Michaś Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 Dzięki wielkie za wszystkie polecenia. Stwierdzam, że te marki skupione na butach klasycznych średnio potrafią w projektowanie casualowych butów, takich jakich szukam. Generalnie szukam czegoś stylistyka pomiędzy Paraboot Michael a sneakersami. Paraboot Michael ma już dla mnie lekki sznyt formalności a niskie sneakersy są zbyt takie jakby miękkie w odbiorze. Rzuciły mi się w oczy buty marki Jacques Soloviere, ale się naczytałem na reddicie, że jak się ma wysokie podbicie to ten but się kompletnie do takiej stopy nie nadaje. Ale stylistycznie dla mnie bomba. https://www.zalando.pl/jacques-soloviere-rasmus-unisex-sznurowane-obuwie-sportowe-brown-j5o15m005-o11.html?size=39&lang=pl&otid=default&wmc=SEM480_NB_GO._6748070217_703410928_38453349724.&opc=2211&mpp=google|v1||pla-18283950120||9067602||g|m||161674294310||pla|J5O15M005-O110039000|18283950120|1|&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gbraid=0AAAAADM1oAY039Syxh7jwuQgniIT63-op&gclid=EAIaIQobChMIhqC1lPjiiQMV-EdBAh3TmDZJEAQYAiABEgKRUPD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 Ale brzydactwo🙈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 To już proponuję iść na całość: https://prm.com/pl/p/diemme-buty-zamszowe-cornaro-meskie-kolor-czarny-di24fwcom-f02s008blk-49473?ref=Channable&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_performance_max_all_brands&utm_id=21098404717&gad_source=1&gbraid=0AAAAApqh0_IRJqvgCC3Tzu6klWFAUBiQT&gclid=CjwKCAiAxea5BhBeEiwAh4t5K1joT1OokPP3cSJDRItNhbQuCHlxbK-XowMboSzNIo2c2ZsGlkFFmBoCY2AQAvD_BwE 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 Fajne, podoba mi się kilka modeli tej marki ale kompletnie nie wiem jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 A przy okazji zapytam. Czy berg berg robi regularnie co roku promocje na black friday na cały asortyment? Bo plaszcz z Jacobsona zwróciłem - tkanina jakościowo tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 4 minuty temu, Michaś napisał: Fajne, podoba mi się kilka modeli tej marki ale kompletnie nie wiem jak z jakością. Diemme? Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 Czyli forum trekkingowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 Teraz, flozbi napisał: Czyli forum trekkingowe... Przecież to nie są buty do chodzenia po górach. To są buty na codzień, które nawiązują designem do butów trekkingowych. W brogsach też nich chyba nikt nie pracuje w polu, mam nadzieję xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 @Michaś poszukaj na necie butów typu monkey shoes/boots. Stylistycznie podobne do tych podlinkowanych. Swego czasu sporo modeli monkey miał w swojej ofercie ich Trickers (teraz na ebay). Pojedyncze egzemplarze miał także Heinrich Dinkelacker (obie marki słyną z b.d. jakości), czy nps solovair (tańsze i jakościowo chyba gorsze od ww.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 5 godzin temu, Gocławianin napisał: Swego czasu sporo modeli monkey miał w swojej ofercie ich Trickers (teraz na ebay). Czy masz na myśli coś takiego? https://trickers.com/products/ethan-monkey-boot-black-calf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 Też, choć przede wszystkim miałem na myśli ich jeszcze bardziej casualowe odmiany: https://www.haberdashernyc.com/2019/03/05/trickers-ss19-monkey-capsule/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 17 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2024 7 godzin temu, Gocławianin napisał: @Michaś poszukaj na necie butów typu monkey shoes/boots. Stylistycznie podobne do tych podlinkowanych. Swego czasu sporo modeli monkey miał w swojej ofercie ich Trickers (teraz na ebay). Pojedyncze egzemplarze miał także Heinrich Dinkelacker (obie marki słyną z b.d. jakości), czy nps solovair (tańsze i jakościowo chyba gorsze od ww.) Dzięki, poszukam troszkę po tej nazwie. Niemniej jednak te trickersy nadal dla mnie zbyt takie dystyngowane są w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 21 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2024 W sklepie Scaroso masz cały asortyment włoskich butów z darmową dostawą i zwrotem Gdzie znajdę podobne wieszaki do Hanger Projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 21 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2024 2 godziny temu, hawk napisał: W sklepie Scaroso masz cały asortyment włoskich butów z darmową dostawą i zwrotem Gdzie znajdę podobne wieszaki do Hanger Projekt? Dzieki, ale z recenzji długoterminowych na reddicie wynika, że nie są to buty wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 21 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2024 9 godzin temu, hawk napisał: Gdzie znajdę podobne wieszaki do Hanger Projekt? Skolyx ma niezłe. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 21 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2024 1 godzinę temu, audiolab8000s napisał: chodzi mi o takie buty ale żeby kupić je w Polsce https://www.piniparma.com/products/black-tassel-loafer-made-in-italy?variant=31321767739450&utm_source=criteo&utm_medium=cpc&campaign_id=339536&utm_term=372245&ad_id=1439860&utm_id=372245&cto_pld=0ZeDcTPuAACwYvPwtos3SQ Powyżej 100 EUR jest wysyłka za FREE, zwrot też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 23 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2024 Czy buty na podeszwie gumowej (np. Loake 1880 Fleet) sprawdzą się jako buty uniwersalne które będą zakładane zarówno w okresie jesiennym jak i letnim? Czy może wziąć model na skórzanej podeszwie, który i tak pewnie będę musiał podzelować, po jednym czy dwóch sezonach, biorąc pod uwagę to że one będą dość intensywnie używane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 23 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2024 Co myślicie o butach Nord Meka ale blake? https://nordkrakow.pl/kolekcja/meka-ciemnozielone-oxfordy.html https://nordkrakow.pl/kolekcja/meka-oxfordy-bordowe-gladkie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2024 1 godzinę temu, StanislawK napisał: Czy może wziąć model na skórzanej podeszwie, który i tak pewnie będę musiał podzelować, po jednym czy dwóch sezonach, biorąc pod uwagę to że one będą dość intensywnie używane na zewnątrz. Główny problem ze skórzaną podeszwą jest taki, że na mokrej powierzchni stają się śliskie i niebezpieczne, łatwo wywinąć orła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanislawK Napisano 23 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2024 9 minut temu, mosze napisał: Główny problem ze skórzaną podeszwą jest taki, że na mokrej powierzchni stają się śliskie i niebezpieczne, łatwo wywinąć orła. Tak jasne, ale chodziło mi bardziej o oddychalność pomiędzy podeszwą skórzaną (ewentualnie podzelowaną), a podeszwą gumową (np. w tych butach które podlinkowałem). Do tej pory nigdy nie użytkowałem butów z niepodzelowaną podeszwą, to nie wiem. Jednym z problemów butów na skórzanej polega na tym, że czubki podeszwy tych butów szybko się dezelują. Można zaradzić temu poprzez przykręcenie w tamtym miejscu odpowiedniej blaszki, ale w jednych butach marki Berwick po przykręceniu takiej blaszki przez szewca po kilku miesiącach podeszwa się w miejscu ów blaszki odkształciła - tzn. minimalnie wygięła do góry. Na razie nic się z tym nie dzieje, ale pytanie, co będzie np. za 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 24 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2024 Jak z sukcesem czyścić podeszwę z krepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2024 Też się nabrałem i kupiłem Clarks 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 24 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2024 Panowie ratunku. Im więcej czytam forum tym mniej wiem. Czy jest gdzieś jakiś jeden post albo wątek w którym jest ranking pod względem jakości marek butów? Który by zbierał do kupy angielskie, hiszpańskie, francuskie, portugalskie (i tak dalej) i żeby były uszeregowane według jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2024 Wbrew tytułowi nie tylko angielskich. Wątek nie bardzo aktualny, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 25 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2024 Dzięki. A Carlos Santos o ich trzewiki? Jak to porównać do zwykłej linii trzewików marek takich jak trickers albo C&J. Zupełnie inna liga i nie ma co patrzeć na Carlosa jak jest budżet na CJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi