Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Ale dobić się do jakiegoś sensownego size chart’a tych koszul, który mówiłby więcej niż szerokość ramion i długość rękawa to jest chyba niemożliwe. Customer experience nie zachęca do kupna delikatnie mówiąc xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Kupowałem tam koszulę Kiton, napisałem z prośbą o wymiary, odpowiedzieli w ciągu godziny. Prowizji za polecanie sklepu nie mam, dzielę się - jak sam pisałeś - doświadczeniem:) Barba jest też na Yoox (ale tu jeszcze gorzej z wymiarami) i w wielu innych włoskich outletach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 10 minut temu, lubo69 napisał: Kupowałem tam koszulę Kiton, napisałem z prośbą o wymiary, odpowiedzieli w ciągu godziny. Prowizji za polecanie sklepu nie mam, dzielę się - jak sam pisałeś - doświadczeniem:) Barba jest też na Yoox (ale tu jeszcze gorzej z wymiarami) i w wielu innych włoskich outletach. Zaraz ich w takim razie zaatakuję na privie. Dzięki. Ja ten sklep chyba kojarzę jako jednego ze sponsorów Styleforum, także nie podejrzewam tutaj o afiliację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Mam jeszcze pytanie związane z płaszczem z Oscara Jacobsona. Na zdjęciach tkanina wygląda na dość grubą, ale na jej krańcach widać jakby szew lub łączenie dwóch płatów tkaniny. Możliwe to że zamiast z jednolitego płata wełny płaszcz jest uszyty z jakby cieńszej tkaniny ale podwojonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 5 godzin temu, lubo69 napisał: Velasca nie znam, z opisu i zdjęć wygląda dobrze. Jeśli chodzi o „eleganckie” koszule z denimu i flaneli, polecam: Mazzarelli, Finamore, Borriello, Borelli, 100 hands, Barba. Wiele z nich jest tu: https://www.michidamato.com/collections/camicie?filter.v.availability=1&filter.v.option.color=BLU&page=3&sort_by=created-descending jeśli zaś chodzi o workwear, z pewnością zaraz @Velahrnzaproponuje jakiegoś Bronsona czy innego Eastwooda🙂 Zostałem wywołany, więc jestem Co do koszul, to ja od ponad roku zamawiam wyłącznie te na miarę od Proper Cloth - i tak, mają tez flanele i denimy (dziesiątki tkanin). Swoją droga, niezbyt lubię denim na tkaninę koszulową, jest zbyt ciasno tkanin. Dużo lepiej sprawdza się tu chambray. Natomiast jakby ktoś miał ochotę na dobrego chińczyka, to np. popatrzcie na te https://www.olderbest.com/collections/long-sleeve-shirts (powyżej bardzo fajna konstrukcja pleców, reprodukcja tzw. Hercules shirt,, miała jakoby dawać większa wytrzymałośc koszuli i lepszą swobodę ruchów) A w powyższych już idą w full western style, bez brania jenców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Dobra odpuszczam sklep isuIT. Takie info dostałem z supportu prosząc o wymiary: Dear Michał, there are no measures for the shirts, we cannot take them cause we do not open them Yours Sincerely, Ferdinando zaczaję się na tą z Velasca Milano jak wróci do magazynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s No cóż, rok temu nie robili problemu: Dear Lukasz, here the measurements: 19" shoulders 21.5" chest 26.5" sleeve length 31" total length Best regards, Claudia Nie mam Barby, więc nie pomierzę swojej. Jak dowodzi przypadek Otrium, powyżej pewnej wysokości rabatu, brak wymiarów nie przeszkadza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Ja tam nie lubię takich logistycznych przygód i męki żeby dostosować coś co mi nie siedzi ale było w okazyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 23 godziny temu, Velahrn napisał: Swoją droga, niezbyt lubię denim na tkaninę koszulową, jest zbyt ciasno tkanin. Koszula denimowa może być gruba jak typowe jeansy. Niektóre z niską gramaturą dobrze się nosi przez większość część roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 16 minut temu, tryhp3 napisał: Koszula denimowa może być gruba jak typowe jeansy. Tak! Zestawik: T-shirt 17.5oz🤪, koszula 13oz i bluza 24.3oz🤯 i nie możesz ruszyć ręką, jak ja w mojej kurtce z konia. A propos: sprzedam kurtkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Kurtka z konia w której nie można ruszyć ręką? Brzmi dobrze xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Widziałem filmik jak Iron Snake ubiera ta bluzę z wonder loopera. Paskudnie się to układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Zara zrobiła kolekcję Zara x Nanushka i z przykrością stwierdzam, że mnie dwa artykuły korcą: płaszcz i sweter. Panowie, czemu nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 7 minut temu, Michaś napisał: Kurtka z konia w której nie można ruszyć ręką? Brzmi dobrze xd 6 minut temu, Michaś napisał: Widziałem filmik jak Iron Snake ubiera ta bluzę z wonder loopera. Paskudnie się to układa. Z reguły takie rzeczy "paskudnie się układają" tylko kiedy są nowe. 1 minutę temu, Dyjamentowski napisał: Zara zrobiła kolekcję Zara x Nanushka i z przykrością stwierdzam, że mnie dwa artykuły korcą: płaszcz i sweter. Sweter fajny, ale zatrzaski gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 17 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 17 godzin temu Czy ktoś może napisać jak wygląda kwestia cła i dodatkowych opłat (VAT) za zakupy w MR PORTER? Czy w ogóle jest jakaś "kwestia"? Z tego co czytałem, firma ma siedzibę m. in. w UK i USA, stąd pytanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, metius napisał: Czy ktoś może napisać jak wygląda kwestia cła i dodatkowych opłat Powinny być uwzględnione w cenie zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 15 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 15 godzin temu 11 minut temu, papiez_ napisał: Powinny być uwzględnione w cenie zakupu. Tylko czy to uwzględnia też w ewentualnych zwrotach pokrycie kosztów tych opłat. Mr Porter deklaruje darmowe zwroty i się zastanawiam, czy to jest tak bezproblemowe jak się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 14 godzin temu Zamawiałem kilkakrotnie, odsyłałem raz, żadnych dodatkowych kosztów. Wysyłki są z Włoch. To ta sama firma co Yoox. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 14 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 14 godzin temu 39 minut temu, lubo69 napisał: Zamawiałem kilkakrotnie, odsyłałem raz, żadnych dodatkowych kosztów. Wysyłki są z Włoch. To ta sama firma co Yoox. Możesz napisać jaka firma kurierska obsługiwała przesyłkę? Zawsze wybieram punkt dostawy inny niż dom i DHL oraz DPD nigdy nie robią z tym problemów. W przeciwieństwie do Fedex, który w moim mieście to dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 13 godzin temu Raz UPS, raz DHL. Z Yoox jest zawsze UPS, więc to jest chyba ich opcja domyślna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi