Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupowałem tam koszulę Kiton, napisałem z prośbą o wymiary, odpowiedzieli w ciągu godziny. Prowizji za polecanie sklepu nie mam, dzielę się - jak sam pisałeś - doświadczeniem:)

Barba jest też na Yoox (ale tu jeszcze gorzej z wymiarami) i w wielu innych włoskich outletach.

• Oceniam pozytywnie 1

10 minut temu, lubo69 napisał:

Kupowałem tam koszulę Kiton, napisałem z prośbą o wymiary, odpowiedzieli w ciągu godziny. Prowizji za polecanie sklepu nie mam, dzielę się - jak sam pisałeś - doświadczeniem:)

Barba jest też na Yoox (ale tu jeszcze gorzej z wymiarami) i w wielu innych włoskich outletach.

Zaraz ich w takim razie zaatakuję na privie. Dzięki. Ja ten sklep chyba kojarzę jako jednego ze sponsorów Styleforum, także nie podejrzewam tutaj o afiliację :D

Mam jeszcze pytanie związane z płaszczem z Oscara Jacobsona. Na zdjęciach tkanina wygląda na dość grubą, ale na jej krańcach widać jakby szew lub łączenie dwóch płatów tkaniny. Możliwe to że zamiast z jednolitego płata wełny płaszcz jest uszyty z jakby cieńszej tkaniny ale podwojonej? 

5 godzin temu, lubo69 napisał:

Velasca nie znam, z opisu i zdjęć wygląda dobrze. Jeśli chodzi o „eleganckie” koszule z denimu i flaneli, polecam: Mazzarelli, Finamore, Borriello, Borelli, 100 hands, Barba. Wiele z nich jest tu:

https://www.michidamato.com/collections/camicie?filter.v.availability=1&filter.v.option.color=BLU&page=3&sort_by=created-descending
jeśli zaś chodzi o workwear, z pewnością zaraz @Velahrnzaproponuje jakiegoś Bronsona czy innego Eastwooda🙂

Zostałem wywołany, więc jestem

Co do koszul, to ja od ponad roku zamawiam wyłącznie te na miarę od Proper Cloth - i tak, mają tez flanele i denimy (dziesiątki tkanin). Swoją droga, niezbyt lubię denim na tkaninę koszulową, jest zbyt ciasno tkanin. Dużo lepiej sprawdza się tu chambray.

Natomiast jakby ktoś miał ochotę na dobrego chińczyka, to np. popatrzcie na te

https://www.olderbest.com/collections/long-sleeve-shirts

M3_4961e377-45e4-4157-b08b-b2151ab5a328.

2_1_5c7df29f-1c85-49cc-b48d-08124116095d

(powyżej bardzo fajna konstrukcja pleców, reprodukcja tzw. Hercules shirt,, miała jakoby dawać większa wytrzymałośc koszuli i lepszą swobodę ruchów)

20231225-160749.jpg?v=1703491715

2_d3b40d38-fded-4f0d-9118-569c3aea94fe.j

A w powyższych już idą w full western style, bez brania jenców.

• Like 1

Dobra odpuszczam sklep isuIT. Takie info dostałem z supportu prosząc o wymiary:

Dear Michał,

there are no measures for the shirts, we cannot take them cause we do not open them

Yours Sincerely,
Ferdinando

zaczaję się na tą z Velasca Milano jak wróci do magazynu

No cóż, rok temu nie robili problemu:

Dear Lukasz,
here the measurements:

19" shoulders
21.5" chest
26.5" sleeve length
31" total length

Best regards,
Claudia

Nie mam Barby, więc nie pomierzę swojej.

Jak dowodzi przypadek Otrium, powyżej pewnej wysokości rabatu, brak wymiarów nie przeszkadza;)

23 godziny temu, Velahrn napisał:

Swoją droga, niezbyt lubię denim na tkaninę koszulową, jest zbyt ciasno tkanin.

Koszula denimowa może być gruba jak typowe jeansy. Niektóre z niską gramaturą dobrze się nosi przez większość część roku.

16 minut temu, tryhp3 napisał:

Koszula denimowa może być gruba jak typowe jeansy.

Tak! Zestawik: T-shirt 17.5oz🤪, koszula 13oz i bluza 24.3oz🤯 i nie możesz ruszyć ręką, jak ja w mojej kurtce z konia. A propos: sprzedam kurtkę.

Wonderlooper66b0cb8ed9fae566b0cb8eda15d.3381390166b0cb8eda15d.jpg.thumb.webp.601422130c085d479c2304a8c136b791.webpWell-Made-Essentials-Denim-Shirt-Buying-Guide-Indigofera-29-Hand-Dip-Copeland-Franklin-and-Poe-Front-edited.thumb.webp.b2d19de54ea35794fd96e9bbdf1321da.webp

Wonderlooper6707c4bdc4bd076707c4bdc4fe1.802438026707c4bdc4fe1.jpg.thumb.webp.47a78b60743df8b1417239ed06e1bef0.webp

• Like 2

7 minut temu, Michaś napisał:

Kurtka z konia w której nie można ruszyć ręką? Brzmi dobrze xd

6 minut temu, Michaś napisał:

Widziałem filmik jak Iron Snake ubiera ta bluzę z wonder loopera. Paskudnie się to układa. 

Z reguły takie rzeczy "paskudnie się układają" tylko kiedy są nowe.

1 minutę temu, Dyjamentowski napisał:

Zara zrobiła kolekcję Zara x Nanushka i z przykrością stwierdzam, że mnie dwa artykuły korcą: płaszcz i sweter.

Sweter fajny, ale zatrzaski gorsze.

39 minut temu, lubo69 napisał:

Zamawiałem kilkakrotnie, odsyłałem raz, żadnych dodatkowych kosztów. Wysyłki są z Włoch. To ta sama firma co Yoox.

Możesz napisać jaka firma kurierska obsługiwała przesyłkę? Zawsze wybieram punkt dostawy inny niż dom i DHL oraz DPD nigdy nie robią z tym problemów. W przeciwieństwie do Fedex, który w moim mieście to dno.