Borys-Tech Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 Ja od kilku lat przy wyjazdach w tatry używam tylko niskich butów. Od kilku wyjazdów katuje Adidas Terrex Swift Solo i jak na moją stopę są świetne i przewiewne. Fakt że gdy padało to nogi mi przemokły ale takie uroki butów siatkowanych bez membran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Luty 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 5 godzin temu, rumcajs43 napisał: Jeśli dla Ciebie niskie góry to Tatry i nie masz jakiejś wybitnej tendencji do zwichnięć, to najlepiej kupić niskie, przewiewne buty. Z dzieckiem nie będziesz biegał po deszczu, a w przypadku burzy takie buty szybko wysychają. Moja rada nie kupuj ciężkich trepów z goretexem itp. Od lat chodzę po Tatrach w lekkich butach i na pewno nie wrócę do wysokich - mówimy cały czas o lecie i niskich górach. Coś w ten deseń: https://www.zalando.pl/salomon-evasion-2-aero-polbuty-trekkingowe-sa542a0b2-c11.html https://www.zalando.pl/salewa-ms-wildfire-s-gtx-polbuty-trekkingowe-s2042a018-q11.html A jak z twardością podeszwy? bo Tatry to jednak dużo skalistych ścieżek, IMO potrzeba co najmniej podeszwy o twardości B (wg klasyfikacji Meindla), a tego buty wyglądają na bardzo miękkie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 Myślę, że powiedzenie Tatry to po prostu stanowczo za mało do wyboru butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 Na Orlej perci widziałem ludzi w trampkach i dawali radę oczywiście nie popieram. Z podeszwą to zależy co kto lubi. Moje ulubione Salomony kupione za śmieszne pieniądze są twarde ergo amortyzacja jest "średnia". Podeszwa z 1 linku jest podobna do tej którą mam w swoich i jest twarda. Oczywiście cały czas piszemy o wycieczkach z dzieckiem ewentualnie standardowe wycieczki typu Rysy, czy Orla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 W zeszłym roku wyjazd w góry był na szybko (również z dzieckiem) i musiałem ratować się butami do biegania.Dało radę przeżyć ale miękkość podeszwy i przelotne opady nie sprzyjały komfortowi noszenia.Tym razem jest czas aby się przygotować ,pora kupić buty które posłużą kilka wyjazdów w sezonie letnim.Póki co myślałem o butach za kostkę ale czytając poradniki w internecie i opinie forum ,chyba lepiej będzie kupić niższe buty w stylu butów hikkingowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 14 Luty 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 6 godzin temu, Servetch napisał: Myślę, że powiedzenie Tatry to po prostu stanowczo za mało do wyboru butów. Powiedzenie "Tatry" oznacza zapewne to, co rozumie pod tym hasłem 99 % ludzi. Czyli Dolinę Kościeliską, Giewont i Czerwone Wierchy itp. Tylko totalne freaki (coś jak my, ale zamiast bespokę zafiksowani na punkcie gór :) będą przez to rozumieć akcje TOPRu, wspinaczkę górską albo zimowe wejście na Rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 12 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2019 Polecam lowa munro. Używam do nich tłuszczu dubbin, potem wosku sapphira. Nie zapominam też o impregnacji szwów bo w górach nie ma nic gorszego niż przemoczone buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi