 było derby, kilka rzeczywiście oxfordami. Wydaje mi się, że gdzieś na foum już o tym pisałem. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 22 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2011 Kiedyś na stronie Wilsoor'a sprzedawali "butonierki" Takie błędy w polskich miesięcznikach / sklepach to codzienność niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2011 w pierwszym numerze LOGO, który się ukazał ładnych kilka lat temu, pisali o krawatach. Między innymi z tekstu wynikało, że w pralni krawat jest rozkładany na czynniki pierwsze, prany i zszywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 23 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2011 w pierwszym numerze LOGO, który się ukazał ładnych kilka lat temu, pisali o krawatach. Między innymi z tekstu wynikało, że w pralni krawat jest rozkładany na czynniki pierwsze, prany i zszywany Może to był skrót myślowy za daleko idący, w sumie jest rozszywany i zszywany od nowa. Chociażby dla wyprasowania.Tylko w porządnej pralni. Nie w powszechnie dostępnych sieciówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 23 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2011 A propos prania.Jak dbacie o swoje koszule? Chodzi mi o to czy przestrzegacie zaleceń producenta odnośnie prania i prasowania czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 23 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2011 Chodzi mi o to czy przestrzegacie zaleceń producenta odnośnie prania i prasowania czy nie? Przestrzegamy. W końcu po coś one są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 23 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2011 To nie takie oczywiste dla wszystkich. Odpowiednia temperatura wody,ilosc obrotów i ilosc koszul w bębnie nie dla wszystkich ma znaczenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 w pierwszym numerze LOGO, który się ukazał ładnych kilka lat temu, pisali o krawatach. Między innymi z tekstu wynikało, że w pralni krawat jest rozkładany na czynniki pierwsze, prany i zszywany Może to był skrót myślowy za daleko idący, w sumie jest rozszywany i zszywany od nowa. Chociażby dla wyprasowania. moje doświadczenie w oddawaniu krawata do pralni jest "incydentalne". Ale jakoś sobie nie za bardzo wyobrażam rozszywanie i zszywanie od nowa. Nawet nie jestem przekonany czy chciałbym aby tak mnie obsługiwano. No chyba że chodzi o rygielek zamykający krawat to jestem w stanie sobie to wyobrazić. Ponadto, niektóre krawaty mają szlufkę przyszytą do wypełnienia, więc to kolejny element do rozmontowania ... znalazłem w domu takie ustrojstwo do krawatów, chyba do prasowania .. ? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Możesz podać namiary na tę pralnię? Mam krawat, w którym zdarzyło mi się zasnąć (a na mnie - czyli na krawacie - inna osoba) i nigdy nie wrócił do poprzedniej formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 To ustrojstwo to zajebisty pomysł, chyba zgłoszę się po pożyczkę W mojej pralni krawat jest rozszywany, prany, prasowany i od nowa zszywany - zawsze odbieram jak nowy. Czy orientujesz się jak bardzo jest rozszywany? ... pożyczka przyznana w 5 minut. Bez zaświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 z Interii http://polskalokalna.pl/wiadomosci/wiel ... 672271,226 "Dziewięć wagonów pociągu towarowego wiozącego miał węglowy wykoleiło się we Wronkach (woj. wielkopolskie). Ruch kolejowy na linii z Poznania do Szczecina odbywa się teraz drugim torem. ... - Na odcinku, gdzie doszło do wypadku, ograniczono prędkość do 10 kilometrów na godzinę. Po wypadku 11 pociągów miało łącznie 504 min opóźnienia - powiedział Więcek. (...)" nie ma to jak statystyka. BTW - jakie było odchylenie standardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Co to była za impreza? Czyżby ostatnie spotkanie forumowe w Warszawie? Możesz podać namiary na tę pralnię? Mam krawat, w którym zdarzyło mi się zasnąć (a na mnie - czyli na krawacie - inna osoba) i nigdy nie wrócił do poprzedniej formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 To ustrojstwo to zajebisty pomysł, chyba zgłoszę się po pożyczkę W mojej pralni krawat jest rozszywany, prany, prasowany i od nowa zszywany - zawsze odbieram jak nowy. Ja również proszę o namiar na pralnię wraz z info o cenie oraz, co chyba najwazniejsze, o tym, czy krawat nie traci "geometrii". Moje doświadczenia z pralniami rozszywającymi krawaty są zniechęcające - gołym okiem widać, że "trójkąt" na dole ma zachwiane proporcje (i widuję sporo takich egzemplarzy na Allegro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Co to była za impreza? Czyżby ostatnie spotkanie forumowe w Warszawie? Możesz podać namiary na tę pralnię? Mam krawat, w którym zdarzyło mi się zasnąć (a na mnie - czyli na krawacie - inna osoba) i nigdy nie wrócił do poprzedniej formy. Nie, ja odpadłem na etapie Przekąsek Zakąsek To była inna okazja, bardziej sfeminizowana i prywatna To ustrojstwo to zajebisty pomysł, chyba zgłoszę się po pożyczkę W mojej pralni krawat jest rozszywany, prany, prasowany i od nowa zszywany - zawsze odbieram jak nowy. Ja również proszę o namiar na pralnię wraz z info o cenie oraz, co chyba najwazniejsze, o tym, czy krawat nie traci "geometrii". Moje doświadczenia z pralniami rozszywającymi krawaty są zniechęcające - gołym okiem widać, że "trójkąt" na dole ma zachwiane proporcje (i widuję sporo takich egzemplarzy na Allegro). Cytuję za xkozłem: http://www.msg.org.pl/baza-firm/alicja- ... na--F33772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi