Hargin Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 bo zaczną wówczas chodzić Holmsy i nie wiadomo z jakim nasileniem Lepszy problem znany niż nieprzewidywalny. JEst jeszcze czwarta droga... daruj sobie w tym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Fanie_dobrego na Twoim milejscu nie brałbym żadnej z tych par. Masz już kilka par trzewikòw RTW,; na Twoim milejscu uszyłbym w Polsce albo za granica. Pierwsze w kraju a potem świat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 @Hargin - ta "czwarta" droga jest chyba najsłuszniejsza, jednak muszę ją przemyśleć. @Spiryt - szycie butów to bardzo dobry pomysł, jednak, nie ukrywam, że jeżeli się na to zdecyduję, to będą to klasyczne Oxfordy lub Balmorale w w bardzo universalnych i klasycznych kolorach, czyli - brąz lub Oxblood. @Adi78 - Yanko są bardzo brane pod uwagę. Muszę to przemyśleć przez weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Naprawdę ciężki wybór, gdyż każda para ma swoje zalety. Nie ukrywam, że chętnie kupiłbym 3 pary. Najprawdopodobniej kupię Yanko i Holmes II. Zdecyduję po powrocie z zimnego Tomska - troszkę zimnego wiatru się przyda na oczyszczenie myśli i wywianie głupot z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Właśnie otrzymałem od kolegi ciekawe porównanie Radwell i Homes II 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Właśnie otrzymałem od kolegi ciekawe porównanie Radwell i Homes II Radwell maja trochę crockettowe kopyto. Podobają mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 724 super kopyto, świetnie wyglądają z pierwszej perspektywy Adam, które kopyto CJ masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Dokładnie 724 - ciekawe kopyto. Holmes II jest na 109, które bardzo lubię również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Adam, które kopyto CJ masz na myśli? 348 w wersji dla Tetbury. To jednak inne buty, ale klimat jest zachowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Poniżej Radwel w Dark Oak oraz Hatch Grain (zdjęcie z styleforum) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Ostatecznie zdecydowałem sie na Radwell!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Ostatecznie zdecydowałem sie na Radwell!!! I dobrze zrobiłeś. Bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Bardzo dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Whitesnake: To, że fan dobrego buta dokona dobrego wyboru było wiadomo od samego początku, bo praktycznie każda z rozważanych opcji była bardzo dobrym wyborem Fanie dobrego buta, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Też tak to odbieram. Poza tym, to raczej kwestia ustalenia kolejności, niż ostatecznego wyboru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Whitesnake: To, że fan dobrego buta dokona dobrego wyboru było wiadomo od samego początku, bo praktycznie każda z rozważanych opcji była bardzo dobrym wyborem Fanie dobrego buta, gratulacje! Dziękuję! Z podjętej decyzji jestem zadowolony, jednak pełna ocena może tylko nastąpić po dostarczeniu butów. Wtedy będę mógł porównać je do obecnie posiadanych Radwell wykonanych ze skóry Hatch. Dlaczego Radwell: - gdyż uwielbiam ten kolor (Oak) oraz kopyto 724 - tworzą one świetny duet. Dlaczego zdecydowałem na wstrzymanie się z Yanko? To była trudna decyzja, gdyż bardzo lubię buty tego producenta, jednak butów w kolorze granatowym mam sporo (Yanko 525 Yes Blue, Yanko 659 Navy Cordovan, Trickers Bourton Navy (skóra + zamsz), Trickers Stow (zamsz), Yanko 306 Yes Blue i C&J z niebieskiego zamszu). Dodatkowo nie jestem przekonany do kopyta, na którym są wykonane Balmorale Yanko. Uświadomiłem sobie to w pełni wczoraj, gdy zobaczyłem Balmorale na kopycie 915. Dlaczego odrzuciłem Herring Holmes II? Odrzuciłem jednak pewnie chwilowo. Buty mam zarezerwowane do końca grudnia, gdyż wybieram się do Oxfordu w grudniu i chcę zobaczyć buty na żywo, przed podjęciem decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 28 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2015 Panowie, kupiłem moje pierwsze trzewiki (Loake Hyde). Do tej pory nosiłem buty Barker, CT czy Herring. Zawsze brałem rozmiar 10 i było wszystko super. Taki też rozmiar zamówiłem trzewików. I tu rodzi się moje pytanie, może trochę głupie. Czuję, że mam drobny luz w palcach, tak z 0,5 - 1 cm. Czy taka jest po prostu przypadłość trzewików, że ze swojej natury są obszerniejsze czy powinienem zamówić rozmiar 9,5? Może to nie jest najlepsza forma pomiaru ale kiedy przykładałem ww buty do trzewików podeszwami to na długość wydawały się takie same. Z góry dzięki za (po)odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 28 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2015 Panowie, kupiłem moje pierwsze trzewiki (Loake Hyde). Do tej pory nosiłem buty Barker, CT czy Herring. Zawsze brałem rozmiar 10 i było wszystko super. Taki też rozmiar zamówiłem trzewików. I tu rodzi się moje pytanie, może trochę głupie. Czuję, że mam drobny luz w palcach, tak z 0,5 - 1 cm. Czy taka jest po prostu przypadłość trzewików, że ze swojej natury są obszerniejsze czy powinienem zamówić rozmiar 9,5? Może to nie jest najlepsza forma pomiaru ale kiedy przykładałem ww buty do trzewików podeszwami to na długość wydawały się takie same. Z góry dzięki za (po)odpowiedzi. Tak, trzewiki powinny być obszerniejsze, ale nie jest to reguła, albo inaczej - jest to reguła którą producenci lubią łamać i robią trzewiki w tęgości F. Generalnie takie buty zakładasz na chłody i powinno być miejsce na grubszą wełnianą skarpetkę. Sznurowanie powyżej kostki pozwala na lepsze trzymanie stopy więc można sobie pozwolić na luźniejsze - czytaj bardziej komfortowe dopasowanie. Decyzję niestety będziesz musiał podjąć samodzielnie, być może dopiero na pierwszych trzewikach przekonać się za pół roku, że to nie ten rozmiar. Czy ten luz, o którym piszesz to jest na boki czy na długość? Jak na boki to trzeba zjechać z rozmiarem. Zobacz jeszcze jak jest z grubszą skarpetą i jak się chodzi, czy stopa jest dobrze trzymana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriss11 Napisano 28 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2015 Na szerokość jest ok, stopa nie "goni". To na długość wydaje mi się, że są za długie. Stopa moim zdaniem jest dobrze trzymana, z tym nie ma problemu. Może zadam inne pytanie. W którym miejscu powinien być czubek dużego palca? Wiadomo, że poprzez konstrukcję buta palec nie dochodzi do czubka buta ale tak mniej więcej? Być może wszystko jest ok i taki jest urok trzewików. Tak jak pisałem są to moje pierwsze stąd moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi