MadMen Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Dziś 1h po pracy: buty zara socks versace garnitur vistula krawat vistula koszula wólczanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Macaroni - zestaw chyba fajny ale animacja za szybka i słabo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 @macaroni: Pierwszy raz (kiedys musi byc), ale jestem na nie. Kolorystycznie jest dobrze, chociaz marynarka moglaby miec zywszy odcien niebieskiego. Zdecydowanie nie pasuje mi koszula na spodnie, rozumiem, ze mialbyc luz, ale wyszlo bardziej niechlujnie. Marynarka sprawia wrazenie dosc luznej i w polaczeniu z wypuszczona koszula pogarsza wedlug mnie ogolne wrazenie. Probowales moze jak calosc wyglada z koszula klasycznie w spodniach? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 marynarka: Zaremba Kamiński koszula: McNeal spodnie: Kazimierz Mystkowski buty: C&J Więcej na blogu Koszula na wierzch - fantastyczna "duzy +". O marynarce, koszuli, spodniach i butach nie moge powiedziec nic, jako ze i nic nie widze z wyjatkiem takiej szybkosci ruchu, ze doslownie nie moge sie dluzej na to patrzyc i skoncentrowac sie na czymkolwiek, bo zbiera mnie na wymioty, gdy probuje sie czemus przygladac. Prosze ...nie tak szybko!!! Czy moglbys wklejac normalne zdjecia oprocz "filmiku" (2x lub 3x wolniejszego!!!) Jakie to C&J? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubas Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Panowie, zdjęcia macie na blogu http://macaronitomato.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Panowie, zdjęcia macie na blogu http://macaronitomato.blogspot.com/ Co nie przeszkadza, zeby je tutaj powtorzyc. Blog i forum, to dwie rozne rzeczy. Filmik tez jest na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 @macaroni: Pierwszy raz (kiedys musi byc), ale jestem na nie.Panowie chyba nie przeglądaliście wątku od początku. W temacie CMDNS jest co najmniej kilka stylizacji MT - choć przyznam, że tamte bardziej do mnie przemawiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 @macaroni: Pierwszy raz (kiedys musi byc), ale jestem na nie. Kolorystycznie jest dobrze, chociaz marynarka moglaby miec zywszy odcien niebieskiego. Zdecydowanie nie pasuje mi koszula na spodnie, rozumiem, ze mialbyc luz, ale wyszlo bardziej niechlujnie. Marynarka sprawia wrazenie dosc luznej i w polaczeniu z wypuszczona koszula pogarsza wedlug mnie ogolne wrazenie. Probowales moze jak calosc wyglada z koszula klasycznie w spodniach? Pozdrawiam, dsc. Zgadzam się, marynarka mogłaby być jaśniejsza. Ale takiej nie posiadam, więc radzę sobie jak mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 @macaroni: Pierwszy raz (kiedys musi byc), ale jestem na nie.Panowie chyba nie przeglądaliście wątku od początku. W temacie CMDNS jest co najmniej kilka stylizacji MT - choć przyznam, że tamte bardziej do mnie przemawiały. Ja to rozumiem w ten sposób - dsc jest po raz pierwszy na "nie" w stosunku do tego co zaprezentował macaroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Trybek dobrze mnie rozumie:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 12 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2011 Trybek dobrze mnie rozumie:) Pozdrawiam, dsc. Czyzby nie odpowiadala Ci koszula na wierzch wylozona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Trybek dobrze mnie rozumie:) Pozdrawiam, dsc. Czyzby nie odpowiadala Ci koszula na wierzch wylozona? Z pewnością Macaroni pierwszy raz zaprezentował koszulę w ten sposób, może to inspiracja Tobą Grzegorzu Jezu! ... lepiej niech tego nie robi! On ma takie ladne marynarki i jeszcze przestalby ich uzywac ... albo jedynie od "wielkiego dzwonu" zakladac! Jakis czas temu mialem "okres marynarkowo -poszetkowy". Ale doszedlem do wniosku, ze wole buto-pytania jak ciagle ... niczym mantra powtarzajace sie odpowiedzi na jedno pytanie w pracy zadawane (chyba bardziej w zwiazku z poszetka jak z marynarka) przez zbyt duza ilosc ludzi: "Wow ...jaki jestes elegancki ...jakas szczegolna okazja"? Odpowiadalem zawsze (z "zalotnym" usmiechem): "Tak, oczywiscie ... wiedzialem, ze Ciebie spotkam". Zostawilem zatem tylko jedna (zimowa lub letnia w zaleznosci od pory roku) w mej szafie odziezowo-obuwniczej, ktora wstawilem do mego pokoju w robocie, i uzywam wtedy, kiedy juz naprawde musze badz tez wychodzac na zewnatrz zapalic papierosa (jak jest chlodno). Azeby nie zawsze chodzic "w bieliznie" sprawilem sobie kilka kamizelek (waistcoat) w roznych kolorach oraz kilka w szkocka kratke (tartan), ktore zakladam na koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Witam Jest piątek i można trochę zaszaleć. Mój dzisiejszy zestaw to pastisz klasycznej elegancji w westernowym wydaniu, oczywiście stworzony dla moich potrzeb. Nie jest to jednak landrynkowa elegancja rodem z Nashvill, chociaż lubię najbardziej tradycyjną muzykę country. Nie jest to również stereotypowy wizerunek najlepiej chyba pokazany na reklamach papierosów, czy Marlboro Cowboy Man - blue jeans i kowbojski kapelusz ze skóry to nie dla mnie. Zawsze chciałem mieć spodnie w paski, niekoniecznie łowickie oczywiście. Wczoraj znalazłem sztuczkowe spodnie w pionowe paski z wysokim stanem i nawiązujące do klasyki męskiego stroju. Posłużyły one do stworzenia zestawu w klimatach Sergo Leone i spaghetti westernu. Jest to wersja light znacznie porządniejsza, niż "odrażający, brudni i źli". Karta menu zestawu: [*:22h13241] filcowy kapelusz Polkap Skoczów z wymienioną taśmą, [*:22h13241] skórzana kurtko/marynarka no name, [*:22h13241] cienki sweterek z merynosów Jasper Cohran, [*:22h13241] jedwabny dziergany szaliczek no name, [*:22h13241] spodnie Willson, [*:22h13241] czarny skórzany pasek ze srebrną klamrą no name, [*:22h13241] sztyblety/"kowbojki" Levis, [*:22h13241] skórzany plecak no name, miłego weekendu Vislav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @macaroni: Pierwszy raz (kiedys musi byc), ale jestem na nie. Kolorystycznie jest dobrze, chociaz marynarka moglaby miec zywszy odcien niebieskiego. Zdecydowanie nie pasuje mi koszula na spodnie, rozumiem, ze mialbyc luz, ale wyszlo bardziej niechlujnie. Marynarka sprawia wrazenie dosc luznej i w polaczeniu z wypuszczona koszula pogarsza wedlug mnie ogolne wrazenie. Probowales moze jak calosc wyglada z koszula klasycznie w spodniach? Pozdrawiam, dsc. Zgadzam się, marynarka mogłaby być jaśniejsza. Ale takiej nie posiadam, więc radzę sobie jak mogę. Tego się nie spodziewałem. Bez krawata i koszula wyłożona na spodnie. Widzę, że na serio zabrałeś się za wyglądanie modnie i na czasie. Chyba że to mała prowokacja z Twojej strony i odpowiedź na zarzuty o "dziadkowy" ubiór. PS Na blogu nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Blogger szaleje. Wczoraj strona wogóle się nie wyświetlała, dziś nie wyświetla się ostatni post. Mam nadzieję, że to przejściowe kłopoty. Co do zmiany stylu- myślę, że rzeczywiście ostatnio mocno ewoluuje. Nie, nie jest to odpowiedź na zarzuty o dziadkowy styl ani żadna prowokacja. Po prostu dobrze się czułem w tym zestawiem, wg mnie wygląda dobrze więc postanowiłem się nim podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 A te spodnie ze zdjęcia naprawdę są od Mystkowskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Jak najbardziej. Chciałem je uszyć u Kruszewskiego, ale nie miał czasu. Nie przyjął zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Blogger szaleje. Wczoraj strona wogóle się nie wyświetlała, dziś nie wyświetla się ostatni post. Mam nadzieję, że to przejściowe kłopoty. Co do zmiany stylu- myślę, że rzeczywiście ostatnio mocno ewoluuje. Nie, nie jest to odpowiedź na zarzuty o dziadkowy styl ani żadna prowokacja. Po prostu dobrze się czułem w tym zestawiem, wg mnie wygląda dobrze więc postanowiłem się nim podzielić. Bardzo dobrze. Taka kompozycja jest bardziej zbliżona do rzeczywistości i poszetka tak nie zwraca uwagi jak w Twoich poprzednich kompozycjach gdy byłeś wkasany i pod krawatem. Czy to początek końca krawatów w Twojej nieformalnej elegancji? Może napisz coś więcej o ewolucji Twojego stylu na blogu? Wpis retrospekcyjny byłby fajny, gdybyś porównał swoje wyobrażenia o męskiej elegancji sprzed 2 lat a tym co aktualnie myślisz. Krawat bardzo wpływa na formalność ubioru, nawet jak jest bardzo nieformalny. Problem w tym, że nieformalność krawata (knit, wełniany) zauważy tylko wąskie grono ekspertów i hobbystów, a dla ogółu społeczeństwa krawat pozostaje krawatem, czyli bardzo formalnym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Witam Jest piątek i można trochę zaszaleć. Mój dzisiejszy zestaw to pastisz klasycznej elegancji w westernowym wydaniu, oczywiście stworzony dla moich potrzeb. Nie jest to jednak landrynkowa elegancja rodem z Nashvill, chociaż lubię najbardziej tradycyjną muzykę country. Nie jest to również stereotypowy wizerunek najlepiej chyba pokazany na reklamach papierosów, czy Marlboro Cowboy Man - blue jeans i kowbojski kapelusz ze skóry to nie dla mnie. Zawsze chciałem mieć spodnie w paski, niekoniecznie łowickie oczywiście. Wczoraj znalazłem sztuczkowe spodnie w pionowe paski z wysokim stanem i nawiązujące do klasyki męskiego stroju. Posłużyły one do stworzenia zestawu w klimatach Sergo Leone i spaghetti westernu. Jest to wersja light znacznie porządniejsza, niż "odrażający, brudni i źli". Karta menu zestawu: [*:1xlbgduu] filcowy kapelusz Polkap Skoczów z wymienioną taśmą, [*:1xlbgduu] skórzana kurtko/marynarka no name, [*:1xlbgduu] cienki sweterek z merynosów Jasper Cohran, [*:1xlbgduu] jedwabny dziergany szaliczek no name, [*:1xlbgduu] spodnie Willson, [*:1xlbgduu] czarny skórzany pasek ze srebrną klamrą no name, [*:1xlbgduu] sztyblety/"kowbojki" Levis, [*:1xlbgduu] skórzany plecak no name, miłego weekendu Vislav Zestaw całkiem śmieszny, jakoś mi to wszystko nie pasuje, ale styl jest. Natomiast może zajrzałbyś do tematu muzycznego i zarekomendował jakieś country, bo to, co znam, trochę mi się przejadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 koszula: McNeal Czy koszula była skracana? Mam kilka marki McNeal (bardzo je lubię), ale w moim rozmiarze (L) są dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Jakoś marna, ale coś tam widać. Postanowiłem pobawić się w stylu tych zestawów z sartoria partenopea, tylko muszę jeszcze wynaleźć do tego kamizelkę i krawat. Póki co, taki piątkowy luz w pracy. Marynarka: Pennesi (forumowa) Koszula: Lerros Poszetka: bczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Wyszło trochę ciężko, ciemno, marynarka wydaje się przytłaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Dzisiaj taki ponury, pochmurny dzień, chciałem żeby strój odwzorowywał pogodę. Poza tym lubię takie ciemne kolory, granaty, czernie etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Myślę, że jak dobierzesz do tego co pokazałeś odpowiedni cardigan lub kamizelkę oraz krawat to odbiór Bartka będzie następnym razem zupełnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @saint benji: koszula wedlug mnie nie gra z ta marynarka, zarowno kolorystycznie jak i pod wzgledem wzoru. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi