Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

MacD, a może krótka refleksja nad Twoim pytaniem?

Chcesz dobrać kolor kremu do butów przy pomocy zdjęć i monitorów?

Oto co musisz uwzględnić w takiej sytuacji

- ktoś robi zdjęcie aparatem słoikowi z kremem - jego aparat interpretuje (albo zniekształca) rzeczywiste kolory, to samo robi grafik obrabiający zdjęcia i na końcu Twój monitor

- Ty robisz zdjęcie butów - oświetlone są byle jak (prawdopodobnie lampą aparatu w telefonie), Twój aparat interpretuje kolory, dodajesz jeszcze info, że w rzeczywistości kolory są cieplejsze (czyli jaki kolor mają buty)?

Nasze monitory mają jeszcze inne ustawienia i także inaczej mogą wyświetlać kolory kremów i butów (ale to nie istotne,  bo są w rzeczywistości mają cieplejszy kolor).

I co z mamy tym zrobić?

Zamów u Saphira kartę kolorów i dobierzesz kolor na podstawie wydrukowanych wzorników.

Wiem, że takie doradzanie przez internet może być mało miarodajne.

Zadałem to pytanie by uzyskać parę odpowiedzi, które mogą mnie nakierować a nie jednoznacznie mówić "tak to ten kolor"

Przejrzałem kartę kolorów na stronie i ostatecznie wziąłem mahoniowy (wcześniej do przeoczyłem, wydaje się pasować idealnie).

Tieandi, czy to koniecznie musi być przeróbka w salonie Bytomia? Jeżeli nie to polecam do przeróbek p. Mazura z Chmielnej. Nie mam porównania do innych krawców, ale zawsze byłem zadowolony z przeróbek (np. taliowanie, prasowanie klap, przeszycia guzików, skracanie rękawów), ceny wydają mi się racjonalne.

• Oceniam pozytywnie 1

Czy skrócenie paska (gładka skóra) od zegarka jest dobrym pomysłem? Pasek jest za długi o ok 3 cm. Nie stanowi dla mnie wartości sentymentalnej i mogę kupić nowy.

Czy ktoś z Warszawy mógłby mi polecić zegarmistrza (cena usługi jest dla mniej jednym z istotnych czynników) do "odświeżenia" zegarka? Zegarek to pamiątkowy, stary SEIKO.

O dokładnie takiej pikowanej kurtki szukałem :) Aczkolwiek cena w sieci trochę powala

http://www.zalando.pl/barbour-bardon-quilts-kurtki-outdoor-niebieski-ba222d00j-503.html

Tu jest rozsądniej i jeszcze minus 15%:

http://www.countryattire.com/barbour-men-s-bardon-quilt-jacket-navy-mqu0068ny71-d3774.html

Edit: tu fajne video pokazujące wszystkie ficzery:

http://www.e-outdoor.co.uk/859319/products/barbour_bardon_mens_quilted_jacket.aspx

(zaraz nas zbanują za dyskusje o poliestrowej kurtce :ph34r: )

czy ktos z forumowiczow orientuje sie jakie sa odpowiedniki polskich Vistula i Bytom w angli? 

chodzi mi o cos z sredniej polki, nic eksluzywnego. Chodzi mi dokladnie o koszule i marynarki.

Myslicie ze mozna sie spodziewac cen nizszych niz w Polsce?

i pytanko drugie. Gdzie w angli warto sie rozgladac za butami? Rowniez, nie chodzi mi o nic eksluzywnego. W Polsce szuklabym pewnie butow za ok300zl, czy za 60funtow da sie znalesc cos przyzwoitej jakosci?