Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Gocławianin napisał:

@Michaś poszukaj na necie butów typu monkey shoes/boots. Stylistycznie podobne do tych podlinkowanych. Swego czasu sporo modeli monkey miał w swojej ofercie ich Trickers (teraz na ebay). Pojedyncze egzemplarze miał także Heinrich Dinkelacker (obie marki słyną z b.d. jakości), czy nps solovair (tańsze i jakościowo chyba gorsze od ww.)

Dzięki, poszukam troszkę po tej nazwie. Niemniej jednak te trickersy nadal dla mnie zbyt takie dystyngowane są w odbiorze.

Ja czyszczę te podeszwy na bieżąco . Wygląda to tak,  jak gdyby ten brud wniknął w strukturę tej gumy. Nigdy więcej takich podeszew. Mam i miałem sporo sztuk różnych modeli Trickers i bliski kontakt z tymi butami odmitologizował u mnie tę markę . Ze względu na zastosowaną konstrukcję buty Bourton / Stow i wszystkie pokrewne , są sztywne i twarde. Z pewnością nie są to dla mnie wygodne buty. W tych niby obszernych fasonach zawsze kupowałem true size i ciągle było coś nie tak . Osobiście nie polecam . Niewygodne i drogie

4 minuty temu, Manul napisał:

Ja czyszczę te podeszwy na bieżąco . Wygląda to tak,  jak gdyby ten brud wniknął w strukturę tej gumy. Nigdy więcej takich podeszew. Mam i miałem sporo sztuk różnych modeli Trickers i bliski kontakt z tymi butami odmitologizował u mnie tę markę . Ze względu na zastosowaną konstrukcję buty Bourton / Stow i wszystkie pokrewne , są sztywne i twarde. Z pewnością nie są to dla mnie wygodne buty. W tych niby obszernych fasonach zawsze kupowałem true size i ciągle było coś nie tak . Osobiście nie polecam . Niewygodne i drogie

Dokładnie o to mi chodziło. Nie o to by sugerować że zbyt długo zwlekasz z czyszczeniem, tylko o to że z czasem ten brud jakby właśnie wsiąka w strukturę tak czy siak. U mnie właśnie tak było. Co do opinii o trickersach to wow dobrze wiedzieć bo bourtony zawsze mi się podobały. Na szczęście w trzewikach postawiłem na Cheaney, może będą wygodniejsze (mają przyjść w czwartek od pana śledzia).