Velahrn Napisano 8 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, StanislawK napisał: Ale, pomijając oczywiste kwestie odpowiedniego obchodzenia się z takimi koszulkami dzianinowymi - podczas prania czy suszenia, i fakt, iż wełna sama w sobie ma większą wartość od bawełny, to jaki jest praktyczny sens noszenia takich wyrobów, które są kilkukrotnie droższe? Wełna nie łapie zapachów, nie nasiąka potem (brak efektu "mokrej szmaty" przy ciele), jest ciepła nawet gdy jest mokra (dlatego mówimy, że jest termoaktywna), szybko schnie. Jako tzw. pierwsza warstwa podczas aktywności fizycznej sprawdza się znakomicie, bawełna za to - fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 8 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, StanislawK napisał: które są kilkukrotnie droższe? Jeśli porównasz w ramach jednej marki to ceny są tylko trochę wyższe. Granatowa męska koszulka polo z wełny merino - 399 zł Męska koszulka polo w kolorze białym z bawełny z jedwabiem - 399 zł Męska koszulka polo w kolorze granatowym - 299 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu 47 minut temu, Velahrn napisał: Jako tzw. pierwsza warstwa podczas aktywności fizycznej sprawdza się znakomicie, bawełna za to - fatalnie. Kiedyś próbowałem bielizny z wełny Merino i było to dla mnie przykre doświadczenie . Drapało , swędziało i gdy zdejmowałem dopiero była ulga . Wolę najtańszą bawełnę bezpośrednio na ciało , niż najdroższą wełnę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu 28 minut temu, Manul napisał: Kiedyś próbowałem bielizny z wełny Merino i było to dla mnie przykre doświadczenie . Drapało , swędziało i gdy zdejmowałem dopiero była ulga . Wolę najtańszą bawełnę bezpośrednio na ciało , niż najdroższą wełnę . W moim przypadku drapie mnie tylko zwykła wełna. Natomiast nie odczuwam tego w przypadku merino. Bieliznę tego typu ubieram w sumie o kazdej porze roku i zazwyczaj na kilka/kilkanaście godzin, ponieważ często chodzę w góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrAeonam Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu A jakie koszulki polo z wełny merino możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi