MacDermot Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 @Misza. Nie uraziło mnie to ale jakieś małe uzasadnienie by się przydało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 MacD, a może krótka refleksja nad Twoim pytaniem? Chcesz dobrać kolor kremu do butów przy pomocy zdjęć i monitorów? Oto co musisz uwzględnić w takiej sytuacji - ktoś robi zdjęcie aparatem słoikowi z kremem - jego aparat interpretuje (albo zniekształca) rzeczywiste kolory, to samo robi grafik obrabiający zdjęcia i na końcu Twój monitor - Ty robisz zdjęcie butów - oświetlone są byle jak (prawdopodobnie lampą aparatu w telefonie), Twój aparat interpretuje kolory, dodajesz jeszcze info, że w rzeczywistości kolory są cieplejsze (czyli jaki kolor mają buty)? Nasze monitory mają jeszcze inne ustawienia i także inaczej mogą wyświetlać kolory kremów i butów (ale to nie istotne, bo są w rzeczywistości mają cieplejszy kolor). I co z mamy tym zrobić? Zamów u Saphira kartę kolorów i dobierzesz kolor na podstawie wydrukowanych wzorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Wiem, że takie doradzanie przez internet może być mało miarodajne. Zadałem to pytanie by uzyskać parę odpowiedzi, które mogą mnie nakierować a nie jednoznacznie mówić "tak to ten kolor" Przejrzałem kartę kolorów na stronie i ostatecznie wziąłem mahoniowy (wcześniej do przeoczyłem, wydaje się pasować idealnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 I bardzo dobrze. Mahoń ma odcień lekko czerwony, co dodaje barwie ciepła - powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Tieandi, czy to koniecznie musi być przeróbka w salonie Bytomia? Jeżeli nie to polecam do przeróbek p. Mazura z Chmielnej. Nie mam porównania do innych krawców, ale zawsze byłem zadowolony z przeróbek (np. taliowanie, prasowanie klap, przeszycia guzików, skracanie rękawów), ceny wydają mi się racjonalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Czy skrócenie paska (gładka skóra) od zegarka jest dobrym pomysłem? Pasek jest za długi o ok 3 cm. Nie stanowi dla mnie wartości sentymentalnej i mogę kupić nowy. Czy ktoś z Warszawy mógłby mi polecić zegarmistrza (cena usługi jest dla mniej jednym z istotnych czynników) do "odświeżenia" zegarka? Zegarek to pamiątkowy, stary SEIKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Problem doboru koloru wosku czy pasty można rozwiązać tak: http://multirenowacja.pl/karta-kolorow-saphir-avel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Koszykowa 1 - jest zakład rzemieślniczy "kuśnierski" - niegdyś naprawiałem tam kołnierz od damskiego płaszcza. Punkt czynny od 12.00. Dzięki, pan Marek jest spoko. Poradził, doradził, namówił, przekonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal1969 Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Problem doboru koloru wosku czy pasty można rozwiązać tak: http://multirenowacja.pl/karta-kolorow-saphir-avel.html Z pewnością "Brak / Na zamówienieW chwili obecnej nie możemy określić kiedy produkt Karta kolorów SAPHIR / AVEL będzie dostępny w naszym sklepie. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Nie martw się, do końca świata to nie potrwa. A nawet jeśli, to świat się nie zawali, jeśli kolega dobierze ćwierć półtonu odcienia półbarwy inną pastę. Saphir ma tego tyle, że orientacyjnie idzie coś we właściwym kolorze utrafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 Tu masz fajne zestawienie trzech "TYCH". http://www.bestinthecountry.co.uk/country-clothing/unisex___mens_wax_jackets_buyers_guide/917_i.html Co do Warszawy, mogę się mylić, ale nie u Kielmana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 U Kielmana jest naprawdę duży wybór wierzchniej odzieży Barboura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Zaparkuj na Górskiego. I tak, beaufort. Aha, pamiętaj, że kaptur oddzielnie Z pewnością "Brak / Na zamówienie[/size]W chwili obecnej nie możemy określić kiedy produkt [/size] Karta kolorów SAPHIR / AVEL będzie dostępny w naszym sklepie. [/size]" kup tarrago, jest poza tym tańszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Zaparkowałem w Arkadii i pozyskałem Barbour Bardon, Fajna, nie znałem jej. Z czego jest kołnierz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Czy ktoś wie, co się dzieje z MM Krawaty? Od kilku tygodni nikt nie odbiera telefonu(ów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Panowie, podobno ktoś z naszego grona, zmieniał wkład z krawacie, poproszę o ujawnienie ceny tej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Podpowiem, że odpowiedź znajdziemy pod hasłem w poście powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 O dokładnie takiej pikowanej kurtki szukałem Aczkolwiek cena w sieci trochę powala http://www.zalando.pl/barbour-bardon-quilts-kurtki-outdoor-niebieski-ba222d00j-503.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Czyli to typowa zimówka? To tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 O dokładnie takiej pikowanej kurtki szukałem Aczkolwiek cena w sieci trochę powala http://www.zalando.pl/barbour-bardon-quilts-kurtki-outdoor-niebieski-ba222d00j-503.html Tu jest rozsądniej i jeszcze minus 15%: http://www.countryattire.com/barbour-men-s-bardon-quilt-jacket-navy-mqu0068ny71-d3774.html Edit: tu fajne video pokazujące wszystkie ficzery: http://www.e-outdoor.co.uk/859319/products/barbour_bardon_mens_quilted_jacket.aspx (zaraz nas zbanują za dyskusje o poliestrowej kurtce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 Dzięki - zaoszczędziłeś mi 300 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixerro Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 czy ktos z forumowiczow orientuje sie jakie sa odpowiedniki polskich Vistula i Bytom w angli? chodzi mi o cos z sredniej polki, nic eksluzywnego. Chodzi mi dokladnie o koszule i marynarki. Myslicie ze mozna sie spodziewac cen nizszych niz w Polsce? i pytanko drugie. Gdzie w angli warto sie rozgladac za butami? Rowniez, nie chodzi mi o nic eksluzywnego. W Polsce szuklabym pewnie butow za ok300zl, czy za 60funtow da sie znalesc cos przyzwoitej jakosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 12 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2013 No Panie o koszule w Anglii pytasz! Są dwie firmy, aktualnie mają nawet wyprzedaże - C. Tyrwhitt i TM Lewin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Telefonów raczej nigdy nie odbierają Wielkie dzięki za informację! K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Ale odpowiadają na smsy, z pewnym poślizgiem, ale odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi