Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mnie urzekła ta dziewczyna, która podeszła do nas z pytaniem: "Jak się poprawnie nazywa ta chusteczka w kieszonce marynarki?"

Czyli: wiedziała, że coś jest nie halo z nazewnictwem i czuła potrzebę sprecyzowania nazwy.

W odpowiedzi rozpropagowaliśmy "poszetkę" i "brustaszę" :D

Opublikowano

Mnie urzekła ta dziewczyna, która podeszła do nas z pytaniem: "Jak się poprawnie nazywa ta chusteczka w kieszonce marynarki?"

Czyli: wiedziała, że coś jest nie halo z nazewnictwem i czuła potrzebę sprecyzowania nazwy.

W odpowiedzi rozpropagowaliśmy "poszetkę" i "brustaszę" :D

Pewnie szkola te dziewczyny z Playhouse w sztuce small-talku ;)

Opublikowano

Filip, a co powiesz na miejscówkę wynalezioną przez doktora?

Szczerze mówiąc nie do końca trzeźwo oceniam to miejsce - ale z tego co pamiętam, fajny lokal bo taki na uboczu i bardzo dużo miejsca wewnątrz - podoba mi się.

Opublikowano

Na śledziku było spokojnie. Obyło się bez mocnych trunków, za to poszły podwójne porcje ;)

Nie zgodzę się. Ja z Filipem opiliśmy jakichś Francuzów i poznaliśmy sztukmistrza z Wołgogradu, który za naszą sprawą również mógł pić na koszt żabojadów.
Opublikowano

Na śledziku było spokojnie. Obyło się bez mocnych trunków, za to poszły podwójne porcje ;)

Nie zgodzę się. Ja z Filipem opiliśmy jakichś Francuzów i poznaliśmy sztukmistrza z Wołgogradu, który za naszą sprawą również mógł pić na koszt żabojadów.

Brawo :)

Ja wyszedłem na chwilę zaczerpnąć powietrza i skończyłem w taksówce do domu. Dobrze, że teczki z kaszmirami nie zgubiłem. A niby te czeskie piwa takie słabe są ;)

Opublikowano

Mnie chciał całować jakiś Włoch ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie.

Odnośnie wypowiedzi powyżej, żałuje ja natomiast, że zalogowałem się na forum (a w zasadzie odkryłem je) dopiero po wyprowadzce z Warszawy :/.

Dwa kluby, go-go i jakaś speluna na Puławskiej, o której istnieniu nie miałem wcześniej pojęcia.

Widzę, że mamy z kolegą o nicku Immune podobne inklinacje po spożyciu ;). Co do Sogo, to chyba już zamnięte jest, więc moja marynarka klubowa zgineła w jego czeluściach bezpowrotnie :).

Wziąłeś ode mnie, jak jeszcze miałem pieniądze. A tak chciałem sobie po powrocie z urlopu uszyć marynarkę.

Niestety, tak jest z pieniędzmi w takich lokalach (a z kartą, to już w ogóle :)), kiedyś mieliśmy jakieś takie hobby z kolegami i zaliczyliśmy chyba wszystkie warszawski go-go. Jak tak myślę sobie, to według podawanych tu cen pewnie na ze dwa zamówienia u Zaremby by wystarczyło. Aż żal bierze :/. A dodatkowo kac moralny, że było się w takim miejscu.

Teraz polecę OT :/ (nawet bardzo), ale mam nadzieję na wybaczenie, z uwagi na pierwszy post :).

Szczerze mówiąc, kiedy mieszkałem w Wawie, to mijałem pracownię Zaremby codziennie w drodze do pracy i nigdy nie pomyślałem, że można tam uszyć coś wyglądającego nowocześnie. Do tej pory bawiłem się tylko w MTM, na tyle na ile finanse obciążone rozrywkowym trybem życia mi pozwalały :). Obecnie, po przeprowadzce do Wrocławia zastanawiam się czy tutaj jest jakaś pracownia krawiecka godna polecenia? Nie widziałem nic w "Przewodniku miejskim".

Opublikowano

Obecnie, po przeprowadzce do Wrocławia zastanawiam się czy tutaj jest jakaś pracownia krawiecka godna polecenia? Nie widziałem nic w "Przewodniku miejskim".

To znajdź o opisz na forum. Czekamy na pioniera.