Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 28 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Dzisiaj rano dostalem od B&Tailor zdjecia garnituru gotowego do pierwszej przymiarki. Jeszcze chwile czas minie, pewnie jakis miesiac, zanim Robin przyjedzie do Londynu, ale mysle, ze warto pokazac juz zdjecia Mysle, ze tkanina bedzie wygladala super, wzor jest dosc wyrazny, tak jak oczekiwalem. 1 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 29 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2016 POW robi wrażenie. Pięknie się zapowiada! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Update z pierwszej przymiarki. Spodnie po wewnetrznej stronie wymagaja skrocenia zeby "wyprostowac nogawki". Prawa strona marynarki do delikatnego podniesienia i zwezenia w klatce piersiowej i pod pacha. Rekawy beda mialy poprawiony kat osadzenia (choc akurat ten lewy na zdj ponizej wyglada idealnie, nie pamietam czy wtedy juz byl przypiety). To chyba tyle z glownych rzeczy 1 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 21 Luty 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 No to sie doczekalem w koncu drugiej przymiarki. Mam nadzieje ze choc raz ubiore w tym sezonie. Zycze sobie zeby bylo przez kilka dni chlodno koncem kwietnia/poczatkiem maja 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 @Andells, a po czym wnosisz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 a mi się podoba ta piękna linia klap przechodząca w dół tworząc jakby klepsydrę ... coś jak żakiet troche Zwłaszcza na manekinie pięknie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andells Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 26 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 Dnia 2/24/2017 o 13:58, FONos napisał: a mi się podoba ta piękna linia klap przechodząca w dół tworząc jakby klepsydrę ... coś jak żakiet troche Zwłaszcza na manekinie pięknie to wygląda Na manekinie jest to szczególnie uwidocznione ponieważ jest on mniejszego rozmiaru niż ja. Łatwiej więc o zachowanie tych wszystkich linii. Ta linia sprawia wrażenie wyraźniejszej na tym etapie ponieważ jasne płótno klap wyraźnie kontrastuje z tkanina. Po obszyciu powinno sprawiać subtelniejsze wrażenie. (Załączam aktualny roll klap pierwszego garnituru z tkaniny Crispaire od Holland&Sherry przy otwartej i zapiętej marynarce dla porównania) Ciekaw jestem jak się będzie tkanina zachowywać w tej kwestii biorąc pod uwagę, że jest to dość ciężka flanela. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 10 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 Gdyby ktos byl zainteresowany relacja z przymiarki #2 to jutro ok 12.30 (13.30 polskiego czasu) bede nadawal na Instastory. Wczesniej, ok 10 (11.00) takze z Trunk Showu marek Eidos i Stoffa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 13 Marzec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Nie wiem czy ktos ogladal, ale calkiem sporo staralem sie zamieszczac z calego dnia. Mam nadzieje, ze widzieliscie cos ciekawego. Ponizej kilka zdjec z przymiarki #2: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Można wiedzieć, dlaczego akurat taki kąt kozerki? Bardziej współczesna i moim zdaniem lepiej wyglądająca jest linia łączenia bliższa poziomowi. Kwestia stylu pracowni, czy Twoje osobiste życzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 13 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 1 minutę temu, Friedman napisał: Można wiedzieć, dlaczego akurat taki kąt kozerki? Bardziej współczesna i moim zdaniem lepiej wyglądająca jest linia łączenia bliższa poziomowi. Jest to jeden z elementow charakterystycznych nie tylko samej pracowni B&Tailor, ale takze innych z regionu Azji (m.in. Japonii). Decyzje o zamowieniu u B&Tailor podejmowalem swiadomie i zawsze staram sie jak najmniej ingerowac w styl krawcow. Wielu z nich ma wypracowany swoj wyrazny, idnywidualny styl i to czyni kazdego wyjatkowym. Inna linie wykonuja np Wloscy krawcy ktorych tez uzywam. Chociaz, z tych samych powodow np. nie przepadam za krawcami Brytyjskimi. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 6 Czerwiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2017 To mialo byc juz odebranie garnituru, ale zdecydowalismy w koncu jeszcze o kilku drobnych zmianach. W talii bedzie delikatnie bardziej slim, ale najwazniejsza zmiana to dodanie troche miejsca z przodu prawego ramienia. Tam, jak zwykle, dalo sie jeszcze wyczuc uciskanie, wiec odbior, najpewniej dopiero gdzies w lipcu/sierpniu. Biorac pod uwage ze to flanela 13oz to mi sie bardzo nie spieszy ;). 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2017 Dobrze widzę (na zdjęciach z poprzedniej przymiarki), że marynarka jest bez podszewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 6 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2017 8 minut temu, Ernestson napisał: Dobrze widzę (na zdjęciach z poprzedniej przymiarki), że marynarka jest bez podszewki? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 17 Październik 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2017 Gotowe i do poczytania na blogu tez edit: zachecam do powiekszenia, szczegolnie pierwszego zdjecia i inspekcji 21 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2017 Robi wrażenie. Piękny garnitur! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 18 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2017 Fajnie jak te klapy są trochę węższe to proporcje wracają do równowagi. Gratuluje. To prawe ramię się tak do zdjęcia ułożyło ? Wydaje się że się inaczej zachowuje jak lewe doskonałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 18 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2017 14 minut temu, Dapi napisał: Fajnie jak te klapy są trochę węższe to proporcje wracają do równowagi. Gratuluje. To prawe ramię się tak do zdjęcia ułożyło ? Wydaje się że się inaczej zachowuje jak lewe doskonałe Klapy i ogolnie styl jest dokladnie ten sam co pierwszego garnituru. Wrazenie optycznie moze byc inne przez tkanine we wzor w porownaniu do gladkiej. O ktore miejsce dokladnie chodzi? Dyskomfortu o ktorym wspomnialem w tekscie nie widac, ale czuje go pod spodem prawie w kazdej marynarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 18 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2017 Dokładnie to chodziło mi o prawe ramię i te marszczenia na wysokości bicepsu i w kuli rękawa - nie wiem czy kiedykolwiek próbowałeś tą kule rękawa zrobić mniejszą ? edit: zwracam na to tylko dlatego uwagę ponieważ sam z tym "walczyłem" przez kilka realizacji - proszę nie odbieraj tego że się "czepiam". Dla ułożenia tkaniny na rękawie wydaje się że ogromne znaczenie ma ułożenie i wielkość kuli rękawa, szczególnie jak ktoś nie ma rozbudowanych bicepsów i bardzo niesymetryczną budowę ciała- tak jak ja. Ale może to tak się do zdjęcia tylko ułożyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 20 Październik 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2017 W dniu 10/18/2017 o 10:58, Dapi napisał: edit: zwracam na to tylko dlatego uwagę ponieważ sam z tym "walczyłem" przez kilka realizacji - proszę nie odbieraj tego że się "czepiam". Zaden problem. W dniu 10/18/2017 o 10:58, Dapi napisał: Dla ułożenia tkaniny na rękawie wydaje się że ogromne znaczenie ma ułożenie i wielkość kuli rękawa, szczególnie jak ktoś nie ma rozbudowanych bicepsów i bardzo niesymetryczną budowę ciała- tak jak ja. Ale może to tak się do zdjęcia tylko ułożyło Przypatrze sie dokladniej. Na razie jeszcze nie jest tak zimno zeby w nim chodzic, a i tu w Kopenhadze styl jest o wiele bardziej casualowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 28 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Na tych zdjeciach widac jak uklada sie tkanina i garnitur w ruchu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi