Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 21.04.2020 o 00:15, proki1971 napisał:

Piękne , jak zawsze zreszta . Jakie to modele butów ?

Są to buty Patine, pierwsze bordowe to model 77006 a podwójne monki to 77007 :)

Jako, że obraz jest wart więcej niż tysiąc słów a ruchomy obraz to już w ogóle.. poniżej film we współpracy z Sartolane pokazujący proces malowania teczki @Sartolane :)

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

arsen od dłuższego czasu podziwiam Twoje prace :) Sama zaczęłam troszeczkę bawić się w patynowanie i chciałam podpytać, czy do wykończenia swoich prac używasz tylko kremów i past z woskiem? Czy używasz jakiejś apretury, która zamyka pory skóry i nie pozwala na brudzenie? Zastanawia mnie to ponieważ na filmach z patynowaniem obuwia widać na koniec tylko woski. Natomiast na forach skórorobów piszą, aby nakładać na produkt finisz. Jeśli możesz to napisz jakie jest Twoje zdanie i technika :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.08.2020 o 21:21, monik_a napisał:

arsen od dłuższego czasu podziwiam Twoje prace :) Sama zaczęłam troszeczkę bawić się w patynowanie i chciałam podpytać, czy do wykończenia swoich prac używasz tylko kremów i past z woskiem? Czy używasz jakiejś apretury, która zamyka pory skóry i nie pozwala na brudzenie? Zastanawia mnie to ponieważ na filmach z patynowaniem obuwia widać na koniec tylko woski. Natomiast na forach skórorobów piszą, aby nakładać na produkt finisz. Jeśli możesz to napisz jakie jest Twoje zdanie i technika :) 

Przepraszam za tak późną odpowiedź, dłuższy czas się nie logowałem tutaj. Do wykończenia używam zarówno kremów bezbarwnych (w malowaniach gdzie rozpiętość tonalna jest spora) po kremy w kolorze. Na koniec zawsze wosk, kiedyś zawsze bezbarwny ale obecnie zawsze w kolorze, przeważnie czarny wosk mirror gloss używam. Dobra skóra która przyjęła dobrze barwnik (czyli wsiąkła w skórę a nie rozlała się po powierzchni) nie będzie brudzić po wykończeniu, zarówno kremem jak i woskiem, czy też samym woskiem. Technik jest cała masa i każdy jednak robi trochę po swojemu :)

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, 

krótki i informacyjnie, gdyby ktoś był w Krakowie akurat 27 marca 2022 roku to zapraszam na wspólny trunk show z szewcem Karol Stanios.

Będę tam pokazowo malował jego parę butów :)

Karol Trunk.jpg

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.03.2022 o 15:50, arsen napisał:

Cześć, 

krótki i informacyjnie, gdyby ktoś był w Krakowie akurat 27 marca 2022 roku to zapraszam na wspólny trunk show z szewcem Karol Stanios.

Będę tam pokazowo malował jego parę butów :)

Karol Trunk.jpg

Jest relacja z tego wydarzenia?