Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Michaś napisał:

Kurtka z konia w której nie można ruszyć ręką? Brzmi dobrze xd

6 minut temu, Michaś napisał:

Widziałem filmik jak Iron Snake ubiera ta bluzę z wonder loopera. Paskudnie się to układa. 

Z reguły takie rzeczy "paskudnie się układają" tylko kiedy są nowe.

1 minutę temu, Dyjamentowski napisał:

Zara zrobiła kolekcję Zara x Nanushka i z przykrością stwierdzam, że mnie dwa artykuły korcą: płaszcz i sweter.

Sweter fajny, ale zatrzaski gorsze.

Opublikowano

Czy ktoś może napisać jak wygląda kwestia cła i dodatkowych opłat (VAT) za zakupy w MR PORTER? Czy w ogóle jest jakaś "kwestia"? Z tego co czytałem, firma ma siedzibę m. in. w UK i USA, stąd pytanie. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
11 minut temu, papiez_ napisał:

Powinny być uwzględnione w cenie zakupu.image.png.e40e22c61ce92620b22d83e9f394bde8.png

Tylko czy to uwzględnia też w ewentualnych zwrotach pokrycie kosztów tych opłat. Mr Porter deklaruje darmowe zwroty i się zastanawiam, czy to jest tak bezproblemowe jak się wydaje.

Opublikowano
39 minut temu, lubo69 napisał:

Zamawiałem kilkakrotnie, odsyłałem raz, żadnych dodatkowych kosztów. Wysyłki są z Włoch. To ta sama firma co Yoox.

Możesz napisać jaka firma kurierska obsługiwała przesyłkę? Zawsze wybieram punkt dostawy inny niż dom i DHL oraz DPD nigdy nie robią z tym problemów. W przeciwieństwie do Fedex, który w moim mieście to dno. 

Opublikowano

Cześć, jako użytkownik bojówek, z których chce zrezygnować, mam pytanie odnośnie telefonu.
Gdzie go wsadzić bez kieszeni na udach?

W kieszeń spodni z przodu - nie usiądę, ani się nie schylę.
W kieszeń spodni z tyłu - nie usiądę, poza tym brzydko odstaje.

Telefon nosze dopiero niecałe 20 lat. Wcześniej nosiłem spodnie bez kieszeni na udach, ale wraz z komórkami doszedł mi ten problem.

Opublikowano

Cała ludzkość zmaga się z tym wyzwaniem właśnie od jakichś 20 lat. Kobiety mają łatwiej z tymi swoimi szanelami i lui witonami. Nam pozostaje tłumaczyć się ze swoich wyborów:

IMG_4955.jpeg.d5333db08f8d6d121624fa0174fe8e22.jpeg

W Twojej bezbojówkowej przyszłości widzę marynarki z wewnętrznymi kieszeniami.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

baej9t01erk71.jpg.webp.5beda830196f9ceecf0514c3ea5c53c1.webp

Pan Błoński jest zdania, że 90% ludzi ma jedno ramię niżej (zwykle prawe), więc telefon można włożyć do kieszeni po drugiej stronie, postawa się wyrówna.

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, lubo69 napisał:

W Twojej bezbojówkowej przyszłości widzę marynarki z wewnętrznymi kieszeniami.

Tak zrobię w drugim kroku.
Przeglądając tematy tutaj na najbliższy miesiąc-dwa planuję kupić chinosy i koszule.
O marynarce pomyślę w styczniu.

Z eleganckich rzeczy mam tylko garnitur ślubny.
Teraz chcę rzeczy, w których będę chciał i mógł chodzić częściej niż na własny ślub.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
12 godzin temu, void napisał:

W kieszeń spodni z przodu - nie usiądę, ani się nie schylę.

Jak nosisz skinny to możesz mieć taki problem. Do kieszeni klasycznych spodni powinno wejść pół litry.

• Like 2
Opublikowano
15 minutes ago, Coven said:

Czy ktoś Was poszerzał kiedyś płaszcz z Bytomia? Jest to możliwe? Ciężko pod podszewką wyczuć ile tego zapasu w rzeczywistości jest.

Ja próbowałem z marynarką.. i nie było z czego poszerzyć :( Obawiam się, że z płaszczem może być podobnie, aczkolwiek to tylko moje przypuszczenia. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
3 godziny temu, Sokol napisał:

Dzień dobry Panowie, jest dostępny do wzięcia taki garnitur za 5.5 k, materiał Loro Piana 150 s. Jak według was leży i czy warto go kupić ?

Moim zdaniem marynarka lezy bardzo dobrze. Spodnie z tyłu się brzydko układają i tu na pewno przydałaby się korekta. Czy nie są za wąskie w łydkach?

Opublikowano

Czy warto to nikt obiektywnie nie oceni. Masz pomysł na ten garnitur czy chcesz kupić, bo "się opłaca"? Bo mnie się kojarzy z dyrektorem działu marketingu lub artystycznym.

Oceniając ze zdjęć - marynarka wyraźnie za krótka, stąd również talia jest za wysoko, rękawy też za krótkie (to być może można poprawić). Dla mnie to by oznaczało rezygnację z zakupu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

23 hours ago, kniew96 said:

Gdzie szukać klasycznego, grantowego płaszcza (dyplomatki) w budżecie 1000-1500 zł?

Rodzime marki mają w tych cenach całkiem sensowne propozycje.

SuSu będzie nieco powyżej tej kwoty. 

Opublikowano
On 11/6/2024 at 3:34 PM, Sokol said:

Dzień dobry Panowie, jest dostępny do wzięcia taki garnitur za 5.5 k, materiał Loro Piana 150 s. Jak według was leży i czy warto go kupić ?

IMG_0807.thumb.jpg.48ae980f13c6eabc935ae8214b43b9a3.jpgIMG_0808.thumb.jpg.9c76bfaa7e265fff77da7d0fd05dab62.jpgIMG_0813.thumb.jpg.61e94e60d6764970353256e994d024aa.jpgIMG_0810.thumb.jpg.e49877f9316094277e47815bc3b99920.jpgIMG_0811.thumb.jpg.dc087ad6446b160c54e58cf77ff9c32c.jpgIMG_0809.thumb.jpg.6e2d58eaecfbb925ba180c3d844b5090.jpg

Średnio to wygląda w moim odczuciu. Powody te same, które są wspomniane powyżej.
Moim zdaniem za te kwotę sensowniej uszyć garnitur w systemie MTM. Efekt będzie zdecydowanie lepszy. 

150s to również bardzo delikatny materiał. To nie jest materiał do „codziennego” męczenia.