Velahrn Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 1 godzinę temu, tryhp3 napisał: @kanko @Velahrnchyba pisał ogólnie o plecakach typu "bawełna woskowana+skóra", a nie o tym baronie. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń https://www.fantinipelletteria.de/lederrucksaecke-herren/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej.rutecki Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 10 godzin temu, kichanadeta napisał: https://www.fantinipelletteria.de/lederrucksaecke-herren/ Plecaki ładne (szczególnie podobają mi się te z klapką), ale mają te wady, które napotkałem w swoich: wąskie paski oznaczają skrajną niewygodę jak się nosi laptopa, a plecak często jest wyborem przy cięższym bagażu. Przy okazji skutecznie niszczą ubranie, żadna marynarka nie wytrzyma czegoś takiego na dłużej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń Cześć, od dłuższego czasu szukam uniwersalnych, całorocznych beżowych chino z wyższym stanem, prostymi nogawkami, najlepiej dwoma zakładkami i szlufkami w budżecie ok. 400-500 zł. Poszukiwania zacząłem od Dockersa, ale na polskich stronach nie ma nic ciekawego, a jak znalazłem coś w miarę sensownego bezpośrednio u producenta, to oczywiście nie wysyłają do krajów trzeciego świata 😉. Ogólnie regularnie przeglądam znane mi marki, ale chyba dopiero powyżej budżetu tj. Casatlantic ma ciekawe propozycje. Możecie coś polecić? Dodam, że aktualnie Berg & Berg ma też dwie opcje, ale z gramaturą 395 g/m - więc raczej nie nadadzą się na całoroczne: 1. https://bergbergstore.com/products/alfie-cotton-trousers-beige-1 2. https://bergbergstore.com/products/antonello-cotton-trousers-beige (nie wiem czy jestem gotowy na taką szerokość, ale strasznie kuszą 😉). Z góry dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń Godzinę temu, Mily napisał: Cześć, od dłuższego czasu szukam uniwersalnych, całorocznych beżowych chino z wyższym stanem, prostymi nogawkami, najlepiej dwoma zakładkami i szlufkami w budżecie ok. 400-500 zł. Poszukiwania zacząłem od Dockersa, ale na polskich stronach nie ma nic ciekawego, a jak znalazłem coś w miarę sensownego bezpośrednio u producenta, to oczywiście nie wysyłają do krajów trzeciego świata 😉. Ogólnie regularnie przeglądam znane mi marki, ale chyba dopiero powyżej budżetu tj. Casatlantic ma ciekawe propozycje. Możecie coś polecić? Dodam, że aktualnie Berg & Berg ma też dwie opcje, ale z gramaturą 395 g/m - więc raczej nie nadadzą się na całoroczne: 1. https://bergbergstore.com/products/alfie-cotton-trousers-beige-1 2. https://bergbergstore.com/products/antonello-cotton-trousers-beige (nie wiem czy jestem gotowy na taką szerokość, ale strasznie kuszą 😉). Z góry dzięki za wszelką pomoc. Według mnie nie istnieje coś takiego jak spodnie całoroczne*. Po prostu cechy spodni, które są zaletami w zimę - ciasny splot, gruby materiał - są wadami w lato. I odwrotnie - spodnie przewiewne, lekkie, doskonale sprawdzą się w lato, a będziesz w nim marznąc w zimę. Zakładam jednak, że pytasz o spodnie nazwijmy to "przejściowe" odpowiednie na pogodę 5-10-15 C. Może więc: takie lub takie W cenie 300-400 zł trudno o lepszą jakość, klasyczny krój, wysoki stan. Red Tornado to firma osobiście sprawdzona przeze mnie, bardzo dobra jakość odszycia, świetna bawełna. * jeśli poruszasz się na trasie parking podziemny--> samochód --> praca, to oczywiście zignoruj ten komentarz, wtedy i loafersy są "wygodnymi butami całorocznymi"... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 11 godzin temu, Velahrn napisał: Według mnie nie istnieje coś takiego jak spodnie całoroczne*. Po prostu cechy spodni, które są zaletami w zimę - ciasny splot, gruby materiał - są wadami w lato. I odwrotnie - spodnie przewiewne, lekkie, doskonale sprawdzą się w lato, a będziesz w nim marznąc w zimę. Zakładam jednak, że pytasz o spodnie nazwijmy to "przejściowe" odpowiednie na pogodę 5-10-15 C. Może więc: takie lub takie W cenie 300-400 zł trudno o lepszą jakość, klasyczny krój, wysoki stan. Red Tornado to firma osobiście sprawdzona przeze mnie, bardzo dobra jakość odszycia, świetna bawełna. * jeśli poruszasz się na trasie parking podziemny--> samochód --> praca, to oczywiście zignoruj ten komentarz, wtedy i loafersy są "wygodnymi butami całorocznymi"... Red tornado oczywiście znam i nawet sprawdzałem obie opcje. Pierwszą z bólem odrzuciłem przez fakturę jodełki, a druga z szelkami na zewnątrz i specyficznymi kieszeniami jakoś mi nie leży. Na bieżąco patrzę też na Brax, PRL, Ganty itp. 😉, ale posucha. Przenosząc się półkę wyżej. Co do moich opcji, są różne opinie o Berg & Berg. Czy warte są tych pieniędzy? Jak u nich z jakością? Niestety życzą sobie 15 euro za zwrot. Może jednak Casatlantic? Nie miałem okazji obcować z żadnym produktem tych marek. Z ciekawości zapytam, jak zaopatrujecie się na tak szeroki krój, jak w drugim przykładzie. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 8 godzin temu, Mily napisał: Red tornado oczywiście znam i nawet sprawdzałem obie opcje. Pierwszą z bólem odrzuciłem przez fakturę jodełki, a druga z szelkami na zewnątrz i specyficznymi kieszeniami jakoś mi nie leży. Na bieżąco patrzę też na Brax, PRL, Ganty itp. 😉, ale posucha. Przenosząc się półkę wyżej. Co do moich opcji, są różne opinie o Berg & Berg. Czy warte są tych pieniędzy? Jak u nich z jakością? Niestety życzą sobie 15 euro za zwrot. Może jednak Casatlantic? Nie miałem okazji obcować z żadnym produktem tych marek. Z ciekawości zapytam, jak zaopatrujecie się na tak szeroki krój, jak w drugim przykładzie. Pozdrawiam M To może nawet https://www.zalando.pl/levis-loose-chinosy-british-khaki-soft-le222e035-b11.html?otid=default&opc=2211 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń @MilyMożesz zerknąć na ofertę, niemieckich marek Hiltl, Brax, Meyer, MMX, Gardeur. Mają bardzo wiele modeli, jeszcze sporo slimu, ale można wyszukać bardziej klasyczne modele. Można spotkać w TK Max jak i outletach internetowych. Tylko z tych marek najlepiej kupować na wysoki wzrost rozmiary typu (98, 102, lub długość 36"+) wtedy stan jest sporo wyższy. W BestSecret jest wiele pojedynczych sztuk marki Hiltl. Może coś znajdziesz na siebie. Np. takie jak niżej w rozmiarze 94 (model ma 50). * Chino lubię miękkie, marki które wymieniałem w dużej mierze takie robią, ale akurat te niżej z wyglądu wydają się sztywne. BestSecret – Hiltl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń @tryhp3 Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Niestety na BestSecret poprzebierane rozmiary - potrzebny 46 😏 Tak jak wspomniałeś, również lubię jak chino są miękkie 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń W dniu 25.01.2025 o 22:47, Velahrn napisał: W cenie 300-400 zł trudno o lepszą jakość, klasyczny krój, wysoki stan. Red Tornado to firma osobiście sprawdzona przeze mnie, bardzo dobra jakość odszycia, świetna bawełna. * jeśli poruszasz się na trasie parking podziemny--> samochód --> praca, to oczywiście zignoruj ten komentarz, wtedy i loafersy są "wygodnymi butami całorocznymi"... Jak jest u nich z długością? Widzę że dostanę "pełną długość", ale to dość nieprecyzyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2 minuty temu, void napisał: Jak jest u nich z długością? Widzę że dostanę "pełną długość", ale to dość nieprecyzyjne. Pewnie zależy od rozmiaru. W tych drugich masz podaną tabelę. W tych pierwszych trzeba zapytać sprzedawcy, ale zgaduję że coś pdoobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń W dniu 4.01.2025 o 07:39, lubo69 napisał: Przy pomocy ekspertów z Futuro Fashion?😉 Współczuję, najpierw to, później nietrafiony rozmiar, takie uroki brytyjskich zakupów… Moja paczka dotarła równo po miesiącu. Holowanie holowaniem, ale nie uwierzę, że to rzetelna firma - rzetelne firmy nie wyłączają telefonów (no chyba że holowali za pomocą kabla telefonicznego, to przepraszam). To i ja na nich trafiłem Kiedyś już zamawiałem przez nich i poszło bez problemu. Teraz już od ponad miesiąca moja paczka jest gdzieś w ich rekach, ostatnia wiadomość była z 10.01, ze wysyłają ja następnym transportem do Polski. Teraz już nie odpisują na wiadomości, nie odbierają telefonów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń ⬆️ważne! Wężykiem, żeby już nikt więcej nie nabrał się na busiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Zgłosiłem ich na Allegro, ale co mi po ich interwencji, jeśli nie dostane samej paczki wartej więcej niż koszt usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 1 minutę temu, Servetch napisał: Zgłosiłem ich na Allegro, ale co mi po ich interwencji, jeśli nie dostane samej paczki wartej więcej niż koszt usługi. Czyżby nowe Benevento? Szkoda, wiele razy korzystałem z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 41 minut temu, Servetch napisał: Zgłosiłem ich na Allegro, ale co mi po ich interwencji, jeśli nie dostane samej paczki wartej więcej niż koszt usługi. Miałem to samo. Mnie na szczęście przysłali i właśnie po interwencji, więc może u Ciebie będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń Ale sprzedawca dalej się nie odzywa i spodni pewnie już nie dostanę. Po interwencji Allegro sprzedawca się odezwał: Cytat Wiadomość od sprzedającego ''Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość i przepraszamy za wydłużony czas odpowiedzi. Otrzymała informację ze strony brytyjskiej, że Pana paska wyjechała transportem w dniu wczorajszym, a więc powinna dotrzeć na nasz magazyn w PL jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 28 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń W dniu 27.01.2025 o 14:00, Velahrn napisał: Pewnie zależy od rozmiaru. W tych drugich masz podaną tabelę. W tych pierwszych trzeba zapytać sprzedawcy, ale zgaduję że coś pdoobnie. Widziałem ją, ale niedowierzaniem. Długość nogawek (inseam) do 30" mocno ogranicza zakupy. Ja zazwyczaj biorę 34". Ciekawe jaki wzrost ma osoba biorąca 30". Pewnie ok. 174cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń W dniu 27.01.2025 o 21:35, Servetch napisał: Po interwencji Allegro sprzedawca się odezwał: Opóźnienie pociągu może ulec zmianie. Za opóźnienie przepraszamy. Najprawdopodobniej dostaniesz swoją paczkę, ale takie jazdy odbierają jakąkolwiek radość z zakupów. Przynajmniej wiadomo, jak to działa - na Benevento działa post na naszym forum, na busiarzy interwencja Allegro. Co prawda klient w krawacie jest mniej awanturujący się, ale czasem nie ma innego wyjścia, jak awantura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 19 godzin temu, void napisał: Widziałem ją, ale niedowierzaniem. Długość nogawek (inseam) do 30" mocno ogranicza zakupy. Ja zazwyczaj biorę 34". Ciekawe jaki wzrost ma osoba biorąca 30". Pewnie ok. 174cm. Kurczaki, jak tak to przeanalizować, to faktycznie. Natomiast ja mam 180 cm, spodnie od Red Tornado (dwie pary) kupiłem w rozmiarze 34 i każde z nich podwijałem (jedne z nich całkiem sporo). Natomiast sprzedawcy na Ali są zwykle bardzo dokładni, jeśli chodzi o pomiary produktu i tutaj raczej nie powinno być błędów. Ja bym kupił na próbę i najwyżej zwrócił, zwrot jest darmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń W dniu 29.01.2025 o 09:12, lubo69 napisał: Przynajmniej wiadomo, jak to działa - na Benevento działa post na naszym forum, na busiarzy interwencja Allegro. Cytat Otrzymujemy mnóstwo przesyłek codziennie na magazyn, stąd zapewne opóźnienie i informacji au mnie w systemie że paczka weszła 30 grudnia. Do tego złożył się okres świąteczno-noworoczny, w którym transport był wstrzymany. W kolejnym transporcie, kierowcom którzy wyjechali zepsuły się samochody w trasie co spowodowało znowu opóźnienie. Jest i zepsute auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń Zapewne panie odpowiadające istnieją naprawdę, ale spokojnie mógłby je wyręczyć bot, bo tłumaczenia są według sprawdzonego schematu, coś jak pięć czy tam siedem stadiów żałoby: - popularność usługi przeszła nasze najśmielsze oczekiwania - nastąpił niezwykle rzadki, niepożądany zbieg okoliczności - mieliśmy problemy techniczne - awaria wydarzyła się w najgorszym możliwym czasie Następne w kolejce: - trudno dziś o rzetelnych podwykonawców - ciężko w Tymkraju prowadzić działalność gospodarczą -ludzie są niewdzięczni, my się staramy pomóc, a tu tylko pretensje i roszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Dżinsy w kolorze nasyconego, ciemnego granatu. Półka marki Edwin, ale jednak z wyższym stanem. Ktoś coś kojarzy? Niby Poszetka ma jakieś dżinsy, ale albo jasne albo szarawe. Ktoś może ma i może powiedzieć, jak to wygląda po kilku praniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń Może takie Jeansy Danny II indygo | Macaroni Tomato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 31 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 4 godziny temu, WojKow napisał: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Dżinsy w kolorze nasyconego, ciemnego granatu. Półka marki Edwin, ale jednak z wyższym stanem. Ktoś coś kojarzy? Niby Poszetka ma jakieś dżinsy, ale albo jasne albo szarawe. Ktoś może ma i może powiedzieć, jak to wygląda po kilku praniach? Czemu by nie Red Tornado ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi