Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 19:36, zixart napisał:

Takie jak są w Benevento

Zamów za pobraniem, najwyżej nie przyjdą :) zrobiłem u nich 4 zamówienia pobraniowe i zawsze było ok. 

Opublikowano
24 minuty temu, andreik napisał:

Kojarzycie gdzie mógłbym znaleźć taki płaszcz? Obszerny, wełniany raglan w kratę, jednorzędowy.

Labourunion_clothing_heritage_menswear_B

Kratka jest bardzo trudna do znalezienia.

Jeśli może być jodelka, to

https://www.olderbest.com/collections/annual-ring/products/1920s-brown-herringbone-tweed-balmacaan-coat

https://www.olderbest.com/collections/new-arrivals/products/lot-320-herringbone-wool-balmacaan-long-coat

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, tryhp3 napisał:

Proper Cloth?

Tak, choć pierwszą taką koszulę (również z wełny od Redy) kupiłem w Zack Roman (mieli taką opcję bardzo krótko).

Obecnie jednak u Romana tak odjechali z cenami (np. za tkaniny od Somelos wołają ponad 2k, w Proper Cloth masz za 450 zł), że pożegnałem się z kupowaniem na Niecałej i przeszedłem na online MTM.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Velahrn napisał:

Tak, widziałem to. Wygląda na okazję mimo, że podszewka pewnie poliester i cienka gramatura. Wezmęna próbę. Zamówiłem też tego Balmacaana od Chińczyków co podsyłałeś. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać na żywo. Opis i cena robią dobre wrażenie. 

Tak przy okazji. Widziałem tam kurtki N1 Deck Jacket. Wygląda na zimową ale czy macie może jakieś doświadczenia lub słyszeliście czy daje radę w naszym klimacie zimą? 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, andreik napisał:

Tak, widziałem to. Wygląda na okazję mimo, że podszewka pewnie poliester i cienka gramatura. Wezmęna próbę. Zamówiłem też tego Balmacaana od Chińczyków co podsyłałeś. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać na żywo. Opis i cena robią dobre wrażenie. 

Tak przy okazji. Widziałem tam kurtki N1 Deck Jacket. Wygląda na zimową ale czy macie może jakieś doświadczenia lub słyszeliście czy daje radę w naszym klimacie zimą? 

Ciekaw jestem, jak płaszcz z Chin prezentuje się na żywo - czekam na recenzję!

Co do N1 Jacket - powinna dać radę, chyba że jesteś strasznym zmarzluchem. 

Opublikowano
34 minuty temu, andreik napisał:

Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać na żywo

Będę wdzięczny za zdjęcia na żywo/na sobie. 

Sam chciałem model z pierwszego linku, ale zanim zwrócili mi kasę z poprzedniego zamówienia jako store credit, mój rozmiar był już wyprzedany 

Opublikowano

Szukam jakiejś fajnej, grubej koszuli flanelowej, takiej powiedzmy w stylu tych "low twist" od Proper Cloth, tylko może w bardziej przystępnym budżecie niż 180 EUR za sztukę plus shipping. 

Przyglądałem się na szybko Uniqlo, wydają się dość ciekawą, bardziej budżetową alternatywą - ktoś ma doświadczenia?

Ktoś ma jakieś inne pomysły, kierunki poszukiwań?

Opublikowano
On 12/1/2024 at 2:51 PM, andreik said:

Kojarzycie gdzie mógłbym znaleźć taki płaszcz? Obszerny, wełniany raglan w kratę, jednorzędowy.

Labourunion_clothing_heritage_menswear_B

W sensie, szukasz podobnego do tego z Labor Union tylko nie chińczyka lub brakuje rozmiaru?

https://labourunion-1986.com/collections/all-product/products/balck-check-wool-raglan-overcoat

Na Instagramie parę godzin temu wstawili post, w którym mówią, że przymierzają się do wypuszczenia trzeciego wypustu zimowej kolekcji. Niby podali 11:00 GMT i datę 06.12, ale chyba chodziło im dzisiaj (07.12). Może pojawi się coś ciekawszego

Opublikowano
9 godzin temu, ravine napisał:

W sensie, szukasz podobnego do tego z Labor Union tylko nie chińczyka lub brakuje rozmiaru?

https://labourunion-1986.com/collections/all-product/products/balck-check-wool-raglan-overcoat

Na Instagramie parę godzin temu wstawili post, w którym mówią, że przymierzają się do wypuszczenia trzeciego wypustu zimowej kolekcji. Niby podali 11:00 GMT i datę 06.12, ale chyba chodziło im dzisiaj (07.12). Może pojawi się coś ciekawszego

W sensie nie tego chińczyka bo nie widziałem o nich za wiele pozytywnych opinii i zwroty są na własną rękę i koszt do Chin. Szkoda bo asortyment wygląda bardzo fajnie. Masz z nimi jakieś doświadczenia? 

Opublikowano
2 godziny temu, andreik napisał:

W sensie nie tego chińczyka bo nie widziałem o nich za wiele pozytywnych opinii i zwroty są na własną rękę i koszt do Chin. Szkoda bo asortyment wygląda bardzo fajnie. Masz z nimi jakieś doświadczenia? 

Kurczę, nie wiem o jakim "Chinczyku" teraz mówisz.

Opublikowano
2 hours ago, andreik said:

Fakt - nie ma zbyt wielu recenzji nigdzie, nie mówiąc już o swoich własnych.  No i trafna uwaga o zwrotach. Na Styleforum jest czasem wymieniany właśnie Labour Union obok Bronsona czy Olderbest. Możesz też spytać w The Overcoat Thread właśnie tam (na temat innych marek) gdyby dalsze poszukiwania nie przyniosły skutku.

edit: dla wciąż  zainteresowanych wleciał trzeci drop kolekcji jesień zima na labour union

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Velahrn napisał:

Kurczę, nie wiem o jakim "Chinczyku" teraz mówisz.

Odpisywałem w sprawie Labour Union. Stamtąd jest plaszcz, który wrzuciłem jako przykład ale sam sprzedawca, póki co wydaje się niepewny. Natomiast zamówiłem na próbę tego Balmacaana z Olderbest. 

Opublikowano
4 godziny temu, andreik napisał:

Odpisywałem w sprawie Labour Union. Stamtąd jest plaszcz, który wrzuciłem jako przykład ale sam sprzedawca, póki co wydaje się niepewny. Natomiast zamówiłem na próbę tego Balmacaana z Olderbest. 

OK, bo się już trochę Chińczyków na forum porobiło, i nawet ja przestaje łapać, o którym teraz mówimy xD

• Like 1
Opublikowano
14 hours ago, andreik said:

Znalazłem wpis na blog u Dereka Guy'a gdzie jest sekcja o Labour Union -

https://dieworkwear.com/2022/03/11/six-more-new-brands-im-watching

Nieco to legitymizuje sklep w moich oczach ale jeszcze się zastanawiam.

Opublikowano
11 godzin temu, ravine napisał:

Znalazłem wpis na blog u Dereka Guy'a gdzie jest sekcja o Labour Union -

https://dieworkwear.com/2022/03/11/six-more-new-brands-im-watching

Nieco to legitymizuje sklep w moich oczach ale jeszcze się zastanawiam.

Firma prawie na pewno jest legitna, ale politykę zwrotów mają koszmarną. Wysyłka do Chin na własny koszt vs darmowy zwrot w każdej Żabce (Aliexpress) vs zwrot w każdej Żabce za 5 dolarów (Bronson, Olderbest).

• Like 2