Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu zaczynam tworzyć szafę z klasyczną odzieżą. Potrzebuję porady ws. butów - obecnie posiadam klasyczne, czarne oksofrdy.

Na drugą parę poszukuję czegoś mniej formalnego, w kolorze ciemny brąz, pasującego do stylu chinos/jeans + marynarka/swetr + knit.

Ja bardzo przepraszam, ale SWETER, nie SWETR.

Jeśli chodzi o buty, to na teraz najlepsze są, moim zdaniem, chukka.

Najbardziej uniwersalne będą półbuty z brązowej skóry licowej (nie zaszkodzi im dołożenie "witrażu", czyli uczynienie z nich brogsów).

Co nie oznacza, że powinieneś takie kupować; najlepiej bowiem wziąć takie, które Tobie się podobają najbardziej (dla mnie np. czarne oksfordy to nuuuuda, ale co tam, w moim wieku można już sobie pozwolić na pewną dozę dezynwoltury i preferować coś na wzór corespondent shoes ;-)

Witam wszystkich,

Mam dwa pytania odnośnie płaszczy CT. Nosząc marynarki w rozmiarze 48 lepiej zamówić bosmankę w rozmiarze 46 czy 48? (angielskie 36-38).

Chciałbym również zakupić budrysówkę,która niestety na stronie jest już wyprzedana. Napisałem już maila do CT,ale może ktoś z własnego doświadczenia udzieli mi odpowiedzi,czy można się ich jeszcze spodziewać w tym sezonie (nie wiem jak często uzupełniają magazyny).

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Noszę 48 lub 50, kupiłem blezer CT w rozmiarze 38 slim i leży idealnie. Na stronie masz dokładne tabele wymiarów. Jeżeli masz zamiar nosić tę bosmankę na np. sweter i wolisz dopasowane ubrania, możesz zaryzykować 46.

Co do dostępności, jeżeli zamierzają dorzucić, najczęściej przy wyborze rozmiaru masz informację kiedy można się spodziewać dostawy.

lubo69 dziękuję za odpowiedź. Problem w tym,że w przypadku budrysówki http://www.ctshirts.com/men%27s-outerwear/men%27s-coats/Navy-Duffle-Coat?q=usddefault||JC041NAV||||||||||||| widnieje informacja,że cały produkt został wyprzedany. Sądzisz,że mogły gdzieś zostać jakieś pojedyncze sztuki nie wystawione na stronie internetowej? Ewentualnie kiedy mogą go wprowadzić ponownie,bo bądź co bądź to raczej chodliwy towar.

Pozdrawiam

Kupiłem sobie angielki (oxfordy). I wszystko jest z nimi w porządku, poza jedną cechą - przeszyciem na przyszwie.

Przeszycie powinno wyglądać mniej więcej tak jak w tym modelu: http://simage1.sportsmansguide.com/adimgs/l/1/185725_ts.jpg Chodzi mi o to przeszycie równoległe do linii otworków na sznurowadła idące lekkim łukiem od góry do dołu.

W moich butach (a zwróciłem na to uwagę już po zakupie), jest bardziej zawinięte, dokładnie tak samo jak w tych na tym zdjęciu:

egberkeley888black1np9.jpg

I teraz pytanie, czy takie przeszycie dyskwalifikuje but jako klasyczny i elegancki.