goodall Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Hej, 2 lata temu kupiłem Meerminy Oxfordy Black Calf. Buty w żadnym razie nie były "katowane", raczej dbałem, zawsze było 2-3 dni przerwy a czasem i miesiąc. Na jednym z butów pojawiło się rozwarstwienie na czubku. Nieco mnie to niepokoi - co zatem poradzilibyście zrobić? Oddać do szewca czy może próbować reklamacje (szczerze mówiąc nie wiem na ile jest gwarancja..)? Poglądowe zdjęcia poniżej, dla porównanie wrzucam też drugi but + podeszwy (też inaczej się niszczą, na jednej popękana skóra, chyba lepiej było pokleić) Serdecznie pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Daj do klejenia, wyjdzie dużo taniej niż wysyłać, nawet gdyby uznali gwarancję, choć w to wątpię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajac Poziomka Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Kiedyś szewc24 pisał, że coś takiego za parę złotych można podkleić. "Popękaną" podeszwą chyba (dobrze by było, jakby ktoś bardziej obeznany w temacie się wypowiedział) nie masz się co przejmować. Meerminy mają zamknięty kanał szycia i ta popękana skóra to tylko "wierzchnia" cienka warstwa skóry naklejona na podeszwę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goodall Posted November 25, 2015 Author Report Share Posted November 25, 2015 Ok dzięki, czy przydałoby się pozelować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gribojedow Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Meerminowy problem. Te buty powinny być od razu po zakupie podzelowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Buty są w bardzo dobrym stanie. Podzelować oczywiście można, ale problemu żadnego tu nie widzę. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Jak powiedział @Whitesnake możesz je podzelować, ale jeżeli krupon na całości nie jest przetarty, to dobrą opcją może być zrobienie samych czubków skórzanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts