Jump to content

Vittoria Fluido - Napoli

p_b
 Share

Recommended Posts

Świetne dopasowanie, bardzo ładna koszula. Mam tylko pytanie (nie znam się na szyciu, być może głupie) o spasowanie wzorów - na szóstym zdjęciu widać jak dosyć mocno rozjeżdżają się paski  na łączeniu między rękawem a ramieniem. Czy można było tego uniknąć, czy po prostu nie da się tego zrobić lepiej?

Tkaninę wybierałem z dostępnych na miejscu - nie miałem czasu chodzić za tkaninami. Następnym razem kupię gdzieś w Neapolu, wiem, że tkaniny można nabyć u Salvatore Piccolo przy Via Chiaia. Poza tym warto się rozejrzeć, sklepów zajmujących się tkaninami jest całkiem sporo.

Do do realizacji - myślę, że jeśli jesteś tam na 4-5 dni to spokojnie da się zamówienie zamknąć. U mnie trwało to dłużej ale nie miałem ciśnienia na szybką realizację.

Odnośnie pytania Zająca - idealne spasowanie jest niemożliwe, rękaw jest ciut szerszy niż wycięcie do którego wchodzi. Inna kwestia, że w koszulach spasowanie wzorów, przynajmniej dla mnie, nie jest aż tak istotne.

• Upvote 2

To co widać na dole kołnierza to nie stebnowanie, tylko wszycie. Nad szwem ręcznym, ciut wyżej rzeczywiście jest także jeden maszynowy (z tym że z drugiej strony kołnierza, od wewnątrz, tego maszynowego już nie ma).

Przypuszczam, że rozstrzał cenowy jest dość duży, ja za swoją koszulę z materiałem płaciłem EUR 140.

Nie jest łatwo trafić, polecam kontakt mailowy w celu uzgodnienia dokładnego czasu wizyty. Adres email dostępny na stronie internetowej podanej przez jednego z kolegów powyżej. Jeżeli ktoś jest zdecydowany to dysponuję również numerel telefonu, ale ten podam wyłącznie na priv.

Trafiłem tam z polecenia jednego z zaprzyjażnionych użytkowników styleforum. 

• Upvote 1

• 11 months later...