Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. p_b Napisano 27 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 W przeszłości Vittoria szyła dla Rubinaccich, obecnie przyjmuje w swojej pracowni niedaleko lotniska w Neapolu. Niesamowicie pogodna osoba, szycie tam to sama przyjemność. W razie problemów językowych na miejscu jest syn, który tłumaczy. Co do produktu - myślę, że zdjęcia mówią same za siebie, rewelacyjne detale, jakość wykonania i dopasowanie. Większość elementów koszuli jest wszyta ręcznie, choć możliwe jest też wszycie maszynowe i będzie to miało wpływ na cenę. Pierwsza przymiarka możliwa dzień po zdjęciu miary, jeżeli ktoś nie ma czasu czekać to możliwa przesyłka gotowej koszuli kurierem. Materiał proponuję kupić w Neapolu, wybór na miejscu jest dość ograniczony. Polecam, na pewno odwiedzę zakład następnym razem kiedy będę we Włoszech. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ładnie to wygląda, a koszula faktycznie jest szyta "na miarę", a nie tylko "według wzoru". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Koszula piekna, typowo Neapolitanska robota, gratulacje. Przy pierwszej wizycie w Neapolu na pewno ich odwiedze strone maja nie najgorsza jak na wloska manufakture : http://vittoriafluid.weebly.com/store/c1/Prodotti_in_primo_piano.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ładnie to wygląda. Ile trwała realizacja? Mógłbyś napisać coś o tkaninie - jaki producent albo pod jakim adresem ją kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Świetne dopasowanie, bardzo ładna koszula. Mam tylko pytanie (nie znam się na szyciu, być może głupie) o spasowanie wzorów - na szóstym zdjęciu widać jak dosyć mocno rozjeżdżają się paski na łączeniu między rękawem a ramieniem. Czy można było tego uniknąć, czy po prostu nie da się tego zrobić lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 27 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Tkaninę wybierałem z dostępnych na miejscu - nie miałem czasu chodzić za tkaninami. Następnym razem kupię gdzieś w Neapolu, wiem, że tkaniny można nabyć u Salvatore Piccolo przy Via Chiaia. Poza tym warto się rozejrzeć, sklepów zajmujących się tkaninami jest całkiem sporo. Do do realizacji - myślę, że jeśli jesteś tam na 4-5 dni to spokojnie da się zamówienie zamknąć. U mnie trwało to dłużej ale nie miałem ciśnienia na szybką realizację. Odnośnie pytania Zająca - idealne spasowanie jest niemożliwe, rękaw jest ciut szerszy niż wycięcie do którego wchodzi. Inna kwestia, że w koszulach spasowanie wzorów, przynajmniej dla mnie, nie jest aż tak istotne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Piękna koszula ze świetnymi detalami. Zaszewki na plecach to część zamówienia, czy trzeba było dotaliować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 27 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Zaszewki są u Vittorii standardowym elementem koszuli, nie prosiłem o nie, ani nie było konieczności dotaliowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Dlaczego koszula nie ma dzielonego karczku? Podobno w koszulach bespoke to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 28 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Wszystkie detale uzgadniane są przed uszyciem, jeżeli masz potrzebę uszycia z dzielonym karczkiem to jestem pewien, że dla Vittorii nie będzie to problemem. Ja świadomie takiego wymogu nie postawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Koszula wyglada swietnie! Jestem pelen uznania! Czy dobrze widze, ze kolnierz jest wszyty maszynowo, tylko stebnowanie jest reczne? Moglbys zdradzic, jaki jest przedzial cenowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 28 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 To co widać na dole kołnierza to nie stebnowanie, tylko wszycie. Nad szwem ręcznym, ciut wyżej rzeczywiście jest także jeden maszynowy (z tym że z drugiej strony kołnierza, od wewnątrz, tego maszynowego już nie ma). Przypuszczam, że rozstrzał cenowy jest dość duży, ja za swoją koszulę z materiałem płaciłem EUR 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Dzieki za odpowiedz, to wiele wyjasnia. Czy do zakladu jest latwo trafic? Na stronie nie ma dokladnego adresu, a streetview nie jest zbyt pomocne. Z ciekawosci, jak tam trafiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 6 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Nie jest łatwo trafić, polecam kontakt mailowy w celu uzgodnienia dokładnego czasu wizyty. Adres email dostępny na stronie internetowej podanej przez jednego z kolegów powyżej. Jeżeli ktoś jest zdecydowany to dysponuję również numerel telefonu, ale ten podam wyłącznie na priv. Trafiłem tam z polecenia jednego z zaprzyjażnionych użytkowników styleforum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. p_b Napisano 14 Lipiec 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Kilka koszul z mojego zamówienia z kwietnia, tkanina to DJA, dostarczona tym razem przeze mnie. Biała jest nieprawdopodobna, gdybym nie wiedział, że to 100% bawełny to pomysłałbym, że jedwab. Jak zwykle wykonanie, detale i dopasowanie na najwyższym możliwie poziomie. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. p_b Napisano 19 Lipiec 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 I jeszcze fotka koszuli po całym dniu noszenia. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 @p_b, dałbym drugiego plusa za minecrafta ale się nie da;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi