Kyle Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 13 godzin temu, MarianoItaliano napisał: W sumie w najbliższym czasie czeka mnie delegacja służbową i planowałem wziąć więcej koszul - zdradzisz może który z preparatów dostępnych na rynku masz przetestowany i jest ok? https://allegro.pl/oferta/d-lux-zelazko-w-spray-u-max-plyn-do-prasowania-bez-zelazka-100ml-16019210089?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_supermarket_cleaning_pla_pmax&ev_campaign_id=17996266272&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnei0BhB-EiwAA2xuBjBYi__ar6ZWXVhBi31TkEOw2Ow1zTK4qaDZaTUXdP7sNkht94CfPRoCdi8QAvD_BwE Rozkładasz np. koszulę na w miarę płaskiej powierzchni (nie musi być twarda, może być łóżko), spryskujesz i przeciągasz po materiale kilka razy dłonią takim wygładzającym ruchem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 20 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec (edytowane) Ok, dzięki za odpowiedzi i porady @Kylei @Dyjamentowski! P.s. @Dyjamentowski- zainteresowało mnie po czasie to połączenie miedzianych loafersów z burgundową torbą - masz jakieś foto w takim zestawieniu? Jakie wtedy dodatki pozostałe (pasek do spodni, pasek do zegarka) dobierasz? Edytowane 20 Lipiec przez MarianoItaliano Dopisek/pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 21 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec On 7/20/2024 at 7:20 AM, MarianoItaliano said: P.s. @Dyjamentowski- zainteresowało mnie po czasie to połączenie miedzianych loafersów z burgundową torbą - masz jakieś foto w takim zestawieniu? Jakie wtedy dodatki pozostałe (pasek do spodni, pasek do zegarka) dobierasz? Bez paska najczęściej, zegarków nie noszę wcale, fotkę... zobaczymy, co się da zrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 21 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec Głupie pytanie, jeśli noszę marynarki 52, jestem na diecie to jak kupię 50 to będzie ok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 21 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 29 minut temu, Solid napisał: Głupie pytanie, jeśli noszę marynarki 52, jestem na diecie to jak kupię 50 to będzie ok? Zależy od sylwetki. Zwykle 50 i 52 różnią się też np. szerokością barków, a te raczej nie maleją przy odchudzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec Maleją, tzn masa mięśniowa też się redukuje. Generalnie chudnie się po całości, oczywiście nie wszędzie w takim samym stopniu, to zresztą zależy od wielu rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 21 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec Jak mamy wchodzić w szczegóły, to tak, można trochę zmaleć z barków, tylko tam jest niewiele tkanki tłuszczowej, a utrata masy mięśniowej zależy od tego, w jaki sposób się odchudzasz. Jeśli regularnie ćwiczysz z dużym obciążeniem, uwzględniasz odpowiednią ilość białka w diecie, a utrata wagi jest w tzw. rozsądnych granicach, to wtedy straty na barkach będą minimalne - na pewno nie takie, żeby pozwolić na zejście z rozmiarem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 23 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec Głupie pytanie, jeśli noszę marynarki 52, jestem na diecie to jak kupię 50 to będzie ok? Wszystko zależy od predyspozycji i liczby zgubionych kilogramów. Mi po zejściu o 20-25 kg najwięcej spadło w talii i biodrach - rząd kilkanaście centymetrów Zauważalnie ubyło również w barkach i co najciekawsze w objętości stóp :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec Potwierdzam, ja też schudłem i stopy mi zmalały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cajmer Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec Jak pozbyć się zapachu "lumpeksu" z marynarki wełnianej? Nie jest ani brudna ani pomięta, wygląda bardzo dobrze dlatego zastanawiam się czy jest sens oddawać ją do pralni chemicznej czy wystarczy tylko pozbyć się jakoś tego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 18 minut temu, Cajmer napisał: Jak pozbyć się zapachu "lumpeksu" z marynarki wełnianej? Nie jest ani brudna ani pomięta, wygląda bardzo dobrze dlatego zastanawiam się czy jest sens oddawać ją do pralni chemicznej czy wystarczy tylko pozbyć się jakoś tego zapachu. Pralnia chemiczna lub spryskać wódką i wywietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec Nie pozbywać się! Nosić śmierdziucha z dumą! To nowy "tręd" tego forum i klasycznej męskiej elegancji, w duchu zrównoważonego rozwoju! Kiedyś modna była gotowa patyna na butach, teraz noszenie zatęchłej marynarki z outletu znamionuje mężczyznę zaradnego, świadomego, potrafiącego podejmować jedyne właściwe decyzje w czasach kryzysu. A poważnie, to nie żart - nosić, wywietrzy się. Można potraktować parą ze stacji parowej, ewentualnie przesypać sodą oczyszczoną w newralgicznych (i raczej niewidocznych, jeśli później nie uda się dokładnie wytrzepać / odkurzyć) miejscach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 4 godziny temu, Velahrn napisał: Pralnia chemiczna lub spryskać wódką i wywietrzyć. Poznańska czy Chopin.. może Belweder? Jeśli tak, to czym zakanszać? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 41 minut temu, eye_lip napisał: Poznańska czy Chopin.. może Belweder? Jeśli tak, to czym zakanszać? Tylko Grey Goose, nie bawmy się w plebejuszy. Zakąszać kawiorem albo saute 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 25 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 14 godzin temu, Cajmer napisał: Jak pozbyć się zapachu "lumpeksu" z marynarki wełnianej? Nie jest ani brudna ani pomięta, wygląda bardzo dobrze dlatego zastanawiam się czy jest sens oddawać ją do pralni chemicznej czy wystarczy tylko pozbyć się jakoś tego zapachu. Przy ozonowaniu samochodu zostawić ją we wnętrzu pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cajmer Napisano 25 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 23 godziny temu, Velahrn napisał: Pralnia chemiczna lub spryskać wódką i wywietrzyć. Spirytus + woda 70/30 spisał się idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 26 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec Dzień Dobry Szanownym Koleżankom i Kolegom. Temat: białe eleganckie spodnie Pytanie: jak radzicie sobie z prześwitywaniem? Stosujecie białą bieliznę czy podszewkę np. do połowy uda? Czego nie przymierzę - efekt mam ten sam, że przez materiał prześwitują nogi/ew. bielizna lub podszewka kieszeni. Próbowałem letni mix bawełna 70/30 len czy 100% wełna - i cały czas to samo. Jedynie biały denim daje rade, no ale jest poza moim polem zainteresowania. Będę wdzięczny za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 26 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec Na bieliznę jest jedyny ratunek - bokserki w kolorze cielistym (np. takie mam i polecam, ale na pewno są alternatywy jak poguglować: https://www.astratex.pl/bawelniane-bokserki/?color=cielisty), jeżeli chodzi o prześwitywanie podszewek kieszeni, to moim zdaniem pół biedy jeżeli to w miarę casualowy strój i po prostu się tym nie przejmuję - taki urok lekkich, przewiewnych letnich spodni. Bardziej nie lubię jak prześwituje co bardziej wyrazisty wzór koszuli (np jakiś Bengal stripe czy coś podobnego), nie znalazłem natomiast sposobu jak sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakgor3 Napisano 3 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień Hej, przymierzam się do kupna garnituru z SuSu, jednak nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi dwoma. Garnitur ma być typowym klasycznym ubraniem na wszelkie formalne okazje. Ten z szlufkami wydaje się być bardzo uniwersalny, aczkolwiek ten z zakładkami jest dla mnie równie ciekawy (chociaż trochę obawiam się tego dodatku elastynu). Wszelka pomoc będzie cenna! https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-perennial-havana-tailored-fit-granatowy/P9449.html https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-perennial-havana-tailored-fit-granatowy/P8430.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 5 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień Ten z eleastanem jest bardziej biznesowy i łatwy do rozkompletowania, ten drugi jest bardziej formalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień Krótka piłka - czy krawat 140 cm będzie ok na wzrost 186 cm do wiązania 4-in-hand? Widzę fajny w necie, ale właśnie niestety końcówka kolekcji i tylko w tym rozmiarze. Tak krótkiego krawata jeszcze nie mam, więc się waham (ale sporo 150, które mam są za długie faktycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień Wykonaj model i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień Ok, ale to jest tak proste przełożenie, że jak wezmę krawat 150 cm, zaznaczę sobie gdzie jest 140 i spróbuję zawiązać, to poznam odpowiedź? Nie jest tak, że konstrukcja dla krawata 140 będzie nieco inna i tak naprawdę w krawacie 140 węzeł (który będzie ładnie i prawidłowo wyglądał) może wypaść nieco w innym miejscu niż w moim "modelu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień Z moich doświadczeń (180 cm wzrostu, spodnie z wysokim stanem) 140 cm będzie za krótki. Jednakże wiele zależy od samego materiału - krawaty bardzo różnie się wiążą (ma na to wpływ przede wszystkim tkanina i wypełnienie) i mam takie pasujące o długości 144 jak i 148 cm... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 15 godzin temu, MarianoItaliano napisał: Nie jest tak, że konstrukcja dla krawata 140 będzie nieco inna Poza samym materiałem, możesz mieć dwa krawaty 140x8 których szablon będzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi