Denior Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Czyli nie potrzebuje żadnych pasów czy podobnych rzeczy do przytrzymywania koszuli jak będzie taliowana? Tamta niestety nie była stąd pewnie taki problem. A i gdzie mógłbym kupić ciekawe szelki? Byłbym wdzięczny za rady i wyższych lotów: http://www.albertthurston.com/categoryfast2.cfm?catid=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 I są camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Koloru szelek nie muszę dopasowywać do butów, paska czy innej garderoby? Szczerze to nie widziałem szczegółowych wytycznych w fachowej literaturze (może przeoczyłem lub nie dotarłem jeszcze). Kieruję się zasadą doboru paska do spodni: kolor butów / kolor paska zegarka / kolor skórzanego wykończenia szelek. Sam kolor gumy dobieram pod kolorystykę reszty np. bordowe szelki / szary garnitur lub beżowy garnitur / zielone szelki etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Wypadałoby zachować podstawowe zasady koordynacji kolorystycznej i skomponować zestaw tak, aby wszystko grało - szelki też. IMO skóra w szelkach w kolorze białym jest najbardziej uniwersalna i w przypadku polecanej powyżej budżetowej firmy minimalizujesz ryzyko ew. farbowania skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Szczerze to nie widziałem szczegółowych wytycznych w fachowej literaturze (może przeoczyłem lub nie dotarłem jeszcze). Kieruję się zasadą doboru paska do spodni: kolor butów / kolor paska zegarka / kolor skórzanego wykończenia szelek. Sam kolor gumy dobieram pod kolorystykę reszty np. bordowe szelki / szary garnitur lub beżowy garnitur / zielone szelki etc. Muszę przyznać, że również nie trafiłem na tego typu zbiór zasad. Osobiście przy wyborze szelek zrobił bym tak: 1) Odpowiedni dobór kolorów (koordynacja kolorów w stroju). Jeśli szelki mają skórzane elementy to kolor skóry dobrał bym tak aby pasował do innych skórzanych elementów garderoby (buty, teczka, torba itd.). 2) Szelki z wzorem dobrał bym na podstawie zasad łączenia ze sobą wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Jaki kolor szelek będzie pasował jak większość koszul mam niebieskich w różnych odcieniach,w kratę i w paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Białe, granatowe, bordowe (fajne są takie z chropowatą strukturą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Jaki kolor szelek będzie pasował jak większość koszul mam niebieskich w różnych odcieniach,w kratę i w paski? Ja bym postawił na bordowe. Jednak sam sobie odpowiedz na to pytanie (grafika w załączniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Ok. Dziękuję bardzo za odp i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 przesądy koszula też "bielizna", a podlega rygorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PerHour Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Trafiłem ostatnio za niewielkie pieniądze sztruksową marynarkę, bardzo podobną do tej Jeremiego Clarksona: Moja jest chyba odrobinę ciemniejsza. Jak łączyć ją kolorystycznie? Jaki kolor koszuli najlepiej będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Biel, odcienie niebieskiego, zieleń, brązy etc etc.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Trafiłem ostatnio za niewielkie pieniądze sztruksową marynarkę, bardzo podobną do tej Jeremiego Clarksona: Moja jest chyba odrobinę ciemniejsza. Jak łączyć ją kolorystycznie? Jaki kolor koszuli najlepiej będzie pasował? Polecam skorzystać z koła kolorów, które wkleiłem kilka postów wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 zieleń, brązy etc etc.. Tu bym uważał, szczególnie jeśli ktoś kupuje marynarkę i nie wie jaka koszula będzie do niej pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Szukam butelkowo zielonych critter pants (wzorek obojętny). w wersji slim fit do 800 zł pomoże ktoś ? Przekopałem chyba cały internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PerHour Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Ostatnio trochę przeglądałem crittery i zielonych na pewno kilka było. Dokładnie tym, czego szukasz byłyby chyba te - http://www.luisaviaroma.com/index.aspx?PID=2178999&AID=10617612#getData.aspx|CallType=Product&season=actual&gender=men&seasProdID=58I&prodId=3GM6&des=&cat=&group=clothing&AID=10617612&PID=2178999&SID=827654548 ale to jest kosmiczna półka cenowa, ponad twój budżet. Widziałem jeszcze kilka, ale one są zwyczajnie słabe i nie sądzę aby Ci się spodobały. Niemniej, linkuję 1. http://www.brooksbrothers.com/Clark-Fit-Holiday-Fleece-Embroidered-Corduroys/MR00261,pl_PL,pd.html?cmp=AFC_CJ_ShopStyle.com_Brooks+Brothers+Product+Catalog 2. http://www1.bloomingdales.com/shop/product/vineyard-vines-cords-wide-wale-embroidered-whale-straight-fit-in-starboard-green?ID=843686&PartnerID=LINKSHARE&cm_mmc=LINKSHARE-_-n-_-n-_-n&LinkshareID=J84DHJLQkR4-q3qRP2SfbMyP4UEG.1jvLg Najlepiej w twoim przypadku po prostu kupić odpowiednie zwykłe chinosy i skorzystać z tego poradnika - http://the-bigwig.blogspot.com/2012/09/critter-pants-jak-to-zrobic.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Dzięki serdeczne za linki. Wszystkie te propozycje to albo straighty albo carroty a ja szukam slim fit /super slim fit / skinny Poradnik Grubej Ryby widziałem już dawno i też o tym myślałem jednak jestem prawie pewien, że jaśniejszy kolor farby do tkanin na ciemniejszym materiale będzie nie do zauważenia i tym sposobem nie da się tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Jutro z ciekawości sprawdzę granatową farbą na czarnym materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Gdyby była możliwość to proszę o relację z efektu tutaj lub na pw. Najlepiej moim zdaniem by było sprawdzić kremową farbę na granatowym materiale, ale granat na czarnym może dać jakąś podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszz Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 chciałbym zapytać forumowiczów gdzie dostanę ciemno zielone skarpetki ? gładkie, ewentualnie jakiś delikatny wrozek ? jakieś strony wwww, sklepy poza tk maxx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 chciałbym zapytać forumowiczów gdzie dostanę ciemno zielone skarpetki ? gładkie, ewentualnie jakiś delikatny wrozek ? jakieś strony wwww, sklepy poza tk maxx ? Ostatnio kupiłem w Calzedonii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 Na answer masz plus darmowa wysyłka Polecam Gatta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertasdf Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 gawel,http://www.thecorner.com/pl/women/casual-trouser_cod36454738go.html niestety ponad budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 gawel, http://www.thecorner.com/pl/women/casual-trouser_cod36454738go.html niestety ponad budżet Mistrz ! Jak do jutra nic do 800 zł nie znajdę to chyba się na nie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 W kwestii skarpet - w Wolczance jest model (model?) w bardzo ładnym, ciemnozielonym kolorze. Przy zakupie 4 dowolnych par koszt całości to 39.90. Noszę, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi