Bażant Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Mógłbyś polecić jakieś sklepy internetowe? Nie muszą być polskie - choć najlepiej, gdyby były europejskie. Na miejscu jest duży wybór ciekawych tkanin, pod warunkiem, że szuka się czegoś na spódnicę albo zasłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Zobacz aukcje klan and son na allegro (niestety zdjęcia mogą być mylące co do koloru). Stacjonarnie np. Ścinki w Warszawie na Solcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Dziękuję! tkaniny bardzo ładne, a ceny przyzwoite. Wieczorem coś na pewno wybiorę. Rozumiem, że jakakolwiek angielska lub włoska tkanina będzie dobrej jakości? Czy na producentów również zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Rozumiem, że jakakolwiek angielska lub włoska tkanina będzie dobrej jakości? To zbyt optymistyczne założenie obawiam się , niektóre są z dodatkiem sztucznych materiałów, więc warto poczytać opisy, pytać, no i jak to przy zakupach internetowych jest element ryzyk-fizyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Przede wszystkim na producentów. Jeśli jednak dobrze liczę, to 200zł oznacza 40F, nie wiem ile potrzebujesz na spodnie, ale z tkanin angielskich, renomowanych producentów (promocje, resztki belki) powinieneś coś znaleźć. Kilka linków prześlę na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 @vcore zobacz na oferty https://www.facebook.com/pages/Huddersfield-Cloth/184997944876377 Raz na jakiś czas przesyłają newsletter z kilkoma materiałami w cenie Ł19.99/m plus VAT (20%) i przesyłka - nie pamiętam ile. Przede wszystkim na producentów. Jeśli jednak dobrze liczę, to 200zł oznacza 40F, nie wiem ile potrzebujesz na spodnie, ale z tkanin angielskich, renomowanych producentów (promocje, resztki belki) powinieneś coś znaleźć. Kilka linków prześlę na PM. podziel się ze wszystkimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Huddersfield i Holland & Sherry często mają promocje tkanin, można wtedy prawdziwe perełki upolować, szczególnie jak się jest fanem wzorów i kolorów spoza bogatej gamy granat/szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jest z męską elegancją w podróży. Z racji profesji często podróżuję, zwłaszcza samolotem (długie i krótkie loty) oraz samochodem. Widziałem wielokrotnie panów w garniturach zarówno w klasie biznes i ekonomicznej. Najczęściej nie byli w "pełnym rynsztunku" czyli bez krawata, poszetki, itd. Mam wrażenie, że długa podróż to nienajlepsze miejsce by prezentować swoje zamiłowanie do bycia dobrze ubranym ale też niechętnie widzę siebie w dresach (i też tak się nie ubieram). Bardzo proszę o wasze opinie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jest z męską elegancją w podróży. Z racji profesji często podróżuję, zwłaszcza samolotem (długie i krótkie loty) oraz samochodem. Widziałem wielokrotnie panów w garniturach zarówno w klasie biznes i ekonomicznej. Najczęściej nie byli w "pełnym rynsztunku" czyli bez krawata, poszetki, itd. Mam wrażenie, że długa podróż to nienajlepsze miejsce by prezentować swoje zamiłowanie do bycia dobrze ubranym ale też niechętnie widzę siebie w dresach (i też tak się nie ubieram). Bardzo proszę o wasze opinie, Służę: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/364-elegancki-m%C4%99%C5%BCczyzna-w-podr%C3%B3%C5%BCy/?hl=%2Belegancki+%2Bm%C4%99%C5%BCczyzna+%2Bpodr%C3%B3%C5%BCy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 29 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2013 co tym myślicie: http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,3796,Szesc-pieter-luksusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2013 Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc ws. tkanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 29 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2013 Chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jest z męską elegancją w podróży. Z racji profesji często podróżuję, zwłaszcza samolotem (długie i krótkie loty) oraz samochodem. Widziałem wielokrotnie panów w garniturach zarówno w klasie biznes i ekonomicznej. Najczęściej nie byli w "pełnym rynsztunku" czyli bez krawata, poszetki, itd. Mam wrażenie, że długa podróż to nienajlepsze miejsce by prezentować swoje zamiłowanie do bycia dobrze ubranym ale też niechętnie widzę siebie w dresach (i też tak się nie ubieram). Bardzo proszę o wasze opinie, http://tsbmen.com/24724/tips-for-a-stylish-stress-free-flight/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmaciejsz Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Tak na cito: Czy akceptowalny jest zestaw: granatowy garnitur, biała koszula, czarna mucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Służę: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/364-elegancki-m%C4%99%C5%BCczyzna-w-podr%C3%B3%C5%BCy/?hl=%2Belegancki+%2Bm%C4%99%C5%BCczyzna+%2Bpodr%C3%B3%C5%BCy Dziękuję i pozdrawiam "ziomala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squpek Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 http://tsbmen.com/24724/tips-for-a-stylish-stress-free-flight/ no dziękuję i pozdrawiam kolejnego "ziomala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 1 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2013 Uczę się wziązać krawat four in hand, jest to moje jedno z pierwszych wziązań. Jak ocenicie, dobrze to robię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Będą z Ciebie ludzie; tylko trzeba go jeszcze zaciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Tak na cito: Czy akceptowalny jest zestaw: granatowy garnitur, biała koszula, czarna mucha? Osoboscie nie probowalbym łączyć gladkiej czarnej muchy z granatowym gajerem. Link: http://mrmlody.blogspot.com/2013/07/pytanie-od-czytelnika-czarna-mucha-do.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novy Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Witam, debiutuje na tym forum i od razu pytam doswiadczonych Kolegow Jak wyglada uzywanie fularow na co dzien ? Chodzi mi o wariant z fularem pod koszula - podejrzewam, ze umieszczenie blizej ciala niz krawat wymaga czestego czyszczenia (szyja moze sie pocic). No wlasnie - jak czesto ? Jesli fular jest jedwabny, to pozostaje chyba tylko pralnia chemiczna, prawda? Czy nie wplynie to na jego zniszczenie w krotkim czasie ? pozdrawiam, Nv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Do pralki na program delikatny, a lepiej ręcznie uprać, ogólnie to z częstotliwością jak zwykły krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Do pralki na program delikatny, a lepiej ręcznie uprać, ogólnie to z częstotliwością jak zwykły krawat Tak z ciekawości: jak często pierzesz krawaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Ani razu sam nie prałem sam, oddałem do pralni raz, jeden krawat i tyle w sumie. Fular prałem raz, po zakupie, ręcznie w misce. Kontekst wypowiedzi był taki, że robi to się bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novy Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Ani razu sam nie prałem sam, oddałem do pralni raz, jeden krawat i tyle w sumie. Fular prałem raz, po zakupie, ręcznie w misce. Kontekst wypowiedzi był taki, że robi to się bardzo rzadko. Bardzo dziekuje za odpowiedz. Korzystajac z okazji drugie pytanie: czy praktykuje sie rozcinanie butonierek ? W mojej marynarce jest 'falszywa' butonierka czyli samo obszycie, bez dziurki. Zastanawiam sie, czy przy pomocy zyletki nie moglbym jej urzeczywistnic, bez szkody dla marynarki - obszycie powinno zapobiec pruciu sie materialu ? pozdrawiam, Nv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 W dwóch swoich marynarkach przeciąłem scyzorykiem butonierki i nic złego się nie stało, ale z drugiej strony rzadko coś do niej wkładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Mnie kilka dni temu też podkusiło żeby samodzielnie żyletką rozciąć butonierkę i nie skończyło się to dobrze. Nie jest to bardzo skomplikowane, ale jak ktoś, tak jak ja, nie ma zdolności manualnych to lepiej dać krawcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi