goodall Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Hej, 2 lata temu kupiłem Meerminy Oxfordy Black Calf. Buty w żadnym razie nie były "katowane", raczej dbałem, zawsze było 2-3 dni przerwy a czasem i miesiąc. Na jednym z butów pojawiło się rozwarstwienie na czubku. Nieco mnie to niepokoi - co zatem poradzilibyście zrobić? Oddać do szewca czy może próbować reklamacje (szczerze mówiąc nie wiem na ile jest gwarancja..)? Poglądowe zdjęcia poniżej, dla porównanie wrzucam też drugi but + podeszwy (też inaczej się niszczą, na jednej popękana skóra, chyba lepiej było pokleić) Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Daj do klejenia, wyjdzie dużo taniej niż wysyłać, nawet gdyby uznali gwarancję, choć w to wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Kiedyś szewc24 pisał, że coś takiego za parę złotych można podkleić. "Popękaną" podeszwą chyba (dobrze by było, jakby ktoś bardziej obeznany w temacie się wypowiedział) nie masz się co przejmować. Meerminy mają zamknięty kanał szycia i ta popękana skóra to tylko "wierzchnia" cienka warstwa skóry naklejona na podeszwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goodall Napisano 25 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2015 Ok dzięki, czy przydałoby się pozelować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Meerminowy problem. Te buty powinny być od razu po zakupie podzelowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Buty są w bardzo dobrym stanie. Podzelować oczywiście można, ale problemu żadnego tu nie widzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2015 Jak powiedział @Whitesnake możesz je podzelować, ale jeżeli krupon na całości nie jest przetarty, to dobrą opcją może być zrobienie samych czubków skórzanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi